JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

National Renewable Energy Laboratory (NREL) tutkijat ovat löytäneet uuden lähestymistavan vedettömän magnesium-metalliakun kehittämiseksi. Tutkijoiden kehittämä menetelmä mahdollistaa magnesiummetallin käänteisen kemian korroosioimattomassa karbonaattipohjaisessa elektrolyytissä. Ideaa on myös testattu protokennostossa.

- Hallitseva litium-ioni-akkutekniikka lähestyy suurinta mahdollista energiaa, joka siihen voidaan varastoida tilavuuden suhteen. Nyt tehty havainto tarjoaa uuden keinon magnesiumakkujen suunnittelulle, toteavat tutkijat tutkimuslaitoksensa tiedotteessa.

Magnesiumakut sisältävät teoreettisesti lähes kaksi kertaa enemmän energiaa kuin litiumioniakut. Aiemmissa tutkimuksissa on havaittu kemiallisten reaktioiden aiheuttamia muodostumia, jotka estävät akun latautumisen.

Yrittäessään voittaa nämä esteet tutkijat kehittivät polyakryylinitriilin ja magnesiumionien suolasta keinotekoisen kiinteän interfaasielektrolyytin, joka suojeli magnesium-anodin pintaa. Tämä suojaus paransi merkittävästi anodin suorityuskykyä.

Tutkijat kokosivat prototyyppikennoja todistamaan keinotekoisen elektrolyytin kestävyyden ja saivat lupaavia tuloksia. Suojattu anodikenno mahdollisti käänteisen Mg-kemian karbonaattielektrolyytissä. Tätä ilmiötä ei ole aiemmin koskaan osoitettu.

Kenno tuotti myös enemmän energiaa kuin prototyyppi ilman suojaa. Näin kävi toistuvien syklien jatkuessa. Lisäksi ryhmä on osoittanut magnesiummetalliakun ladattavuuden, oka lupaa ratkaisun anodin ja elektrolyytin yhteensopimattomuuden ratkaisemiseksi näissä akuissa.

Veijo Hänninen
Nanobittejä 10.4.2018

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Ledivalon himmennys käy kätevästi mikro-ohjaimella

Mikro-ohjaimeen perustuvan himmentimen avulla voi rakentaa energiatehokkaan hakkurimuotoisen LED-ajurin. Hyvällä hyötysuhteella toimiva ajuri kykenee ohjaamaan useita lediketjuja samanaikaisesti. Näin voidaan parantaa valaistusjärjestelmän suorituskykyä, pidentää ledivalojen elinikää ja lisätä järjestelmän älykkyyttä.

Lue lisää...
 
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
ETN_fi Nova 3 myyntiin Suomessa: Huawei tuo nyt tekoälyn massoille @HuaweiMobileFI https://t.co/uwv9v16tIF
ETN_fi Suomalainen kiihtyvyysanturi elää ja voi hyvin. Murata Electronics laajentaa Vantaalla: jopa 200 uutta työpaikkaa.… https://t.co/K9xs1ZcMQG
 
 

ny template