JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

National Renewable Energy Laboratory (NREL) tutkijat ovat löytäneet uuden lähestymistavan vedettömän magnesium-metalliakun kehittämiseksi. Tutkijoiden kehittämä menetelmä mahdollistaa magnesiummetallin käänteisen kemian korroosioimattomassa karbonaattipohjaisessa elektrolyytissä. Ideaa on myös testattu protokennostossa.

- Hallitseva litium-ioni-akkutekniikka lähestyy suurinta mahdollista energiaa, joka siihen voidaan varastoida tilavuuden suhteen. Nyt tehty havainto tarjoaa uuden keinon magnesiumakkujen suunnittelulle, toteavat tutkijat tutkimuslaitoksensa tiedotteessa.

Magnesiumakut sisältävät teoreettisesti lähes kaksi kertaa enemmän energiaa kuin litiumioniakut. Aiemmissa tutkimuksissa on havaittu kemiallisten reaktioiden aiheuttamia muodostumia, jotka estävät akun latautumisen.

Yrittäessään voittaa nämä esteet tutkijat kehittivät polyakryylinitriilin ja magnesiumionien suolasta keinotekoisen kiinteän interfaasielektrolyytin, joka suojeli magnesium-anodin pintaa. Tämä suojaus paransi merkittävästi anodin suorityuskykyä.

Tutkijat kokosivat prototyyppikennoja todistamaan keinotekoisen elektrolyytin kestävyyden ja saivat lupaavia tuloksia. Suojattu anodikenno mahdollisti käänteisen Mg-kemian karbonaattielektrolyytissä. Tätä ilmiötä ei ole aiemmin koskaan osoitettu.

Kenno tuotti myös enemmän energiaa kuin prototyyppi ilman suojaa. Näin kävi toistuvien syklien jatkuessa. Lisäksi ryhmä on osoittanut magnesiummetalliakun ladattavuuden, oka lupaa ratkaisun anodin ja elektrolyytin yhteensopimattomuuden ratkaisemiseksi näissä akuissa.

Veijo Hänninen
Nanobittejä 10.4.2018

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

Räätälöity piiri on usein käytännöllisin

Räätälöidyn tai kustomoidun piirin suunnitteluun liittyy useita sitkeitä myyttejä ja pelkoja, jotka lähes kaikki ovat perusteettomia. Lisäksi tämän suunnittelumenetelmän monia etuja ei ymmärretä kovin hyvin. Tässä artikkelissa perustellaan, miksi sinun pitäisi pohtia räätälöidyn piirin rakentamista myös pienen volyymin projekteissa.

Lue lisää...
 
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
ETN_fi See the @MinimaProcessor presentation at ECF18: https://t.co/m1znHqgj2E
ETN_fi Cut the power in IoT processors. @MinimaProcessor at Embedded Conference Finland 2018.
ETN_fi LTE-broadcast sopii autojen V2X-yhteyksiin. https://t.co/F8IgZpVhis
ETN_fi How Secure is my IoT? Etteplan CTO Jaakko Ala-Paavola at Embedded Conference Finland 2018. https://t.co/xHInjZJqPshttps://t.co/h671lU8gv1
 
 

ny template