JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

National Renewable Energy Laboratory (NREL) tutkijat ovat löytäneet uuden lähestymistavan vedettömän magnesium-metalliakun kehittämiseksi. Tutkijoiden kehittämä menetelmä mahdollistaa magnesiummetallin käänteisen kemian korroosioimattomassa karbonaattipohjaisessa elektrolyytissä. Ideaa on myös testattu protokennostossa.

- Hallitseva litium-ioni-akkutekniikka lähestyy suurinta mahdollista energiaa, joka siihen voidaan varastoida tilavuuden suhteen. Nyt tehty havainto tarjoaa uuden keinon magnesiumakkujen suunnittelulle, toteavat tutkijat tutkimuslaitoksensa tiedotteessa.

Magnesiumakut sisältävät teoreettisesti lähes kaksi kertaa enemmän energiaa kuin litiumioniakut. Aiemmissa tutkimuksissa on havaittu kemiallisten reaktioiden aiheuttamia muodostumia, jotka estävät akun latautumisen.

Yrittäessään voittaa nämä esteet tutkijat kehittivät polyakryylinitriilin ja magnesiumionien suolasta keinotekoisen kiinteän interfaasielektrolyytin, joka suojeli magnesium-anodin pintaa. Tämä suojaus paransi merkittävästi anodin suorityuskykyä.

Tutkijat kokosivat prototyyppikennoja todistamaan keinotekoisen elektrolyytin kestävyyden ja saivat lupaavia tuloksia. Suojattu anodikenno mahdollisti käänteisen Mg-kemian karbonaattielektrolyytissä. Tätä ilmiötä ei ole aiemmin koskaan osoitettu.

Kenno tuotti myös enemmän energiaa kuin prototyyppi ilman suojaa. Näin kävi toistuvien syklien jatkuessa. Lisäksi ryhmä on osoittanut magnesiummetalliakun ladattavuuden, oka lupaa ratkaisun anodin ja elektrolyytin yhteensopimattomuuden ratkaisemiseksi näissä akuissa.

Veijo Hänninen
Nanobittejä 10.4.2018

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Mitä IoT-rauta vaatii?

Pärjätäkseen IoT-markinoilla laitevalmistajien täytyy oppia innovoimaan nopeammin. IoT-sovelluksien kirjo on loppumaton ja menestyvät yritykset antavat kehittäjilleen mahdollisuuden jatkuvasti tunnistaa ja toteuttaa uusia ja yhä hyödyllisempiä tapoja valjastaa käyttöön antureita, monitoroida erityyppistä dataa ja ohjata laitteiden ekosysteemejä.

Lue lisää...
 
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2
ETN_fi Ensimmäinen AVR-pohjainen Arduino-kortti. Lisätietoja Mouserilta. https://t.co/7yazvkOkV1
ETN_fi Nokialle 2+ mrd euron sopimukset kiinalaisoperaattorien kanssa. https://t.co/LJ6OPq0kb7
ETN_fi Mercedes voittaa jatkossa F1- ja sähköformulakisoja On Semin tehonhallintatekniikalla. VB77 for WDC in 2019! https://t.co/EjpdlTQwop
ETN_fi Beneq's transparent Lumineq matrix displays just got a lot bigger. See https://t.co/FDvZwrVGId
 
 

ny template