JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Jos laitevalmistaja kehittää mesh-tyyppistä IoT-ratkaisua, tarjolla on useita tekniikoita, myös standardoituina. Mutta milloin kannattaa valita Bluetooth, milloin Zigbee ja milloin Thread. Silicon Labsin järjestämä testi kertoo vastauksen suoraan.

Eri protokollilla on erilaisia ominaisuuksia, joiden ansiosta ne sopivat hieman eri sovelluksiin. SiLabsin testi on ensimmäisiä laajamittaisia testejä, joissa tekniikoiden erot datanopeuden, latenssin ja verkon skaalautuvuuden selvitetään tarkasti.

Mikä sitten on paras tekniikka? Yksiselitteistä vastausta ei ole. Pienissä verkoissa, joissa siirretään pieniä määriä dataa, tekniikat suoriutuvat yhtä hyvin. Kun datamäärä kasvaa ja vaaditaan lyhyemopää latenssi, Thread ja Zigbee ovat Bluetoothia parempia.

Kaikissa mesh-verkoissa latenssi kasvaa verkon koon kasvaessa, mutta Bluetoothissa latenssi kasvaa eniten. Suurissa Bluetoothiin perustuvissa mesh-verkoissa suorituskykyä voidaan kuitenkin optimoida paremmaksi. Bluetoothiin perustuva mesh-verkko toimii toisaalta parhaiten silloin, kun lyhyitä viestejä (alle 11 bitin) käytetään multicast-lähettämiseen.

Jokaisella tekniikalla voidaan toteuttaa hyvin suuria IoT-verkkoja. Bluetoothissa mesh-verkkoon voidaan liittää 32 tuhatta solmua, Zigbee- ja Thread-verkoissa 64 tuhatta. Toisaalta Bluetoothin mesh-tekniikalta puuttuu vielä oma ekosysteeminsä, kysehän on aika tuoreesta Bluetoohin laajennuksesta. Toisaalta Bluetooth-laitteet voi suoraan yhdistää älypuhelimeen, mikä parantaa sen käytettävyyttä.

SiLabs järjestää kesäkuussa webcasteja, joissa esitellään testin tuloksia ja helpotetaan mesh-verkkotekniikan valintaa. Lisätietoja löytyy SiLabsin sivuilta.

 
 

Tämän takia Huaweita pelätään

Maailmalla on käynnissä omituinen sota, jossa yhä useammat maat kieltävät kiinalaisten laitevalmistajien laitteiden käytön tulevissa 5G-verkoissa. Mutta miksi amerikkalaiset pelkäävät Huaweita? MIT Technology Review -lehti listaa kuusi syytä.

Lue lisää...

Roima parannus IoT-verkkojen tietoturvaan

Langattomia IoT-laitteita pidetään merkittävänä uhkana teollisuuden tietoverkkojen turvallisuudelle. Tietoturvassa voidaan kuitenkin päästä roimasti paremmalle tasolle soveltamalla TLS-suojausmenettelyn virtaviivaistettua johdannaista, jonka avulla ei-IP-pohjaiset IoT-solmut voidaan turvallisesti liittää IP-pohjaisiin verkkoihin. Vahva tietoturva voidaan näin kattaa koko verkkojärjestelmän päästä päähän.

Lue lisää...
 
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fi
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2
ETN_fi Ensimmäinen AVR-pohjainen Arduino-kortti. Lisätietoja Mouserilta. https://t.co/7yazvkOkV1
 
 

ny template