JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Googlen Chrome OS -käyttöjärjestelmään perustuvien läppärien suosio on erityisesti Yhdysvalloissa kasvanut merkittävästi parin viime vuoden aikana. Nyt suosion uskotaan kiihtyvän entisestään, kun HP on esitellyt markkinoiden ensimmäisen Chromebook-pohjaisen hybridiläppärin.

Hybridilaite viittaa kannettavaan tietokoneeseen, jonka näyttöö irtoaa erilliseksi tablettimalliseksi koneeksi. HP:n Chromebook x2 on ensimmäinen tällainen Googlen käyttöjärjestelmällä operoiva laite.

x2 painaa tablettimuodossa 730 grammaa. Tällöin akussa riittää virtaa 10 tunniksi. Näppäimistön kanssa paino kasvaa 1,4 kiloon ja paksuus 15,3 milliin. Suoritin on edellisen eli seitsemännen polven Core-suoritin Inteliltä ja dataa sille syötetään 8 gigatavun LPDDR3-muistista.

Tavalliseen Chromebook-tyyliin tallennustilaa x2:ssa on niukasti, vain 32 gigatavua. Pilvene tallentamisen lisäksi tilaa voi kasvattaa jopa 256 gigatavun SD-kortilla.

Hintaa laitteella on 600 dollaria eli noin 485 euroa. Myyntiin se tulee kesäkuussa.

 
 

LTE-mikroverkot tuovat yhteydet jopa kaivokseen

Erityisesti teollisuuden tarpeisiin sopivat LTE-mikroverkot ovat vähitellen siirtymässä pilottikohteista tuotantokäyttöön. Teknologia tarjoaa teollisuudelle uudenlaisia mahdollisuuksia, hyvää käytettävyyttä ja vahvaa tietoturvaa.

Lue lisää...

Moniydinsuorittimet tulevat lentokoneisiin

Ilmailun turvakriittisissä ohjausjärjestelmissä on aiemmin pitäydytty perinteisiin yhden ytimen prosessoriratkaisuihin. Nyt ilmailualallakin aletaan yleistä kehitystä seuraten siirtyä moniytimisiin suoritinarkkitehtuureihin.

Lue lisää...
 
ETN_fi Älä käytä verkkopankkia julkisilla laitteilla tai wifillä! https://t.co/oghm4QvzPj
ETN_fi Tämän takia Linux ei valtaa työpöytiä https://t.co/GmLMkZ7C1q
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
 
 

ny template