JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Googlen Chrome OS -käyttöjärjestelmään perustuvien läppärien suosio on erityisesti Yhdysvalloissa kasvanut merkittävästi parin viime vuoden aikana. Nyt suosion uskotaan kiihtyvän entisestään, kun HP on esitellyt markkinoiden ensimmäisen Chromebook-pohjaisen hybridiläppärin.

Hybridilaite viittaa kannettavaan tietokoneeseen, jonka näyttöö irtoaa erilliseksi tablettimalliseksi koneeksi. HP:n Chromebook x2 on ensimmäinen tällainen Googlen käyttöjärjestelmällä operoiva laite.

x2 painaa tablettimuodossa 730 grammaa. Tällöin akussa riittää virtaa 10 tunniksi. Näppäimistön kanssa paino kasvaa 1,4 kiloon ja paksuus 15,3 milliin. Suoritin on edellisen eli seitsemännen polven Core-suoritin Inteliltä ja dataa sille syötetään 8 gigatavun LPDDR3-muistista.

Tavalliseen Chromebook-tyyliin tallennustilaa x2:ssa on niukasti, vain 32 gigatavua. Pilvene tallentamisen lisäksi tilaa voi kasvattaa jopa 256 gigatavun SD-kortilla.

Hintaa laitteella on 600 dollaria eli noin 485 euroa. Myyntiin se tulee kesäkuussa.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

Räätälöity piiri on usein käytännöllisin

Räätälöidyn tai kustomoidun piirin suunnitteluun liittyy useita sitkeitä myyttejä ja pelkoja, jotka lähes kaikki ovat perusteettomia. Lisäksi tämän suunnittelumenetelmän monia etuja ei ymmärretä kovin hyvin. Tässä artikkelissa perustellaan, miksi sinun pitäisi pohtia räätälöidyn piirin rakentamista myös pienen volyymin projekteissa.

Lue lisää...
 
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
ETN_fi See the @MinimaProcessor presentation at ECF18: https://t.co/m1znHqgj2E
ETN_fi Cut the power in IoT processors. @MinimaProcessor at Embedded Conference Finland 2018.
ETN_fi LTE-broadcast sopii autojen V2X-yhteyksiin. https://t.co/F8IgZpVhis
ETN_fi How Secure is my IoT? Etteplan CTO Jaakko Ala-Paavola at Embedded Conference Finland 2018. https://t.co/xHInjZJqPshttps://t.co/h671lU8gv1
 
 

ny template