JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Googlen Chrome OS -käyttöjärjestelmään perustuvien läppärien suosio on erityisesti Yhdysvalloissa kasvanut merkittävästi parin viime vuoden aikana. Nyt suosion uskotaan kiihtyvän entisestään, kun HP on esitellyt markkinoiden ensimmäisen Chromebook-pohjaisen hybridiläppärin.

Hybridilaite viittaa kannettavaan tietokoneeseen, jonka näyttöö irtoaa erilliseksi tablettimalliseksi koneeksi. HP:n Chromebook x2 on ensimmäinen tällainen Googlen käyttöjärjestelmällä operoiva laite.

x2 painaa tablettimuodossa 730 grammaa. Tällöin akussa riittää virtaa 10 tunniksi. Näppäimistön kanssa paino kasvaa 1,4 kiloon ja paksuus 15,3 milliin. Suoritin on edellisen eli seitsemännen polven Core-suoritin Inteliltä ja dataa sille syötetään 8 gigatavun LPDDR3-muistista.

Tavalliseen Chromebook-tyyliin tallennustilaa x2:ssa on niukasti, vain 32 gigatavua. Pilvene tallentamisen lisäksi tilaa voi kasvattaa jopa 256 gigatavun SD-kortilla.

Hintaa laitteella on 600 dollaria eli noin 485 euroa. Myyntiin se tulee kesäkuussa.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Ledivalon himmennys käy kätevästi mikro-ohjaimella

Mikro-ohjaimeen perustuvan himmentimen avulla voi rakentaa energiatehokkaan hakkurimuotoisen LED-ajurin. Hyvällä hyötysuhteella toimiva ajuri kykenee ohjaamaan useita lediketjuja samanaikaisesti. Näin voidaan parantaa valaistusjärjestelmän suorituskykyä, pidentää ledivalojen elinikää ja lisätä järjestelmän älykkyyttä.

Lue lisää...
 
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
ETN_fi Nova 3 myyntiin Suomessa: Huawei tuo nyt tekoälyn massoille @HuaweiMobileFI https://t.co/uwv9v16tIF
ETN_fi Suomalainen kiihtyvyysanturi elää ja voi hyvin. Murata Electronics laajentaa Vantaalla: jopa 200 uutta työpaikkaa.… https://t.co/K9xs1ZcMQG
 
 

ny template