JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Intel on ollut suurin puolijohdetalo aina vuodesta 1993 lähtien, mutta viime vuonan Samsung nousi rytinällä sen ohi listan kärkeen. IHS:n tilastoissa toinen muutos oli grafiikkaprosessoreja ja -kortteja kehittävän Nvidian nousu kymmenen suurimman valmistajan joukkoon ensimmäistä kertaa.

Nvidian lisäksi kymmenen suurimman joukossa on vain yksi tehtaaton puolijohdetalo eli Qualcomm. IHS:n listan kymmenenneksi Nvidia pääsi 8,57 miljardin dollarin liikevaihdolla. Kasvua edellisvuoteen tuli 42,3 prosenttia.

Vielä Nvidiaakin nopeimmin top10-listalla kasvoivat DRAM-valmistajat Hynix ja Micron. Hynix nousi 26,6 miljardin dollarin liikevaihdolla kolmanneksi suurimmaksi ja Micron 22,8 miljardilla dollarilla listan neljänneksi.

Samsungin liikevaihto oli viime vuonna karvan verran yli 62 miljardia dollaria, missä oli DRAM-vetoista kasvua 53,6 prosenttia. Intelin liikevaihto kasvoi sekin lähes 12 prosenttia, mutta lukema pysähtyi 61,4 miljardiin dollariin.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

IoT-suunnittelusta demokraattisempaa – avoimen koodin korteilla ja yhteisöjen tuella

Avoimen koodin ohjelmistojen rinnalle ovat tulossa avoimen koodin laitteistot ja kortit. Niiden ja suunnittelijayhteisöjen avulla yhä useampi rakentelija voi saada IoT-suunnittelunsa valmiiksi tuotteeksi asti.

Lue lisää...
 
ETN_fi Langaton anturi kertoo betonin kosteuden https://t.co/QF085IazLJ @MatoEngineering @japikas @FinnBuild
ETN_fi Phoenix Contact ostaa kaksi saksalaista yritystä: SKS Kontakttechnik keskittyy sähkömekaniikkaan, Pulsotronic GmbH… https://t.co/AfQDWxGQ6x
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
 
 

ny template