JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Intel on ollut suurin puolijohdetalo aina vuodesta 1993 lähtien, mutta viime vuonan Samsung nousi rytinällä sen ohi listan kärkeen. IHS:n tilastoissa toinen muutos oli grafiikkaprosessoreja ja -kortteja kehittävän Nvidian nousu kymmenen suurimman valmistajan joukkoon ensimmäistä kertaa.

Nvidian lisäksi kymmenen suurimman joukossa on vain yksi tehtaaton puolijohdetalo eli Qualcomm. IHS:n listan kymmenenneksi Nvidia pääsi 8,57 miljardin dollarin liikevaihdolla. Kasvua edellisvuoteen tuli 42,3 prosenttia.

Vielä Nvidiaakin nopeimmin top10-listalla kasvoivat DRAM-valmistajat Hynix ja Micron. Hynix nousi 26,6 miljardin dollarin liikevaihdolla kolmanneksi suurimmaksi ja Micron 22,8 miljardilla dollarilla listan neljänneksi.

Samsungin liikevaihto oli viime vuonna karvan verran yli 62 miljardia dollaria, missä oli DRAM-vetoista kasvua 53,6 prosenttia. Intelin liikevaihto kasvoi sekin lähes 12 prosenttia, mutta lukema pysähtyi 61,4 miljardiin dollariin.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

UPS on tärkeä osa datan tallennusta

Innovatiiviset UPS-suunnittelutekniikat tuovat sekä paremman tehokkuuden että suorituskykyä.

Lue lisää...
 
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
ETN_fi See the @MinimaProcessor presentation at ECF18: https://t.co/m1znHqgj2E
ETN_fi Cut the power in IoT processors. @MinimaProcessor at Embedded Conference Finland 2018.
ETN_fi LTE-broadcast sopii autojen V2X-yhteyksiin. https://t.co/F8IgZpVhis
 
 

ny template