JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Intel on ollut suurin puolijohdetalo aina vuodesta 1993 lähtien, mutta viime vuonan Samsung nousi rytinällä sen ohi listan kärkeen. IHS:n tilastoissa toinen muutos oli grafiikkaprosessoreja ja -kortteja kehittävän Nvidian nousu kymmenen suurimman valmistajan joukkoon ensimmäistä kertaa.

Nvidian lisäksi kymmenen suurimman joukossa on vain yksi tehtaaton puolijohdetalo eli Qualcomm. IHS:n listan kymmenenneksi Nvidia pääsi 8,57 miljardin dollarin liikevaihdolla. Kasvua edellisvuoteen tuli 42,3 prosenttia.

Vielä Nvidiaakin nopeimmin top10-listalla kasvoivat DRAM-valmistajat Hynix ja Micron. Hynix nousi 26,6 miljardin dollarin liikevaihdolla kolmanneksi suurimmaksi ja Micron 22,8 miljardilla dollarilla listan neljänneksi.

Samsungin liikevaihto oli viime vuonna karvan verran yli 62 miljardia dollaria, missä oli DRAM-vetoista kasvua 53,6 prosenttia. Intelin liikevaihto kasvoi sekin lähes 12 prosenttia, mutta lukema pysähtyi 61,4 miljardiin dollariin.

 
 

LTE-mikroverkot tuovat yhteydet jopa kaivokseen

Erityisesti teollisuuden tarpeisiin sopivat LTE-mikroverkot ovat vähitellen siirtymässä pilottikohteista tuotantokäyttöön. Teknologia tarjoaa teollisuudelle uudenlaisia mahdollisuuksia, hyvää käytettävyyttä ja vahvaa tietoturvaa.

Lue lisää...

Koko järjestelmää voidaan simuloida kerralla

Simulointi on perusedellytys monimutkaisen järjestelmän onnistuneelle suunnittelulle, kehittämiselle ja testaamiselle. Yhdistämällä Wind Riverin Simicsin kaltainen tietokoneen simulointiohjelmisto fyysisen järjestelmän ja ympäristön simulaatioon voidaan koko järjestelmän kattavia testejä ajaa täysin automaattisesti niin usein kuin halutaan.

Lue lisää...
 
ETN_fi Thaimaan luolapelastusoperaatiossa käytettiin MaxMesh-verkkotekniikkaa, joka perustui Analog Devicesin AD9364-piire… https://t.co/eVFbYcblRg
ETN_fi Älä käytä verkkopankkia julkisilla laitteilla tai wifillä! https://t.co/oghm4QvzPj
ETN_fi Tämän takia Linux ei valtaa työpöytiä https://t.co/GmLMkZ7C1q
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
 
 

ny template