JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Itävaltalainen ams on erittäin innovatiivinen keskikokoinen puolijohdetalo, jonka tulosluvut osoittavat selvästi sekä Applen hyvän että vähemmän hyvän vaikutuksen. Myynnistä voi kadota toisella neljänneksellä jopa yli puolet. Ja kaikki iPhone X:n takia.

Yhtiön pääkonttorissa Premstättenissä Grazin lähellä on taatusti kaksijakoiset tunnelmat. Tammi-maaliskuun liikevaihto oli 452,7 miljoonaa dollaria, mikä oli 147 prosenttia enemmän kuin vuotta aikaisemmin. Samalla tulos parani vuodentakaisesta viiden miljoonan dollarin tuloksesta 77,3 miljoonaan dollariin.

Toisella neljänneksellä liikevaihdosta lähtee yhtiön mukaan ”väliaikaisesti” jopa 220-250 miljoonaa dollaria. Miten tämä on mahdollista?

Selittävä tekijä on pieni ympäröivää valoa aistiva valoanturi. Ams sai sellaisen suunniteltua Applen uuden iPhone X:n TrueDepth-moduuliin, jossa se näyttelee toki tärkeää roolia yhtenä moduulin lukuisista antureista. iPhone-myynnin myötä ams:n liikevaihto pomppasi vuodessa rajusti ylöspäin.

Ams ei nimeä asiakastaan, mutta sanoo että tuotemuutokset ”merkittävässä kuluttajatuotteessa” leikkaavat liikevaihdosta toisella neljänneksellä jopa mainitun 250 miljoonaa dollaria. Kun samalla tuotantolinjat käyvät alikierroksille, romahtaa toiminnan käyttökate negatiiviseksi.

Ams sanoo käyvänsä neuvotteluja tuotantomäärien kasvattamiseksi vuoden toisella puoliskolla. Joka tapauksessa paljon iloa ja murheitakin aiheutuu pienestä anturista, jonka hinta liikkuu jossakin alle yhden euron kappaletta kohti.

 
 

LTE-mikroverkot tuovat yhteydet jopa kaivokseen

Erityisesti teollisuuden tarpeisiin sopivat LTE-mikroverkot ovat vähitellen siirtymässä pilottikohteista tuotantokäyttöön. Teknologia tarjoaa teollisuudelle uudenlaisia mahdollisuuksia, hyvää käytettävyyttä ja vahvaa tietoturvaa.

Lue lisää...

Koko järjestelmää voidaan simuloida kerralla

Simulointi on perusedellytys monimutkaisen järjestelmän onnistuneelle suunnittelulle, kehittämiselle ja testaamiselle. Yhdistämällä Wind Riverin Simicsin kaltainen tietokoneen simulointiohjelmisto fyysisen järjestelmän ja ympäristön simulaatioon voidaan koko järjestelmän kattavia testejä ajaa täysin automaattisesti niin usein kuin halutaan.

Lue lisää...
 
ETN_fi Thaimaan luolapelastusoperaatiossa käytettiin MaxMesh-verkkotekniikkaa, joka perustui Analog Devicesin AD9364-piire… https://t.co/eVFbYcblRg
ETN_fi Älä käytä verkkopankkia julkisilla laitteilla tai wifillä! https://t.co/oghm4QvzPj
ETN_fi Tämän takia Linux ei valtaa työpöytiä https://t.co/GmLMkZ7C1q
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
 
 

ny template