JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Manchesterin ja kiinalaisen Shandongin yliopiston tutkijoiden yhteisprojekti voi mahdollistaa taipuisat televisiot, tabletit ja älypuhelimet. tutkijat ovat kehittäneet taipuisalle materiaalille nanoluokan transistorin, jonka nopeus on ensimmäistä kertaa rikkonut gigahertsin rajan.

Gigahertsi on ollut ohutkalvotransistoreissa jonkinlainen haamuraja. Transistori on TFT-tyyppiä, joita yleensä käytetään nestekidenäytöissä. Ohutkalvorakenteisena se voi tehdä näytöistä paitsi taipuvia, myös nopeampia ja kirkkaampia kuin aiemmin.

LCD-näytössä on TFT-transistori jokaisen yksittäisen pikselin takana. Ne toimivat kytkimin, joiden avulla pikselien tila voidaan nopeasti muuttaa päälle tai pois.

Useimmat TFT-transistorit valmistetaan piistä eli ne ovat himmeitä, jäykkiä ja kalliita manchesterilaistutkijoiden kehittämiin oksiditransistoreihin verrattuna. Ja vaikka ohutkalvotransistori tekee näytön kuvasta paremman kuin LCD-ruuduilla, niiden joustavuus on tutkijoiden mukaan vieläkin vaikuttavampi ominaisuus.

Nanoelektroniikan professori Aimin Songin mukaan tekniikalla voidaan tehdä televisioista nykyistä ohuempia, taipuvia ja edullisempia valmistaa. – Lisäksi gigahertsin taajuudella toimivilla transistoreilla voidaan toteuttaa suorituskykyistä, puettavaa elektroniikkaa.

Kehitetty transistori pohjautuu IGZO-materiaaliin eli siinä on indiumia, galliumia ja sinkkiä happeen sekoittuneena.

 

 
 

ETNtv

Watch ECF18 videos

 

Tämän takia Huaweita pelätään

Maailmalla on käynnissä omituinen sota, jossa yhä useammat maat kieltävät kiinalaisten laitevalmistajien laitteiden käytön tulevissa 5G-verkoissa. Mutta miksi amerikkalaiset pelkäävät Huaweita? MIT Technology Review -lehti listaa kuusi syytä.

Lue lisää...

IoT-solmun voi toteuttaa valmiilla alustalla

Artikkelissa kuvataan, miten SoC-piirille suunnitellaan datankeruuseen, analyysiin ja ohjaukseen tarkoitettu IoT-solmu käyttäen Adesto Technologiesin SmartEdge-alustaa. Suunnittelussa paneudutaan erityisesti ohjaussilmukoiden nopeuttamiseen yhdistettynä tehokkaaseen tiedonsiirtoon ja parempaan turvallisuuteen.

Lue lisää...

LATEST NEWS

 

NEWSFLASH

 
ETN_fi The next Linux kernel will be called 5.0. See https://t.co/w0D75j9wCI and https://t.co/HkrVCuyfST
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fi
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2