JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Manchesterin ja kiinalaisen Shandongin yliopiston tutkijoiden yhteisprojekti voi mahdollistaa taipuisat televisiot, tabletit ja älypuhelimet. tutkijat ovat kehittäneet taipuisalle materiaalille nanoluokan transistorin, jonka nopeus on ensimmäistä kertaa rikkonut gigahertsin rajan.

Gigahertsi on ollut ohutkalvotransistoreissa jonkinlainen haamuraja. Transistori on TFT-tyyppiä, joita yleensä käytetään nestekidenäytöissä. Ohutkalvorakenteisena se voi tehdä näytöistä paitsi taipuvia, myös nopeampia ja kirkkaampia kuin aiemmin.

LCD-näytössä on TFT-transistori jokaisen yksittäisen pikselin takana. Ne toimivat kytkimin, joiden avulla pikselien tila voidaan nopeasti muuttaa päälle tai pois.

Useimmat TFT-transistorit valmistetaan piistä eli ne ovat himmeitä, jäykkiä ja kalliita manchesterilaistutkijoiden kehittämiin oksiditransistoreihin verrattuna. Ja vaikka ohutkalvotransistori tekee näytön kuvasta paremman kuin LCD-ruuduilla, niiden joustavuus on tutkijoiden mukaan vieläkin vaikuttavampi ominaisuus.

Nanoelektroniikan professori Aimin Songin mukaan tekniikalla voidaan tehdä televisioista nykyistä ohuempia, taipuvia ja edullisempia valmistaa. – Lisäksi gigahertsin taajuudella toimivilla transistoreilla voidaan toteuttaa suorituskykyistä, puettavaa elektroniikkaa.

Kehitetty transistori pohjautuu IGZO-materiaaliin eli siinä on indiumia, galliumia ja sinkkiä happeen sekoittuneena.

 

 
 

LTE-mikroverkot tuovat yhteydet jopa kaivokseen

Erityisesti teollisuuden tarpeisiin sopivat LTE-mikroverkot ovat vähitellen siirtymässä pilottikohteista tuotantokäyttöön. Teknologia tarjoaa teollisuudelle uudenlaisia mahdollisuuksia, hyvää käytettävyyttä ja vahvaa tietoturvaa.

Lue lisää...

Koko järjestelmää voidaan simuloida kerralla

Simulointi on perusedellytys monimutkaisen järjestelmän onnistuneelle suunnittelulle, kehittämiselle ja testaamiselle. Yhdistämällä Wind Riverin Simicsin kaltainen tietokoneen simulointiohjelmisto fyysisen järjestelmän ja ympäristön simulaatioon voidaan koko järjestelmän kattavia testejä ajaa täysin automaattisesti niin usein kuin halutaan.

Lue lisää...
 
ETN_fi Thaimaan luolapelastusoperaatiossa käytettiin MaxMesh-verkkotekniikkaa, joka perustui Analog Devicesin AD9364-piire… https://t.co/eVFbYcblRg
ETN_fi Älä käytä verkkopankkia julkisilla laitteilla tai wifillä! https://t.co/oghm4QvzPj
ETN_fi Tämän takia Linux ei valtaa työpöytiä https://t.co/GmLMkZ7C1q
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
 
 

ny template