JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Nokia on esitellyt markkinoiden ensimmäisen pilveen liittyvän datapalvelimen tulevaisuuden 5G-verkkoja varten. AirFrame-tuoteperheeseen kuuluva Edge Cloud -laitteisto on modulaarinen ratkaisu, joka vie datakeskuslaskentaa verkon reunalle.

5G-verkkojen nopeus-, latenssi- ja kapasiteettivaatimukset edellyttävät käytännössä jaettua laskenta-arkkitehtuuria, jossa mahdollisimman paljon datan prosessoinnista tapahtuu paikallisissa datakeskuksissa ja verkon reunalla. Tätä muutosta uusi palvelin tukee hienosti.

AirFrame Open Edge -palvelimen toimitukset alkavat Nokian mukaan kolmannella neljänneksellä. Kyse on kompaktista, mitoiltaan 133,5 x 444 x 430 -millisestä laitteesta, joka sopii nykyisiin tukiasemasaitteihin.

Itse palvelinkehikkoon voidaan asentaa jopa viisi Intel Xeon -pohjaista palvelinta. Lisäksi kehikkopaikkoihin voidaan asentaa Nokian omaan ReefShark-prosessoriin pohjautuvia kiihdytinmoduuleita. Tämä mahdollistaa jopa tekoälylaskennan jo verkon reunalla eli tukiasemassa.

Palvelimessa ajetaan Nokian räätälöimää OpenStack-pohjaista reaaliaikakäyttöjärjestelmää, joka on yhteensopiva OPNFV-määritysten (Open Platform for NFV) kanssa. Se on suunniteltu toimimaan pienissä datakeskuksissa, joissa vaaditaan erityisesti lyhyitä latensseja.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

IoT-suunnittelusta demokraattisempaa – avoimen koodin korteilla ja yhteisöjen tuella

Avoimen koodin ohjelmistojen rinnalle ovat tulossa avoimen koodin laitteistot ja kortit. Niiden ja suunnittelijayhteisöjen avulla yhä useampi rakentelija voi saada IoT-suunnittelunsa valmiiksi tuotteeksi asti.

Lue lisää...
 
ETN_fi Langaton anturi kertoo betonin kosteuden https://t.co/QF085IazLJ @MatoEngineering @japikas @FinnBuild
ETN_fi Phoenix Contact ostaa kaksi saksalaista yritystä: SKS Kontakttechnik keskittyy sähkömekaniikkaan, Pulsotronic GmbH… https://t.co/AfQDWxGQ6x
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
 
 

ny template