JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Nokia kertoi tänään tuloslukunsa vuoden ensimmäiseltä neljännekseltä. Liikevaihto laski selvästi ja tulos jäi analyytikoiden odotuksista, mutta Nokia itse suhtautuu kehitykseen toiveikkaasti. Verkkoliiketoiminnan näkymät ovat aiempaa paremmat, kun 5G-verkkonen rakentaminen on lähdössä odotettua nopeammin liikkeelle. Tukiasemilla yhtiö ei alkuvuonna juuri voittoa tehnyt.

Toimitusjohtaja Rajeev Surin mukaan luottamus tulevaan perustuu ennen kaikkea ensimmäisen neljänneksen vahvaan uusien tilausten määrään sekä tilauskantaan. Suri uskoo Nokian olevan vahvoilla, kun amerikkalaiset jättioperaattorit tekevät 5G-investointipäätöksiä myöhemmin tänä vuonna.

Surin optimistista huolimatta Nokian alkuvuoden luvut ovat odotettua huonommat. Liikevaihdosta katosi vuodessa 9 prosenttia, ja verkkoliiketoiminnan liikevaihto putosi 4,3 miljardiin euroon. Technologies-ryhmän kasvu jatkui, mutta sillä ei verkkomyynnin reikiä kateta.

Myös tuloksellisesti alkuvuosi oli heikko. Verkkopuolen tulos romahti vain 43 miljoonaan euroon, kun samaan aikaan kooltaan vain alle kymmenesosan kokoinen Technologies-ryhmä teki voittoa 274 miljoonaa euroa. Karkeasti ottane Nokia teki alkuvuoden voittonsa tekniikan lisensoinnilla.

 
 

ETNtv

Watch ECF18 videos

 

Tämän takia Huaweita pelätään

Maailmalla on käynnissä omituinen sota, jossa yhä useammat maat kieltävät kiinalaisten laitevalmistajien laitteiden käytön tulevissa 5G-verkoissa. Mutta miksi amerikkalaiset pelkäävät Huaweita? MIT Technology Review -lehti listaa kuusi syytä.

Lue lisää...

IoT-solmun voi toteuttaa valmiilla alustalla

Artikkelissa kuvataan, miten SoC-piirille suunnitellaan datankeruuseen, analyysiin ja ohjaukseen tarkoitettu IoT-solmu käyttäen Adesto Technologiesin SmartEdge-alustaa. Suunnittelussa paneudutaan erityisesti ohjaussilmukoiden nopeuttamiseen yhdistettynä tehokkaaseen tiedonsiirtoon ja parempaan turvallisuuteen.

Lue lisää...

LATEST NEWS

 

NEWSFLASH

 
ETN_fi The next Linux kernel will be called 5.0. See https://t.co/w0D75j9wCI and https://t.co/HkrVCuyfST
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fi
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2