JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Nokia kertoi tänään tuloslukunsa vuoden ensimmäiseltä neljännekseltä. Liikevaihto laski selvästi ja tulos jäi analyytikoiden odotuksista, mutta Nokia itse suhtautuu kehitykseen toiveikkaasti. Verkkoliiketoiminnan näkymät ovat aiempaa paremmat, kun 5G-verkkonen rakentaminen on lähdössä odotettua nopeammin liikkeelle. Tukiasemilla yhtiö ei alkuvuonna juuri voittoa tehnyt.

Toimitusjohtaja Rajeev Surin mukaan luottamus tulevaan perustuu ennen kaikkea ensimmäisen neljänneksen vahvaan uusien tilausten määrään sekä tilauskantaan. Suri uskoo Nokian olevan vahvoilla, kun amerikkalaiset jättioperaattorit tekevät 5G-investointipäätöksiä myöhemmin tänä vuonna.

Surin optimistista huolimatta Nokian alkuvuoden luvut ovat odotettua huonommat. Liikevaihdosta katosi vuodessa 9 prosenttia, ja verkkoliiketoiminnan liikevaihto putosi 4,3 miljardiin euroon. Technologies-ryhmän kasvu jatkui, mutta sillä ei verkkomyynnin reikiä kateta.

Myös tuloksellisesti alkuvuosi oli heikko. Verkkopuolen tulos romahti vain 43 miljoonaan euroon, kun samaan aikaan kooltaan vain alle kymmenesosan kokoinen Technologies-ryhmä teki voittoa 274 miljoonaa euroa. Karkeasti ottane Nokia teki alkuvuoden voittonsa tekniikan lisensoinnilla.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

UPS on tärkeä osa datan tallennusta

Innovatiiviset UPS-suunnittelutekniikat tuovat sekä paremman tehokkuuden että suorituskykyä.

Lue lisää...
 
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
ETN_fi See the @MinimaProcessor presentation at ECF18: https://t.co/m1znHqgj2E
ETN_fi Cut the power in IoT processors. @MinimaProcessor at Embedded Conference Finland 2018.
ETN_fi LTE-broadcast sopii autojen V2X-yhteyksiin. https://t.co/F8IgZpVhis
 
 

ny template