JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Suomi ei ole enää Nokia-maa, vaikka yhtiön merkitys on edelleen suuri sekä viennin että tutkimuksen luvuissa. 2000-luvun aikana olemme muuttuneet tietotekniikka- ja ohjelmointimaaksi. Tämä käy ilmi Teknologiateollisuuden alojen kehitystä kuvaavista henkilöstöluvuista.

Vuonna 2000 elettiin suomalaisen tietoliikenneihmeen huippua. Sähkö- ja elektroniikkateollisuudessa oli 62 800 työntekijää. Merkittävä osa näistä liittyi jollakin tapaan matkapuhelimiin. Myös kännyköiden kokoonpanossa oli väkeä tuhansittain.

Oli Suomi vuonna 2000 myös aika iso tietotekniikkamaa, sillä alalla oli 37 400 työntekijää. Tällä vuosituhannella on kuitenkin tapahtunut hiljalleen iso murros. Elektroniikkateollisuudesta on lähtenyt 23 tuhatta työpaikkaa ja samalla tietotekniikkaan on tullut 26 tuhatta uutta tekijää.

Ylipäätään teknologiateollisuudessa menee nyt ainakin kohtalaisesti. Kaikilla eri toimialoilla oli maaliskuun lopussa yhteensä 302 tuhatta työntekijää. Raja meni rikki ensimmäisen kerran, kun vuoden aikana tuli 5000 uutta työntekijää alalle.

Teknologiateollisuuden mukaan yritysten tilanne on ainakin toistaiseksi hyvä, mutta kasvua varjostavat laajeneva työvoimapula, kansainvälisen talouden epävarmuudet ja taantuman jälkeen supistunut tuotantokapasiteetti.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

UPS on tärkeä osa datan tallennusta

Innovatiiviset UPS-suunnittelutekniikat tuovat sekä paremman tehokkuuden että suorituskykyä.

Lue lisää...
 
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
ETN_fi See the @MinimaProcessor presentation at ECF18: https://t.co/m1znHqgj2E
ETN_fi Cut the power in IoT processors. @MinimaProcessor at Embedded Conference Finland 2018.
ETN_fi LTE-broadcast sopii autojen V2X-yhteyksiin. https://t.co/F8IgZpVhis
 
 

ny template