JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Älykellot ovat suosittuja ja ne mittaavat ledeineen sykkeen jo varsin tarkasti. Ledien avulla onnistuu kuitenkin myös verenpaineen mittaaminen ja nyt itävaltalainen ams on esitellyt referenssisuunnittelun, jonka avulla laitevalmistaja voi kehittää oman verenpainetta mittaavan älykellonsa tai rannekkeen.

Referenssisuunnittelu perustuu ams:n AS7024-piiriin. Sen avulla voidaan nopeasti ja tarkasti mitata verenpaine. Suunnittelu sisältää kaikki tarvittavat komponentit, sekä ohjelmistot sykemittaukseen, sykkeen vaihtelun mittaukseen ja sydänkäyrän EKG-mittaukseen.

AS7024-anturipiirillä on kolme lediä, fotodiodit ja optinen etupää sykemittauksiin. EKG-mittauksiin piiri sisältää lisäksi analogiaetupään. Ja tämä kaikki 6,1 x 2,7 millin kotelossa.

Anturipiirin sykemittaus perustuu PPG-tekniikkaan (photoplethysmography). Siinä mitataan ledien avulla suonten laajenemista, minkä perusteella syke lasketaan. EKG-mittaus tapahtuu standardisti sydämen sinussolmukkeen tuottamien sähköpulssien perusteella.

Verenpaineen ratkaisu laskee analysoimalla synkronoituja syke- ja EKG-arvoja rinnan. Mittaustarkkuus on validoitu Grazin yliopistossa tehdyissä tutkimuksissa IEEE:n standardien mukaisesti. Mittaustarkkuus on systolisessa eli yläpaineessa <± 7,5 mmHg ja diastolisessa eli alapaineessa <± 5,5 mmHg, ams ilmoittaa.

Lisätietoja löytyy ams:n sivuilta.

 

 

 
 

ETNtv

Watch ECF18 videos

 

Tämän takia Huaweita pelätään

Maailmalla on käynnissä omituinen sota, jossa yhä useammat maat kieltävät kiinalaisten laitevalmistajien laitteiden käytön tulevissa 5G-verkoissa. Mutta miksi amerikkalaiset pelkäävät Huaweita? MIT Technology Review -lehti listaa kuusi syytä.

Lue lisää...

IoT-solmun voi toteuttaa valmiilla alustalla

Artikkelissa kuvataan, miten SoC-piirille suunnitellaan datankeruuseen, analyysiin ja ohjaukseen tarkoitettu IoT-solmu käyttäen Adesto Technologiesin SmartEdge-alustaa. Suunnittelussa paneudutaan erityisesti ohjaussilmukoiden nopeuttamiseen yhdistettynä tehokkaaseen tiedonsiirtoon ja parempaan turvallisuuteen.

Lue lisää...

LATEST NEWS

 

NEWSFLASH

 
ETN_fi The next Linux kernel will be called 5.0. See https://t.co/w0D75j9wCI and https://t.co/HkrVCuyfST
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fi
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2