JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Älykellot ovat suosittuja ja ne mittaavat ledeineen sykkeen jo varsin tarkasti. Ledien avulla onnistuu kuitenkin myös verenpaineen mittaaminen ja nyt itävaltalainen ams on esitellyt referenssisuunnittelun, jonka avulla laitevalmistaja voi kehittää oman verenpainetta mittaavan älykellonsa tai rannekkeen.

Referenssisuunnittelu perustuu ams:n AS7024-piiriin. Sen avulla voidaan nopeasti ja tarkasti mitata verenpaine. Suunnittelu sisältää kaikki tarvittavat komponentit, sekä ohjelmistot sykemittaukseen, sykkeen vaihtelun mittaukseen ja sydänkäyrän EKG-mittaukseen.

AS7024-anturipiirillä on kolme lediä, fotodiodit ja optinen etupää sykemittauksiin. EKG-mittauksiin piiri sisältää lisäksi analogiaetupään. Ja tämä kaikki 6,1 x 2,7 millin kotelossa.

Anturipiirin sykemittaus perustuu PPG-tekniikkaan (photoplethysmography). Siinä mitataan ledien avulla suonten laajenemista, minkä perusteella syke lasketaan. EKG-mittaus tapahtuu standardisti sydämen sinussolmukkeen tuottamien sähköpulssien perusteella.

Verenpaineen ratkaisu laskee analysoimalla synkronoituja syke- ja EKG-arvoja rinnan. Mittaustarkkuus on validoitu Grazin yliopistossa tehdyissä tutkimuksissa IEEE:n standardien mukaisesti. Mittaustarkkuus on systolisessa eli yläpaineessa <± 7,5 mmHg ja diastolisessa eli alapaineessa <± 5,5 mmHg, ams ilmoittaa.

Lisätietoja löytyy ams:n sivuilta.

 

 

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

IoT-suunnittelusta demokraattisempaa – avoimen koodin korteilla ja yhteisöjen tuella

Avoimen koodin ohjelmistojen rinnalle ovat tulossa avoimen koodin laitteistot ja kortit. Niiden ja suunnittelijayhteisöjen avulla yhä useampi rakentelija voi saada IoT-suunnittelunsa valmiiksi tuotteeksi asti.

Lue lisää...
 
ETN_fi Langaton anturi kertoo betonin kosteuden https://t.co/QF085IazLJ @MatoEngineering @japikas @FinnBuild
ETN_fi Phoenix Contact ostaa kaksi saksalaista yritystä: SKS Kontakttechnik keskittyy sähkömekaniikkaan, Pulsotronic GmbH… https://t.co/AfQDWxGQ6x
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
 
 

ny template