JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Kaksi vuosikymmentä sitten toimistojen työpöydät olivat kovasti toisen näköisiä. Graafista työtä tekevillä oli käytössään valtavat kuvaputkinäytöt, toimistotyötä tekevillä pienemmät. Niin sanotuista matkatietokoneista tutut litteät näytöt alkoivat tehdä tuloaan työpöydille.

Vuonna 1998 esiteltiin 12,1-tuumaisia AL-LCD-näyttöjä, joiden hinta oli asettumassa noin 400 dollarin tasoon. 14-tuumaisia SXGA-näyttöjäkin sai, mutta hinta pomppasi jo 600-700 dollariin.

Suurimmat ostettavissa olevat litteät näytöt olivat 20 vuotta sitten 17-18-tuumaisia, mutta harva hankki yli 2000 dollarin näyttöjä, ainakin kotikäyttöön.

Tietokonenäytön lisäksi litteämpi ruutu oli tuossa myös televisioihin. Philips esitteli samana vuonna 42-tuumaisen litteän plasmanäytön. Laite oli 10 senttiä paksu, joten nykymittapuulla sitä ei litteäksi sanottaisi.

Uutinen ilmestyi Prosessori-lehdessä maaliskuussa 1998.

 
 

LTE-mikroverkot tuovat yhteydet jopa kaivokseen

Erityisesti teollisuuden tarpeisiin sopivat LTE-mikroverkot ovat vähitellen siirtymässä pilottikohteista tuotantokäyttöön. Teknologia tarjoaa teollisuudelle uudenlaisia mahdollisuuksia, hyvää käytettävyyttä ja vahvaa tietoturvaa.

Lue lisää...

Koko järjestelmää voidaan simuloida kerralla

Simulointi on perusedellytys monimutkaisen järjestelmän onnistuneelle suunnittelulle, kehittämiselle ja testaamiselle. Yhdistämällä Wind Riverin Simicsin kaltainen tietokoneen simulointiohjelmisto fyysisen järjestelmän ja ympäristön simulaatioon voidaan koko järjestelmän kattavia testejä ajaa täysin automaattisesti niin usein kuin halutaan.

Lue lisää...
 
ETN_fi Thaimaan luolapelastusoperaatiossa käytettiin MaxMesh-verkkotekniikkaa, joka perustui Analog Devicesin AD9364-piire… https://t.co/eVFbYcblRg
ETN_fi Älä käytä verkkopankkia julkisilla laitteilla tai wifillä! https://t.co/oghm4QvzPj
ETN_fi Tämän takia Linux ei valtaa työpöytiä https://t.co/GmLMkZ7C1q
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
 
 

ny template