JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Mittaus- ja testausyritys Keysightiin kuuluva Ixia on julkistanut tämän vuoden tietoturvaraporttinsa oman tutkimuskeskuksensa tulosten perusteella. Raportti paljastaa monia mielenkiintoisia asioita tietoturvasta. Kuten sen, että yl puolet kaikesta webin dataliikenteestä on salattua.

Salaus on Ixian mukaan kaksiteräinen miekka, sillä sitä voivat käyttää myös verkkorikolliset. Salattuihin bittivirtoihin voidaan piilottaa haitallista koodia.

Viime vuonna verkkorikolliset nettosivat raportin mukaan eniten lunnashaittaohjelmilla. Nyt painopiste on siirtynyt kryptovaluutan louhimiseen. Tälläkin hetkellä puolta miljoonaa PC-konetta käytetään kryptolouhimiseen ilman omistajansa tietoa asiasta.

Ixian mukaan kyberuhkien kehittyessä kaikkien pitäisi keskittyä löytämään uhat nykyistä aiemmin. Ponemonin tuore tutkimus osoittaa, että järjestelmään murtautumisesta kestää keskimäärin 191 päivää ennen kuin murtautuminen havaitaan. Selvää on, ettei tämä ole kestävä tilanne.

Tämän hetken suurimmaksi tietoturvan kehitystrendiksi Ixia näkee kuitenkin yritysten järjestelmien siirtyminen myös pilvipalveluita käyttäviin hybridiratkaisuhin. Ixian mukaan jopa 73 prosenttia julkisen palvelun yhteyksistä löytyi vakava tietoturvaa heikentävä konfigurointiongelma.

Ixian raportin voi ladata täältä.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

UPS on tärkeä osa datan tallennusta

Innovatiiviset UPS-suunnittelutekniikat tuovat sekä paremman tehokkuuden että suorituskykyä.

Lue lisää...
 
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
ETN_fi See the @MinimaProcessor presentation at ECF18: https://t.co/m1znHqgj2E
ETN_fi Cut the power in IoT processors. @MinimaProcessor at Embedded Conference Finland 2018.
ETN_fi LTE-broadcast sopii autojen V2X-yhteyksiin. https://t.co/F8IgZpVhis
 
 

ny template