JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Mittaus- ja testausyritys Keysightiin kuuluva Ixia on julkistanut tämän vuoden tietoturvaraporttinsa oman tutkimuskeskuksensa tulosten perusteella. Raportti paljastaa monia mielenkiintoisia asioita tietoturvasta. Kuten sen, että yl puolet kaikesta webin dataliikenteestä on salattua.

Salaus on Ixian mukaan kaksiteräinen miekka, sillä sitä voivat käyttää myös verkkorikolliset. Salattuihin bittivirtoihin voidaan piilottaa haitallista koodia.

Viime vuonna verkkorikolliset nettosivat raportin mukaan eniten lunnashaittaohjelmilla. Nyt painopiste on siirtynyt kryptovaluutan louhimiseen. Tälläkin hetkellä puolta miljoonaa PC-konetta käytetään kryptolouhimiseen ilman omistajansa tietoa asiasta.

Ixian mukaan kyberuhkien kehittyessä kaikkien pitäisi keskittyä löytämään uhat nykyistä aiemmin. Ponemonin tuore tutkimus osoittaa, että järjestelmään murtautumisesta kestää keskimäärin 191 päivää ennen kuin murtautuminen havaitaan. Selvää on, ettei tämä ole kestävä tilanne.

Tämän hetken suurimmaksi tietoturvan kehitystrendiksi Ixia näkee kuitenkin yritysten järjestelmien siirtyminen myös pilvipalveluita käyttäviin hybridiratkaisuhin. Ixian mukaan jopa 73 prosenttia julkisen palvelun yhteyksistä löytyi vakava tietoturvaa heikentävä konfigurointiongelma.

Ixian raportin voi ladata täältä.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

IoT-suunnittelusta demokraattisempaa – avoimen koodin korteilla ja yhteisöjen tuella

Avoimen koodin ohjelmistojen rinnalle ovat tulossa avoimen koodin laitteistot ja kortit. Niiden ja suunnittelijayhteisöjen avulla yhä useampi rakentelija voi saada IoT-suunnittelunsa valmiiksi tuotteeksi asti.

Lue lisää...
 
ETN_fi Langaton anturi kertoo betonin kosteuden https://t.co/QF085IazLJ @MatoEngineering @japikas @FinnBuild
ETN_fi Phoenix Contact ostaa kaksi saksalaista yritystä: SKS Kontakttechnik keskittyy sähkömekaniikkaan, Pulsotronic GmbH… https://t.co/AfQDWxGQ6x
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
 
 

ny template