JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Mittaus- ja testausyritys Keysightiin kuuluva Ixia on julkistanut tämän vuoden tietoturvaraporttinsa oman tutkimuskeskuksensa tulosten perusteella. Raportti paljastaa monia mielenkiintoisia asioita tietoturvasta. Kuten sen, että yl puolet kaikesta webin dataliikenteestä on salattua.

Salaus on Ixian mukaan kaksiteräinen miekka, sillä sitä voivat käyttää myös verkkorikolliset. Salattuihin bittivirtoihin voidaan piilottaa haitallista koodia.

Viime vuonna verkkorikolliset nettosivat raportin mukaan eniten lunnashaittaohjelmilla. Nyt painopiste on siirtynyt kryptovaluutan louhimiseen. Tälläkin hetkellä puolta miljoonaa PC-konetta käytetään kryptolouhimiseen ilman omistajansa tietoa asiasta.

Ixian mukaan kyberuhkien kehittyessä kaikkien pitäisi keskittyä löytämään uhat nykyistä aiemmin. Ponemonin tuore tutkimus osoittaa, että järjestelmään murtautumisesta kestää keskimäärin 191 päivää ennen kuin murtautuminen havaitaan. Selvää on, ettei tämä ole kestävä tilanne.

Tämän hetken suurimmaksi tietoturvan kehitystrendiksi Ixia näkee kuitenkin yritysten järjestelmien siirtyminen myös pilvipalveluita käyttäviin hybridiratkaisuhin. Ixian mukaan jopa 73 prosenttia julkisen palvelun yhteyksistä löytyi vakava tietoturvaa heikentävä konfigurointiongelma.

Ixian raportin voi ladata täältä.

 
 

LTE-mikroverkot tuovat yhteydet jopa kaivokseen

Erityisesti teollisuuden tarpeisiin sopivat LTE-mikroverkot ovat vähitellen siirtymässä pilottikohteista tuotantokäyttöön. Teknologia tarjoaa teollisuudelle uudenlaisia mahdollisuuksia, hyvää käytettävyyttä ja vahvaa tietoturvaa.

Lue lisää...

Koko järjestelmää voidaan simuloida kerralla

Simulointi on perusedellytys monimutkaisen järjestelmän onnistuneelle suunnittelulle, kehittämiselle ja testaamiselle. Yhdistämällä Wind Riverin Simicsin kaltainen tietokoneen simulointiohjelmisto fyysisen järjestelmän ja ympäristön simulaatioon voidaan koko järjestelmän kattavia testejä ajaa täysin automaattisesti niin usein kuin halutaan.

Lue lisää...
 
ETN_fi Thaimaan luolapelastusoperaatiossa käytettiin MaxMesh-verkkotekniikkaa, joka perustui Analog Devicesin AD9364-piire… https://t.co/eVFbYcblRg
ETN_fi Älä käytä verkkopankkia julkisilla laitteilla tai wifillä! https://t.co/oghm4QvzPj
ETN_fi Tämän takia Linux ei valtaa työpöytiä https://t.co/GmLMkZ7C1q
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
 
 

ny template