JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

QLC eli quad-level cell. Se on Intelin ja Micronin kehittämä NAND-flahsien tekniikka, jossa ensimmäistä kertaa voidaan tallentaa neljä bittiä yhteen muistisoluun. Tekniikka mahdollistaa entistä tiheämmät muistipiirit ja SSD-levyt.

64 metallointikerroksen 3D-rakenteella yhdelle QLC-sirulle saadaan sopimaan peräti terabitin verran dataa. TLC-siruihin verrattuna, joissa yhteen soluun tallentuu kolme bittiä, tiheys kasvaa 33 prosenttia.

Intel ja Micron kehittävät NAND-tekniikkaa yhdessä, mutta myyvät kaupallisia piirejä ja laitteita erikseen. Nyt Micron pääsi hehkuttamaan ensimmäisellä QLC-pohjaisella SSD-levyllä. Levy (kuvassa) on nimeltään 5210 ION ja sen myyntiin tulevaien version kapasiteetit ovat 1,92 – 7,68 teratavun välillä.

Yhtiöt kertoivat myös edistyneensä 96 metallointikerroksen piirien kehityksessä. Tätä työtä on tehty TLC-piireillä ja pian en uskovat voivansa julkistaa maailman tiheimmät sirut uudella fyysisellä rakenteella.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

IoT-suunnittelusta demokraattisempaa – avoimen koodin korteilla ja yhteisöjen tuella

Avoimen koodin ohjelmistojen rinnalle ovat tulossa avoimen koodin laitteistot ja kortit. Niiden ja suunnittelijayhteisöjen avulla yhä useampi rakentelija voi saada IoT-suunnittelunsa valmiiksi tuotteeksi asti.

Lue lisää...
 
ETN_fi Beneq's transparent Lumineq matrix displays just got a lot bigger. See https://t.co/FDvZwrVGId
6hreplyretweetfavorite
ETN_fi Langaton anturi kertoo betonin kosteuden https://t.co/QF085IazLJ @MatoEngineering @japikas @FinnBuild
ETN_fi Phoenix Contact ostaa kaksi saksalaista yritystä: SKS Kontakttechnik keskittyy sähkömekaniikkaan, Pulsotronic GmbH… https://t.co/AfQDWxGQ6x
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
 
 

ny template