JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

QLC eli quad-level cell. Se on Intelin ja Micronin kehittämä NAND-flahsien tekniikka, jossa ensimmäistä kertaa voidaan tallentaa neljä bittiä yhteen muistisoluun. Tekniikka mahdollistaa entistä tiheämmät muistipiirit ja SSD-levyt.

64 metallointikerroksen 3D-rakenteella yhdelle QLC-sirulle saadaan sopimaan peräti terabitin verran dataa. TLC-siruihin verrattuna, joissa yhteen soluun tallentuu kolme bittiä, tiheys kasvaa 33 prosenttia.

Intel ja Micron kehittävät NAND-tekniikkaa yhdessä, mutta myyvät kaupallisia piirejä ja laitteita erikseen. Nyt Micron pääsi hehkuttamaan ensimmäisellä QLC-pohjaisella SSD-levyllä. Levy (kuvassa) on nimeltään 5210 ION ja sen myyntiin tulevaien version kapasiteetit ovat 1,92 – 7,68 teratavun välillä.

Yhtiöt kertoivat myös edistyneensä 96 metallointikerroksen piirien kehityksessä. Tätä työtä on tehty TLC-piireillä ja pian en uskovat voivansa julkistaa maailman tiheimmät sirut uudella fyysisellä rakenteella.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

UPS on tärkeä osa datan tallennusta

Innovatiiviset UPS-suunnittelutekniikat tuovat sekä paremman tehokkuuden että suorituskykyä.

Lue lisää...
 
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
ETN_fi See the @MinimaProcessor presentation at ECF18: https://t.co/m1znHqgj2E
ETN_fi Cut the power in IoT processors. @MinimaProcessor at Embedded Conference Finland 2018.
 
 

ny template