JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

QLC eli quad-level cell. Se on Intelin ja Micronin kehittämä NAND-flahsien tekniikka, jossa ensimmäistä kertaa voidaan tallentaa neljä bittiä yhteen muistisoluun. Tekniikka mahdollistaa entistä tiheämmät muistipiirit ja SSD-levyt.

64 metallointikerroksen 3D-rakenteella yhdelle QLC-sirulle saadaan sopimaan peräti terabitin verran dataa. TLC-siruihin verrattuna, joissa yhteen soluun tallentuu kolme bittiä, tiheys kasvaa 33 prosenttia.

Intel ja Micron kehittävät NAND-tekniikkaa yhdessä, mutta myyvät kaupallisia piirejä ja laitteita erikseen. Nyt Micron pääsi hehkuttamaan ensimmäisellä QLC-pohjaisella SSD-levyllä. Levy (kuvassa) on nimeltään 5210 ION ja sen myyntiin tulevaien version kapasiteetit ovat 1,92 – 7,68 teratavun välillä.

Yhtiöt kertoivat myös edistyneensä 96 metallointikerroksen piirien kehityksessä. Tätä työtä on tehty TLC-piireillä ja pian en uskovat voivansa julkistaa maailman tiheimmät sirut uudella fyysisellä rakenteella.

 
 

LTE-mikroverkot tuovat yhteydet jopa kaivokseen

Erityisesti teollisuuden tarpeisiin sopivat LTE-mikroverkot ovat vähitellen siirtymässä pilottikohteista tuotantokäyttöön. Teknologia tarjoaa teollisuudelle uudenlaisia mahdollisuuksia, hyvää käytettävyyttä ja vahvaa tietoturvaa.

Lue lisää...

Koko järjestelmää voidaan simuloida kerralla

Simulointi on perusedellytys monimutkaisen järjestelmän onnistuneelle suunnittelulle, kehittämiselle ja testaamiselle. Yhdistämällä Wind Riverin Simicsin kaltainen tietokoneen simulointiohjelmisto fyysisen järjestelmän ja ympäristön simulaatioon voidaan koko järjestelmän kattavia testejä ajaa täysin automaattisesti niin usein kuin halutaan.

Lue lisää...
 
ETN_fi Thaimaan luolapelastusoperaatiossa käytettiin MaxMesh-verkkotekniikkaa, joka perustui Analog Devicesin AD9364-piire… https://t.co/eVFbYcblRg
ETN_fi Älä käytä verkkopankkia julkisilla laitteilla tai wifillä! https://t.co/oghm4QvzPj
ETN_fi Tämän takia Linux ei valtaa työpöytiä https://t.co/GmLMkZ7C1q
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
 
 

ny template