JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Elinkeinoministeri Mika Lintilä oli tänään puhumassa FiCom Forum -tapahtumassa Helsingissä. Hän kertoi uskovansa, että Kiinasta tulee tekoälyn johtava maa. – Kiina menee pian USA:n ohi.

Tällä hetkellä USA on tekoälykehityksen kärjessä. Maa johtaa esimerkiksi tilastoa, jossa tekoäly tulee kasvattamaan bruttokansantuotetta eniten. Suomi on muuten listalla heti kakkosena.

Lintilän mukaan monet ovat keskusteluissa sanoneet amerikkalaisille, että Kiina investoi tekniikkaan rajusti. – Mutta he ovat hyvin ylimielisiä. Joku kaunis päivä Kiina menee ohi, Lintilä uskoo.

Entäpä Suomi? – Yhdelläkään EU-maalla ei ole resursseja olla tekoälykehityksen kärjessä. Meidän on oltava soveltaja, Lintilä muistutti.

Olemme onneksi ministerin mukaan hyvässä tilanteessa. Meillä on kansallinen tekoälyohjelma, Business Finlandin ohjelma, tekoälykiihdyttämä, tekoälyn kansallinen tutkimuskeskus, jne. – Nämä eivät riitä. Tarvitsemme koko ajan uusia teknisiä ratkaisuja.

Tekoäly muodostaa Suomelle massiivisen haasteen. - Seuraavan 10 vuoden aikana meidän pitää kouluttaa miljoona ihmistä uudelleen. Satatuhatta vuodessa. Siis kaksi ikäluokkaa joka vuosi, jotta saamme tekoälystä ne hyödyt irti, mitä se lupaa.

Toisaalta meillä ei ole vaihtoehtoja. - Jos vastustamme tekoälyn tuloa, työpaikkojen määrä vähenee puoli prosenttia vuoteen 2030 mennessä. Jos kiihdytämme kehitystä, bruttokansantuote kasvaa kolme prosenttia ja työpaikkojen määrä viisi prosenttia.

Yrityksen kannalta pitäisi olla näiden lukujen valossa helppo valinta, kannattaako tekoälyyn investoida.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

UPS on tärkeä osa datan tallennusta

Innovatiiviset UPS-suunnittelutekniikat tuovat sekä paremman tehokkuuden että suorituskykyä.

Lue lisää...
 
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
ETN_fi See the @MinimaProcessor presentation at ECF18: https://t.co/m1znHqgj2E
ETN_fi Cut the power in IoT processors. @MinimaProcessor at Embedded Conference Finland 2018.
 
 

ny template