JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Elinkeinoministeri Mika Lintilä oli tänään puhumassa FiCom Forum -tapahtumassa Helsingissä. Hän kertoi uskovansa, että Kiinasta tulee tekoälyn johtava maa. – Kiina menee pian USA:n ohi.

Tällä hetkellä USA on tekoälykehityksen kärjessä. Maa johtaa esimerkiksi tilastoa, jossa tekoäly tulee kasvattamaan bruttokansantuotetta eniten. Suomi on muuten listalla heti kakkosena.

Lintilän mukaan monet ovat keskusteluissa sanoneet amerikkalaisille, että Kiina investoi tekniikkaan rajusti. – Mutta he ovat hyvin ylimielisiä. Joku kaunis päivä Kiina menee ohi, Lintilä uskoo.

Entäpä Suomi? – Yhdelläkään EU-maalla ei ole resursseja olla tekoälykehityksen kärjessä. Meidän on oltava soveltaja, Lintilä muistutti.

Olemme onneksi ministerin mukaan hyvässä tilanteessa. Meillä on kansallinen tekoälyohjelma, Business Finlandin ohjelma, tekoälykiihdyttämä, tekoälyn kansallinen tutkimuskeskus, jne. – Nämä eivät riitä. Tarvitsemme koko ajan uusia teknisiä ratkaisuja.

Tekoäly muodostaa Suomelle massiivisen haasteen. - Seuraavan 10 vuoden aikana meidän pitää kouluttaa miljoona ihmistä uudelleen. Satatuhatta vuodessa. Siis kaksi ikäluokkaa joka vuosi, jotta saamme tekoälystä ne hyödyt irti, mitä se lupaa.

Toisaalta meillä ei ole vaihtoehtoja. - Jos vastustamme tekoälyn tuloa, työpaikkojen määrä vähenee puoli prosenttia vuoteen 2030 mennessä. Jos kiihdytämme kehitystä, bruttokansantuote kasvaa kolme prosenttia ja työpaikkojen määrä viisi prosenttia.

Yrityksen kannalta pitäisi olla näiden lukujen valossa helppo valinta, kannattaako tekoälyyn investoida.

 
 

ETNtv

Watch ECF18 videos

 

Tämän takia Huaweita pelätään

Maailmalla on käynnissä omituinen sota, jossa yhä useammat maat kieltävät kiinalaisten laitevalmistajien laitteiden käytön tulevissa 5G-verkoissa. Mutta miksi amerikkalaiset pelkäävät Huaweita? MIT Technology Review -lehti listaa kuusi syytä.

Lue lisää...

Ajoneuvoista voidaan tehdä tietoturvallisia

Tulevaisuudessa V2I- (vehicle to infrastructure) ja V2V-yhteydet (vehicle to vehicle) saavat rinnalleen V2X-tietoliikenteen (vehicle to everything). Kyse on miljardin dollarin markkinoista, joka kiinnostaa kuluttajaakin yhä enemmän. Yksi tavoite V2X-yhteyksissä on vähentää onnettomuuksia informaation vaihdon avulla.

Lue lisää...

LATEST NEWS

 

NEWSFLASH

 
ETN_fi The next Linux kernel will be called 5.0. See https://t.co/w0D75j9wCI and https://t.co/HkrVCuyfST
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fi
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2