JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Elinkeinoministeri Mika Lintilä oli tänään puhumassa FiCom Forum -tapahtumassa Helsingissä. Hän kertoi uskovansa, että Kiinasta tulee tekoälyn johtava maa. – Kiina menee pian USA:n ohi.

Tällä hetkellä USA on tekoälykehityksen kärjessä. Maa johtaa esimerkiksi tilastoa, jossa tekoäly tulee kasvattamaan bruttokansantuotetta eniten. Suomi on muuten listalla heti kakkosena.

Lintilän mukaan monet ovat keskusteluissa sanoneet amerikkalaisille, että Kiina investoi tekniikkaan rajusti. – Mutta he ovat hyvin ylimielisiä. Joku kaunis päivä Kiina menee ohi, Lintilä uskoo.

Entäpä Suomi? – Yhdelläkään EU-maalla ei ole resursseja olla tekoälykehityksen kärjessä. Meidän on oltava soveltaja, Lintilä muistutti.

Olemme onneksi ministerin mukaan hyvässä tilanteessa. Meillä on kansallinen tekoälyohjelma, Business Finlandin ohjelma, tekoälykiihdyttämä, tekoälyn kansallinen tutkimuskeskus, jne. – Nämä eivät riitä. Tarvitsemme koko ajan uusia teknisiä ratkaisuja.

Tekoäly muodostaa Suomelle massiivisen haasteen. - Seuraavan 10 vuoden aikana meidän pitää kouluttaa miljoona ihmistä uudelleen. Satatuhatta vuodessa. Siis kaksi ikäluokkaa joka vuosi, jotta saamme tekoälystä ne hyödyt irti, mitä se lupaa.

Toisaalta meillä ei ole vaihtoehtoja. - Jos vastustamme tekoälyn tuloa, työpaikkojen määrä vähenee puoli prosenttia vuoteen 2030 mennessä. Jos kiihdytämme kehitystä, bruttokansantuote kasvaa kolme prosenttia ja työpaikkojen määrä viisi prosenttia.

Yrityksen kannalta pitäisi olla näiden lukujen valossa helppo valinta, kannattaako tekoälyyn investoida.

 
 

LTE-mikroverkot tuovat yhteydet jopa kaivokseen

Erityisesti teollisuuden tarpeisiin sopivat LTE-mikroverkot ovat vähitellen siirtymässä pilottikohteista tuotantokäyttöön. Teknologia tarjoaa teollisuudelle uudenlaisia mahdollisuuksia, hyvää käytettävyyttä ja vahvaa tietoturvaa.

Lue lisää...

Koko järjestelmää voidaan simuloida kerralla

Simulointi on perusedellytys monimutkaisen järjestelmän onnistuneelle suunnittelulle, kehittämiselle ja testaamiselle. Yhdistämällä Wind Riverin Simicsin kaltainen tietokoneen simulointiohjelmisto fyysisen järjestelmän ja ympäristön simulaatioon voidaan koko järjestelmän kattavia testejä ajaa täysin automaattisesti niin usein kuin halutaan.

Lue lisää...
 
ETN_fi Thaimaan luolapelastusoperaatiossa käytettiin MaxMesh-verkkotekniikkaa, joka perustui Analog Devicesin AD9364-piire… https://t.co/eVFbYcblRg
ETN_fi Älä käytä verkkopankkia julkisilla laitteilla tai wifillä! https://t.co/oghm4QvzPj
ETN_fi Tämän takia Linux ei valtaa työpöytiä https://t.co/GmLMkZ7C1q
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
 
 

ny template