JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Elinkeinoministeri Mika Lintilä oli tänään puhumassa FiCom Forum -tapahtumassa Helsingissä. Hän kertoi uskovansa, että Kiinasta tulee tekoälyn johtava maa. – Kiina menee pian USA:n ohi.

Tällä hetkellä USA on tekoälykehityksen kärjessä. Maa johtaa esimerkiksi tilastoa, jossa tekoäly tulee kasvattamaan bruttokansantuotetta eniten. Suomi on muuten listalla heti kakkosena.

Lintilän mukaan monet ovat keskusteluissa sanoneet amerikkalaisille, että Kiina investoi tekniikkaan rajusti. – Mutta he ovat hyvin ylimielisiä. Joku kaunis päivä Kiina menee ohi, Lintilä uskoo.

Entäpä Suomi? – Yhdelläkään EU-maalla ei ole resursseja olla tekoälykehityksen kärjessä. Meidän on oltava soveltaja, Lintilä muistutti.

Olemme onneksi ministerin mukaan hyvässä tilanteessa. Meillä on kansallinen tekoälyohjelma, Business Finlandin ohjelma, tekoälykiihdyttämä, tekoälyn kansallinen tutkimuskeskus, jne. – Nämä eivät riitä. Tarvitsemme koko ajan uusia teknisiä ratkaisuja.

Tekoäly muodostaa Suomelle massiivisen haasteen. - Seuraavan 10 vuoden aikana meidän pitää kouluttaa miljoona ihmistä uudelleen. Satatuhatta vuodessa. Siis kaksi ikäluokkaa joka vuosi, jotta saamme tekoälystä ne hyödyt irti, mitä se lupaa.

Toisaalta meillä ei ole vaihtoehtoja. - Jos vastustamme tekoälyn tuloa, työpaikkojen määrä vähenee puoli prosenttia vuoteen 2030 mennessä. Jos kiihdytämme kehitystä, bruttokansantuote kasvaa kolme prosenttia ja työpaikkojen määrä viisi prosenttia.

Yrityksen kannalta pitäisi olla näiden lukujen valossa helppo valinta, kannattaako tekoälyyn investoida.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

IoT-suunnittelusta demokraattisempaa – avoimen koodin korteilla ja yhteisöjen tuella

Avoimen koodin ohjelmistojen rinnalle ovat tulossa avoimen koodin laitteistot ja kortit. Niiden ja suunnittelijayhteisöjen avulla yhä useampi rakentelija voi saada IoT-suunnittelunsa valmiiksi tuotteeksi asti.

Lue lisää...
 
ETN_fi Langaton anturi kertoo betonin kosteuden https://t.co/QF085IazLJ @MatoEngineering @japikas @FinnBuild
ETN_fi Phoenix Contact ostaa kaksi saksalaista yritystä: SKS Kontakttechnik keskittyy sähkömekaniikkaan, Pulsotronic GmbH… https://t.co/AfQDWxGQ6x
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
 
 

ny template