JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Trendforce on listannut tehtaattomat puolijohdeyritykset yli ns. fabless-talot järjestykseen vuoden ensimmäisellä neljänneksellä. Broadcom ja Qualcomm jatkavat omassa kokoluokassaan listan kärjessä, mutta AMD onnistui kasvattamaan myyntiään yli 67 prosenttia.

Trendforcen mukaan AMD:n nousu perustuu sekä prosessorien että grafiikkasuorittimien kasvavaan menekkiin. AMD:n alkuvuoden liikevaihto oli 1,6 miljardia dollaria. Sillä sijoittuu fabless-listalla viidenneksi.

Listan kärjessä Broadcomin liikevaihto oli 4,8 miljardia dollaria, missä oli kasvua vuodentakaiseen 15 prosenttia. Qualcommin 3,9 miljardia dollaria oli vain uusi prosenttia vuodentakaista suurempi, missä näkyy älypuhelinmarkkinoiden pieni hidastuminen.

Kolmanneksi suurin eli Nvidia puolestaan seilaa kovassa myötätuulessa. Suorituskykyisempää grafiikkaa tarvitaan yhä useammassa sovelluksessa kuten AR- ja VR-laitteissa. Nvidian 2,8 miljardin liikevaihto on 50 prosenttia suurempi kuin vuotta aikaisemmin.

 
 

ETNtv

Watch ECF18 videos

 

Tämän takia Huaweita pelätään

Maailmalla on käynnissä omituinen sota, jossa yhä useammat maat kieltävät kiinalaisten laitevalmistajien laitteiden käytön tulevissa 5G-verkoissa. Mutta miksi amerikkalaiset pelkäävät Huaweita? MIT Technology Review -lehti listaa kuusi syytä.

Lue lisää...

Ajoneuvoista voidaan tehdä tietoturvallisia

Tulevaisuudessa V2I- (vehicle to infrastructure) ja V2V-yhteydet (vehicle to vehicle) saavat rinnalleen V2X-tietoliikenteen (vehicle to everything). Kyse on miljardin dollarin markkinoista, joka kiinnostaa kuluttajaakin yhä enemmän. Yksi tavoite V2X-yhteyksissä on vähentää onnettomuuksia informaation vaihdon avulla.

Lue lisää...

LATEST NEWS

 

NEWSFLASH

 
ETN_fi The next Linux kernel will be called 5.0. See https://t.co/w0D75j9wCI and https://t.co/HkrVCuyfST
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fi
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2