JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Trendforce on listannut tehtaattomat puolijohdeyritykset yli ns. fabless-talot järjestykseen vuoden ensimmäisellä neljänneksellä. Broadcom ja Qualcomm jatkavat omassa kokoluokassaan listan kärjessä, mutta AMD onnistui kasvattamaan myyntiään yli 67 prosenttia.

Trendforcen mukaan AMD:n nousu perustuu sekä prosessorien että grafiikkasuorittimien kasvavaan menekkiin. AMD:n alkuvuoden liikevaihto oli 1,6 miljardia dollaria. Sillä sijoittuu fabless-listalla viidenneksi.

Listan kärjessä Broadcomin liikevaihto oli 4,8 miljardia dollaria, missä oli kasvua vuodentakaiseen 15 prosenttia. Qualcommin 3,9 miljardia dollaria oli vain uusi prosenttia vuodentakaista suurempi, missä näkyy älypuhelinmarkkinoiden pieni hidastuminen.

Kolmanneksi suurin eli Nvidia puolestaan seilaa kovassa myötätuulessa. Suorituskykyisempää grafiikkaa tarvitaan yhä useammassa sovelluksessa kuten AR- ja VR-laitteissa. Nvidian 2,8 miljardin liikevaihto on 50 prosenttia suurempi kuin vuotta aikaisemmin.

 
 

LTE-mikroverkot tuovat yhteydet jopa kaivokseen

Erityisesti teollisuuden tarpeisiin sopivat LTE-mikroverkot ovat vähitellen siirtymässä pilottikohteista tuotantokäyttöön. Teknologia tarjoaa teollisuudelle uudenlaisia mahdollisuuksia, hyvää käytettävyyttä ja vahvaa tietoturvaa.

Lue lisää...

Koko järjestelmää voidaan simuloida kerralla

Simulointi on perusedellytys monimutkaisen järjestelmän onnistuneelle suunnittelulle, kehittämiselle ja testaamiselle. Yhdistämällä Wind Riverin Simicsin kaltainen tietokoneen simulointiohjelmisto fyysisen järjestelmän ja ympäristön simulaatioon voidaan koko järjestelmän kattavia testejä ajaa täysin automaattisesti niin usein kuin halutaan.

Lue lisää...
 
ETN_fi Thaimaan luolapelastusoperaatiossa käytettiin MaxMesh-verkkotekniikkaa, joka perustui Analog Devicesin AD9364-piire… https://t.co/eVFbYcblRg
ETN_fi Älä käytä verkkopankkia julkisilla laitteilla tai wifillä! https://t.co/oghm4QvzPj
ETN_fi Tämän takia Linux ei valtaa työpöytiä https://t.co/GmLMkZ7C1q
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
 
 

ny template