JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Trendforce on listannut tehtaattomat puolijohdeyritykset yli ns. fabless-talot järjestykseen vuoden ensimmäisellä neljänneksellä. Broadcom ja Qualcomm jatkavat omassa kokoluokassaan listan kärjessä, mutta AMD onnistui kasvattamaan myyntiään yli 67 prosenttia.

Trendforcen mukaan AMD:n nousu perustuu sekä prosessorien että grafiikkasuorittimien kasvavaan menekkiin. AMD:n alkuvuoden liikevaihto oli 1,6 miljardia dollaria. Sillä sijoittuu fabless-listalla viidenneksi.

Listan kärjessä Broadcomin liikevaihto oli 4,8 miljardia dollaria, missä oli kasvua vuodentakaiseen 15 prosenttia. Qualcommin 3,9 miljardia dollaria oli vain uusi prosenttia vuodentakaista suurempi, missä näkyy älypuhelinmarkkinoiden pieni hidastuminen.

Kolmanneksi suurin eli Nvidia puolestaan seilaa kovassa myötätuulessa. Suorituskykyisempää grafiikkaa tarvitaan yhä useammassa sovelluksessa kuten AR- ja VR-laitteissa. Nvidian 2,8 miljardin liikevaihto on 50 prosenttia suurempi kuin vuotta aikaisemmin.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

UPS on tärkeä osa datan tallennusta

Innovatiiviset UPS-suunnittelutekniikat tuovat sekä paremman tehokkuuden että suorituskykyä.

Lue lisää...
 
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
ETN_fi See the @MinimaProcessor presentation at ECF18: https://t.co/m1znHqgj2E
ETN_fi Cut the power in IoT processors. @MinimaProcessor at Embedded Conference Finland 2018.
 
 

ny template