JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

IoT-laitteissa on jatkuva tarve vähentää piirien tehonkulutusta, jotta laitteet voisivat toimia mahdollisimman pitkään akku- tai paristovirralla. Belgialaisessa IMEC-tutkimuskeskuksessa on nyt kehitetty standardi Bluetooth-radio, joka toimii vain 0,8 voltin käyttöjännitteellä.

Bluetooth Asia -tapahtumassa esitelty demo yhdistää IMECin uusimman etupään Arm:n Cordio-kantataajuuspiiriin. Se tukee uusinta Bluetooth 5 -standardia.

Demon tarkoituksena oli ennen kaikkea osoittaa, että Bluetooth-radio voidaan toteuttaa erittäin vähävirtaisena ja silti säilyttää radion herkkyys ja sitä kautta kantama ja hyvä tiedonsiirtokyky.

IMECin radioetupää hyödyntää uutta vaiheenseurantatekniikkaa (phase-tracking), jonka avulla RF-signaali voidaan suoraan muuntaa demoduloiduksi digitaalikseksi dataksi. Vastaanotin on toteutettu 40 nanometrin CMOS-prosessissa ja perinteisiin etupäihin verrattuna se on saatu puristettua kolme kertaa pienemmäksi.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

UPS on tärkeä osa datan tallennusta

Innovatiiviset UPS-suunnittelutekniikat tuovat sekä paremman tehokkuuden että suorituskykyä.

Lue lisää...
 
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
ETN_fi See the @MinimaProcessor presentation at ECF18: https://t.co/m1znHqgj2E
ETN_fi Cut the power in IoT processors. @MinimaProcessor at Embedded Conference Finland 2018.
 
 

ny template