JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Venäjä on valtava markkina myös matkapuhelinoperaattoreille. Ehkäpä osin maan valtavan koon takia myös kehittyminen on hitaampaa. Siirtymässä kohti 4g-tekniikkaa Venäjä on selvästi länttä jäljessä.

EJL Wireless -tutkimuslaitos on julkistanut tuoreen raportin Venäjän mobiilimarkkinoiden kehittymisestä. Monet luvut ovat mielenkiintoisia. Maan tukiasemista vain neljä prosenttia tukee tällä hetkellä neljännen polven lte-tekniikkaa.

34 prosenttia asennetuista tukiasemista on kolmannen polven wcdma-tukiasemia. Markkinoiden takapajuisuudesta kertoo se, että peräti 63 prosenttia tukiasemista on edelleen toisen polven gsm-laitteita.

EJL Wirelessin arvion mukaan Ericsson, Huawei ja Nokia Siemens Networks ovat menestyneet Venäjällä parhaiten mobiilioperaattorien laitetoimittajina. Eniten uusiin tukiasemiin investoi viime vuonna MTS-operaattori. Sen perässä tulivat VimpelCom ja MegaFon.

Viime vuonna tukiasemien määrä kasvoi Venäjällä 15 prosenttia.

 
 

LTE-mikroverkot tuovat yhteydet jopa kaivokseen

Erityisesti teollisuuden tarpeisiin sopivat LTE-mikroverkot ovat vähitellen siirtymässä pilottikohteista tuotantokäyttöön. Teknologia tarjoaa teollisuudelle uudenlaisia mahdollisuuksia, hyvää käytettävyyttä ja vahvaa tietoturvaa.

Lue lisää...

Koko järjestelmää voidaan simuloida kerralla

Simulointi on perusedellytys monimutkaisen järjestelmän onnistuneelle suunnittelulle, kehittämiselle ja testaamiselle. Yhdistämällä Wind Riverin Simicsin kaltainen tietokoneen simulointiohjelmisto fyysisen järjestelmän ja ympäristön simulaatioon voidaan koko järjestelmän kattavia testejä ajaa täysin automaattisesti niin usein kuin halutaan.

Lue lisää...
 
ETN_fi Thaimaan luolapelastusoperaatiossa käytettiin MaxMesh-verkkotekniikkaa, joka perustui Analog Devicesin AD9364-piire… https://t.co/eVFbYcblRg
ETN_fi Älä käytä verkkopankkia julkisilla laitteilla tai wifillä! https://t.co/oghm4QvzPj
ETN_fi Tämän takia Linux ei valtaa työpöytiä https://t.co/GmLMkZ7C1q
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
 
 

ny template