JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Venäjä on valtava markkina myös matkapuhelinoperaattoreille. Ehkäpä osin maan valtavan koon takia myös kehittyminen on hitaampaa. Siirtymässä kohti 4g-tekniikkaa Venäjä on selvästi länttä jäljessä.

EJL Wireless -tutkimuslaitos on julkistanut tuoreen raportin Venäjän mobiilimarkkinoiden kehittymisestä. Monet luvut ovat mielenkiintoisia. Maan tukiasemista vain neljä prosenttia tukee tällä hetkellä neljännen polven lte-tekniikkaa.

34 prosenttia asennetuista tukiasemista on kolmannen polven wcdma-tukiasemia. Markkinoiden takapajuisuudesta kertoo se, että peräti 63 prosenttia tukiasemista on edelleen toisen polven gsm-laitteita.

EJL Wirelessin arvion mukaan Ericsson, Huawei ja Nokia Siemens Networks ovat menestyneet Venäjällä parhaiten mobiilioperaattorien laitetoimittajina. Eniten uusiin tukiasemiin investoi viime vuonna MTS-operaattori. Sen perässä tulivat VimpelCom ja MegaFon.

Viime vuonna tukiasemien määrä kasvoi Venäjällä 15 prosenttia.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

IoT-suunnittelusta demokraattisempaa – avoimen koodin korteilla ja yhteisöjen tuella

Avoimen koodin ohjelmistojen rinnalle ovat tulossa avoimen koodin laitteistot ja kortit. Niiden ja suunnittelijayhteisöjen avulla yhä useampi rakentelija voi saada IoT-suunnittelunsa valmiiksi tuotteeksi asti.

Lue lisää...
 
ETN_fi Langaton anturi kertoo betonin kosteuden https://t.co/QF085IazLJ @MatoEngineering @japikas @FinnBuild
ETN_fi Phoenix Contact ostaa kaksi saksalaista yritystä: SKS Kontakttechnik keskittyy sähkömekaniikkaan, Pulsotronic GmbH… https://t.co/AfQDWxGQ6x
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
 
 

ny template