JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Venäjä on valtava markkina myös matkapuhelinoperaattoreille. Ehkäpä osin maan valtavan koon takia myös kehittyminen on hitaampaa. Siirtymässä kohti 4g-tekniikkaa Venäjä on selvästi länttä jäljessä.

EJL Wireless -tutkimuslaitos on julkistanut tuoreen raportin Venäjän mobiilimarkkinoiden kehittymisestä. Monet luvut ovat mielenkiintoisia. Maan tukiasemista vain neljä prosenttia tukee tällä hetkellä neljännen polven lte-tekniikkaa.

34 prosenttia asennetuista tukiasemista on kolmannen polven wcdma-tukiasemia. Markkinoiden takapajuisuudesta kertoo se, että peräti 63 prosenttia tukiasemista on edelleen toisen polven gsm-laitteita.

EJL Wirelessin arvion mukaan Ericsson, Huawei ja Nokia Siemens Networks ovat menestyneet Venäjällä parhaiten mobiilioperaattorien laitetoimittajina. Eniten uusiin tukiasemiin investoi viime vuonna MTS-operaattori. Sen perässä tulivat VimpelCom ja MegaFon.

Viime vuonna tukiasemien määrä kasvoi Venäjällä 15 prosenttia.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

UPS on tärkeä osa datan tallennusta

Innovatiiviset UPS-suunnittelutekniikat tuovat sekä paremman tehokkuuden että suorituskykyä.

Lue lisää...
 
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
ETN_fi See the @MinimaProcessor presentation at ECF18: https://t.co/m1znHqgj2E
ETN_fi Cut the power in IoT processors. @MinimaProcessor at Embedded Conference Finland 2018.
ETN_fi LTE-broadcast sopii autojen V2X-yhteyksiin. https://t.co/F8IgZpVhis
 
 

ny template