JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Venäjä on valtava markkina myös matkapuhelinoperaattoreille. Ehkäpä osin maan valtavan koon takia myös kehittyminen on hitaampaa. Siirtymässä kohti 4g-tekniikkaa Venäjä on selvästi länttä jäljessä.

EJL Wireless -tutkimuslaitos on julkistanut tuoreen raportin Venäjän mobiilimarkkinoiden kehittymisestä. Monet luvut ovat mielenkiintoisia. Maan tukiasemista vain neljä prosenttia tukee tällä hetkellä neljännen polven lte-tekniikkaa.

34 prosenttia asennetuista tukiasemista on kolmannen polven wcdma-tukiasemia. Markkinoiden takapajuisuudesta kertoo se, että peräti 63 prosenttia tukiasemista on edelleen toisen polven gsm-laitteita.

EJL Wirelessin arvion mukaan Ericsson, Huawei ja Nokia Siemens Networks ovat menestyneet Venäjällä parhaiten mobiilioperaattorien laitetoimittajina. Eniten uusiin tukiasemiin investoi viime vuonna MTS-operaattori. Sen perässä tulivat VimpelCom ja MegaFon.

Viime vuonna tukiasemien määrä kasvoi Venäjällä 15 prosenttia.

 
 

ETNtv

Watch ECF18 videos

 

Tämän takia Huaweita pelätään

Maailmalla on käynnissä omituinen sota, jossa yhä useammat maat kieltävät kiinalaisten laitevalmistajien laitteiden käytön tulevissa 5G-verkoissa. Mutta miksi amerikkalaiset pelkäävät Huaweita? MIT Technology Review -lehti listaa kuusi syytä.

Lue lisää...

IoT-solmun voi toteuttaa valmiilla alustalla

Artikkelissa kuvataan, miten SoC-piirille suunnitellaan datankeruuseen, analyysiin ja ohjaukseen tarkoitettu IoT-solmu käyttäen Adesto Technologiesin SmartEdge-alustaa. Suunnittelussa paneudutaan erityisesti ohjaussilmukoiden nopeuttamiseen yhdistettynä tehokkaaseen tiedonsiirtoon ja parempaan turvallisuuteen.

Lue lisää...

LATEST NEWS

 

NEWSFLASH

 
ETN_fi The next Linux kernel will be called 5.0. See https://t.co/w0D75j9wCI and https://t.co/HkrVCuyfST
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fi
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2