JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Tutkijat kehittävät jatkuvasti tekniikoita, jotka takaisivat informaation siirron suojan aina ja kaikissa tilanteissa. Englantilaisen Lancasterin yliopiston spinnoff-yritys Quantum Base on saattanut keksiä juuri tällaisen laitteen.

Kyse on kvanttilukuja satunnaisesti tuottavasta QRNG-generaattorista, jotka tyypillisesti ovat hitaita ja kalliita, ja siksi niitä käytetään vain harvoissa niche-alueen sovelluksissa. Quantum Basen kvanttisatunnaislukugeneraattori voidaan sen sijaan toteuttaa missä tahansa elektroniikkalaitteessa ilman, että sen kustannukset kasvaisivat tai toimintanopeus kärsisi.

QRNG-piiri on kooltaan vain hiuksen tuhannesosan paksuinen, joten se voidaan integroida sekä uuteen että nykyiseen mikroelektroniikkaan. Laite hyödyntää yhtä diodia, joka voidaan valmistaa yhdessä miljardien muiden diodien kanssa mikroprosessorissa.

QNRG-piirin ansiosta esimerkiksi Blockchain-sovelluksen tietoturvasta saadaan täysin murtumaton. Nykyisissä matemaattisiin algoritmeihin perustuvissa satunnaislukugeneraattoreissa tai fyysisiin ominaisuuksiin perustuvissa ratkaisuissa satunnaisuus voi johtaa ennustettavissa tuloksiin, mikä heikentää tietoturvaa. Satunnaisluvun pettäminen voi johtaa katastrofaalisiin seuraukseen, kuten Viron e-kansalaisuuskorttien tietoturvan tapauksessa viime vuonna.

Quantum Basen generaattori perustuu ensimmäisenä käytännöllisenä toteutuksena maailmassa kvanttifysiikkaan. Subatomiset hiukkaset eivät noudata klassisen fysiikan lakeja, vaan niiden toiminta on täysin ennustamatonta. Siksi ne ovat ihanteellisen satunnaisuuden lähde.

Periaate on hyvin yksinkertainen: jos laitteen tai viestin salaus perustuu 100-prosenttisesti satunnaiseen avaimeen, sitä ei voi paljastaa. Tällöin kyberhyökkäykset muuttuvat käytännössä mahdottomiksi.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Roima parannus IoT-verkkojen tietoturvaan

Langattomia IoT-laitteita pidetään merkittävänä uhkana teollisuuden tietoverkkojen turvallisuudelle. Tietoturvassa voidaan kuitenkin päästä roimasti paremmalle tasolle soveltamalla TLS-suojausmenettelyn virtaviivaistettua johdannaista, jonka avulla ei-IP-pohjaiset IoT-solmut voidaan turvallisesti liittää IP-pohjaisiin verkkoihin. Vahva tietoturva voidaan näin kattaa koko verkkojärjestelmän päästä päähän.

Lue lisää...
 
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fi
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2
ETN_fi Ensimmäinen AVR-pohjainen Arduino-kortti. Lisätietoja Mouserilta. https://t.co/7yazvkOkV1
 
 

ny template