JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Saksalainen Segger tunnetaan ennen kaikkea mikro-ohjainten ja IoT-laitteiden kehitystyökalujen toimittajana. Nyt yritys on esitellyt täysin uuden käyttöjärjestelmän kaikille 8-, 16- ja 32-bittisille mikro-ohjaimille.

Käyttöjärjestelmä on nimeltään emPack. Sillä Segger tähtää erityisesti IoT-laitteiden ja sulautettujen järjestelmien suorittimiin. emPack on optimoitu suorituskykyä ja pientä muistintarvetta varten. Ideana on, ettei se tarvitse erillistä, ulkoista muistia ohjaimen rinnalle.

Seggerin mukaan emPackin komponentit on koodattu puhtaalla C-kielellä ja ne voidaan kääntää standardeilla ANSI/ISO C -kääntimillä. Pakettiin kuuluvat embOS, emWin, emFile, embOS/IP, emUSB-Device, emUSB-Host, emModbus, emCompress, emCrypt, emSecure, emSSL, emSSH, ja Seggerin IoT Toolkit.

Kaikki alustan komponentit toimivat saumattomasti yhteen. Niitä testataa jatkuvasti eri valmistajien ohjaimilla. Seggerin mukaan laitekehitykseen pääsee emPackin avulla helposti ja lisäksi valmis alusta säästää kheittäjän aikaa ja tuottaa aiempaa nopeammin testattuja komponentteja.

Iso etu emPackissa on käännettävyys eli portattavuus. Siirtyminen toiselle mikro-ohjaimelle vaatii hyvin vähän muutoksia, vaikka uudella ohjaimella olisi eri prosessoriydin.

Lisätietoa emPackista löytyy Seggerin sivuilta.

 
 

LTE-mikroverkot tuovat yhteydet jopa kaivokseen

Erityisesti teollisuuden tarpeisiin sopivat LTE-mikroverkot ovat vähitellen siirtymässä pilottikohteista tuotantokäyttöön. Teknologia tarjoaa teollisuudelle uudenlaisia mahdollisuuksia, hyvää käytettävyyttä ja vahvaa tietoturvaa.

Lue lisää...

Koko järjestelmää voidaan simuloida kerralla

Simulointi on perusedellytys monimutkaisen järjestelmän onnistuneelle suunnittelulle, kehittämiselle ja testaamiselle. Yhdistämällä Wind Riverin Simicsin kaltainen tietokoneen simulointiohjelmisto fyysisen järjestelmän ja ympäristön simulaatioon voidaan koko järjestelmän kattavia testejä ajaa täysin automaattisesti niin usein kuin halutaan.

Lue lisää...
 
ETN_fi Thaimaan luolapelastusoperaatiossa käytettiin MaxMesh-verkkotekniikkaa, joka perustui Analog Devicesin AD9364-piire… https://t.co/eVFbYcblRg
ETN_fi Älä käytä verkkopankkia julkisilla laitteilla tai wifillä! https://t.co/oghm4QvzPj
ETN_fi Tämän takia Linux ei valtaa työpöytiä https://t.co/GmLMkZ7C1q
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
 
 

ny template