JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Mobiilitekniikat ovat monimutkaisia ja kymmenet yritykset ovat kehittäneet niihin tekniikkaa. Tämä näkyy myös 4G-LTE:n patenttitilastoissa. Listan kärjessä on Samsung, jonka hallussa on lähes kymmenesosa tuhansista LTE-tekniikkaa määrittävistä patenteista.

Konsulttitalo iRunway on laatinut tarkan tilaston kaikista LTE-tekniikkaa koskevista patenteista. Samsungilla on hallussaan kaikkiaan 1177 LTE-patenttia eli 9,36 prosenttia patenteista. Toisena on Qualcomm 710 patentillaan ja kolmantena Panasonic 389 patentillaan.

WCDMA-patenteistaan tunnetulla InterDigitalilla on 336 LTE-patenttia ja Nokialla niitä on viidenneksi eniten. iRunwayn mukaan Nokian salkussa on 293 LTE-patenttia. Listan kuudentena olevana Ericssonilla on hallussaan 247 patenttia.

iRunway on myös listannut ns. essentiaalipatentit, joita ilman LTE-tekniikkaa ei voida laitteissa käyttää. Eniten essentiaalipatentteja on Qualcommilla, kaikkiin 81. Samsungilla niitä on 79 ja Nokialla 27 kappaletta.

 
 

LTE-mikroverkot tuovat yhteydet jopa kaivokseen

Erityisesti teollisuuden tarpeisiin sopivat LTE-mikroverkot ovat vähitellen siirtymässä pilottikohteista tuotantokäyttöön. Teknologia tarjoaa teollisuudelle uudenlaisia mahdollisuuksia, hyvää käytettävyyttä ja vahvaa tietoturvaa.

Lue lisää...

Koko järjestelmää voidaan simuloida kerralla

Simulointi on perusedellytys monimutkaisen järjestelmän onnistuneelle suunnittelulle, kehittämiselle ja testaamiselle. Yhdistämällä Wind Riverin Simicsin kaltainen tietokoneen simulointiohjelmisto fyysisen järjestelmän ja ympäristön simulaatioon voidaan koko järjestelmän kattavia testejä ajaa täysin automaattisesti niin usein kuin halutaan.

Lue lisää...
 
ETN_fi Thaimaan luolapelastusoperaatiossa käytettiin MaxMesh-verkkotekniikkaa, joka perustui Analog Devicesin AD9364-piire… https://t.co/eVFbYcblRg
ETN_fi Älä käytä verkkopankkia julkisilla laitteilla tai wifillä! https://t.co/oghm4QvzPj
ETN_fi Tämän takia Linux ei valtaa työpöytiä https://t.co/GmLMkZ7C1q
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
 
 

ny template