JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Mobiilitekniikat ovat monimutkaisia ja kymmenet yritykset ovat kehittäneet niihin tekniikkaa. Tämä näkyy myös 4G-LTE:n patenttitilastoissa. Listan kärjessä on Samsung, jonka hallussa on lähes kymmenesosa tuhansista LTE-tekniikkaa määrittävistä patenteista.

Konsulttitalo iRunway on laatinut tarkan tilaston kaikista LTE-tekniikkaa koskevista patenteista. Samsungilla on hallussaan kaikkiaan 1177 LTE-patenttia eli 9,36 prosenttia patenteista. Toisena on Qualcomm 710 patentillaan ja kolmantena Panasonic 389 patentillaan.

WCDMA-patenteistaan tunnetulla InterDigitalilla on 336 LTE-patenttia ja Nokialla niitä on viidenneksi eniten. iRunwayn mukaan Nokian salkussa on 293 LTE-patenttia. Listan kuudentena olevana Ericssonilla on hallussaan 247 patenttia.

iRunway on myös listannut ns. essentiaalipatentit, joita ilman LTE-tekniikkaa ei voida laitteissa käyttää. Eniten essentiaalipatentteja on Qualcommilla, kaikkiin 81. Samsungilla niitä on 79 ja Nokialla 27 kappaletta.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

IoT-suunnittelusta demokraattisempaa – avoimen koodin korteilla ja yhteisöjen tuella

Avoimen koodin ohjelmistojen rinnalle ovat tulossa avoimen koodin laitteistot ja kortit. Niiden ja suunnittelijayhteisöjen avulla yhä useampi rakentelija voi saada IoT-suunnittelunsa valmiiksi tuotteeksi asti.

Lue lisää...
 
ETN_fi Langaton anturi kertoo betonin kosteuden https://t.co/QF085IazLJ @MatoEngineering @japikas @FinnBuild
ETN_fi Phoenix Contact ostaa kaksi saksalaista yritystä: SKS Kontakttechnik keskittyy sähkömekaniikkaan, Pulsotronic GmbH… https://t.co/AfQDWxGQ6x
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
 
 

ny template