JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Venäläinen tietoturvayhtiö Kaspersky Lab on julkistanut uusimman DDoS-raporttinsa, jossa kartoitetaan botnet-pohjaisia palvelunestohyökkäyksiä. Kasperskyn mukaan DDoS-hyökkäyksissä tähdättiin kevään aikana vanhoihin haavoittuvuuksiin yleensä Linux-pohjaisilla boteilla.

Yksi uusimmista haavoittuvuuksista, joita botit hyödyntävät, on hyvin vanha. Kyseessä on Universal Plug and Play -protokollaan aukko, joka on ollut olemassa jo vuodesta 2001. Haavoittuvuuden takia haittaliikennettä voidaan lähettää useista porteista, jotka vaihtuvat satunnaisesti, mikä hankaloittaa liikenteen blokkaamista.

Windows-pohjaisten bottien käyttö pieneni lähes seitsemäsosaan aiemmasta. Samaan aikaan Linux-bottien määrä kasvoi 25 prosenttia. Tämä tarkoitti, että 95 prosenttia kaikista DDoS-hyökkäyksistä tuli Linux-boteista vuoden toisen neljänneksen aikana.

Kasperskyn mukaan esimerkiksi Japanissa valjastettiin huhtikesäkuussa 50 tuhatta valvontakameraa DDoS-hyökkäykseen. Huolestuttava löytö on uusi Hide-and-Seek -tyyppinen haittaohjelma, joka kykenee vastustamaan uudelleen käynnistystä. Tätä ei haittaa ei ole vielä käytetty bottihyökkäyksissä, mutta sellainen on mahdollista jo lähitulevaisuudessa.

Kasperskyn raporttiin voi tutustua täällä.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

IoT-suunnittelusta demokraattisempaa – avoimen koodin korteilla ja yhteisöjen tuella

Avoimen koodin ohjelmistojen rinnalle ovat tulossa avoimen koodin laitteistot ja kortit. Niiden ja suunnittelijayhteisöjen avulla yhä useampi rakentelija voi saada IoT-suunnittelunsa valmiiksi tuotteeksi asti.

Lue lisää...
 
ETN_fi Langaton anturi kertoo betonin kosteuden https://t.co/QF085IazLJ @MatoEngineering @japikas @FinnBuild
ETN_fi Phoenix Contact ostaa kaksi saksalaista yritystä: SKS Kontakttechnik keskittyy sähkömekaniikkaan, Pulsotronic GmbH… https://t.co/AfQDWxGQ6x
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
 
 

ny template