JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Venäläinen tietoturvayhtiö Kaspersky Lab on julkistanut uusimman DDoS-raporttinsa, jossa kartoitetaan botnet-pohjaisia palvelunestohyökkäyksiä. Kasperskyn mukaan DDoS-hyökkäyksissä tähdättiin kevään aikana vanhoihin haavoittuvuuksiin yleensä Linux-pohjaisilla boteilla.

Yksi uusimmista haavoittuvuuksista, joita botit hyödyntävät, on hyvin vanha. Kyseessä on Universal Plug and Play -protokollaan aukko, joka on ollut olemassa jo vuodesta 2001. Haavoittuvuuden takia haittaliikennettä voidaan lähettää useista porteista, jotka vaihtuvat satunnaisesti, mikä hankaloittaa liikenteen blokkaamista.

Windows-pohjaisten bottien käyttö pieneni lähes seitsemäsosaan aiemmasta. Samaan aikaan Linux-bottien määrä kasvoi 25 prosenttia. Tämä tarkoitti, että 95 prosenttia kaikista DDoS-hyökkäyksistä tuli Linux-boteista vuoden toisen neljänneksen aikana.

Kasperskyn mukaan esimerkiksi Japanissa valjastettiin huhtikesäkuussa 50 tuhatta valvontakameraa DDoS-hyökkäykseen. Huolestuttava löytö on uusi Hide-and-Seek -tyyppinen haittaohjelma, joka kykenee vastustamaan uudelleen käynnistystä. Tätä ei haittaa ei ole vielä käytetty bottihyökkäyksissä, mutta sellainen on mahdollista jo lähitulevaisuudessa.

Kasperskyn raporttiin voi tutustua täällä.

 
 

LTE-mikroverkot tuovat yhteydet jopa kaivokseen

Erityisesti teollisuuden tarpeisiin sopivat LTE-mikroverkot ovat vähitellen siirtymässä pilottikohteista tuotantokäyttöön. Teknologia tarjoaa teollisuudelle uudenlaisia mahdollisuuksia, hyvää käytettävyyttä ja vahvaa tietoturvaa.

Lue lisää...

Koko järjestelmää voidaan simuloida kerralla

Simulointi on perusedellytys monimutkaisen järjestelmän onnistuneelle suunnittelulle, kehittämiselle ja testaamiselle. Yhdistämällä Wind Riverin Simicsin kaltainen tietokoneen simulointiohjelmisto fyysisen järjestelmän ja ympäristön simulaatioon voidaan koko järjestelmän kattavia testejä ajaa täysin automaattisesti niin usein kuin halutaan.

Lue lisää...
 
ETN_fi Thaimaan luolapelastusoperaatiossa käytettiin MaxMesh-verkkotekniikkaa, joka perustui Analog Devicesin AD9364-piire… https://t.co/eVFbYcblRg
ETN_fi Älä käytä verkkopankkia julkisilla laitteilla tai wifillä! https://t.co/oghm4QvzPj
ETN_fi Tämän takia Linux ei valtaa työpöytiä https://t.co/GmLMkZ7C1q
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
 
 

ny template