JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Nokia kertoi eilen, että se rakentaa amerikkalaisen T-Mobilen seuraavan sukupolven 5G-verkon. Monivuotinen sopimus on arvoltaan 3,5 miljardia dollaria ja tähän asti suurin ilmoitettu 5G-verkkojen rakennussopimus. T-Mobile on yksi USA:n kolmesta suuresta operaattorista. Huhtikuussa se osti Sprintin, minkä jälkeen se kisaa tasapäin Verizonin ja AT&T:n kanssa amerikkalaistilaajien lompakoista.

Nokialle jättisopimus on merkittävä monella tapaa. Yhtiön mukaan sopimus oli jo mukana toisen vuosineljänneksen ohjeistuksessa. Tuolloin pääjohtaja Rajeev Suri sanoi, että vuoden jälkimmäinen puolisko on ensimmäistä parempi ja että 5G-markkinan rakennus lähtee kasvuun. T-Mobile-sopimus on iso osa tätä.

Nokia rakentaa T-Mobilen verkon Airscale-tukiasemilla. Verkosta tulee maanlaajuinen ja se sisältää myös 600 megahertsin ja 28 gigahertsin taajuuksia. Tällä saadaan normaalin verkon lisäksi suuri kantama kaupunkien ulkopuolella ja tiheä, suurikapasiteettinen verkko kaupungeissa.

Jättisopimusta voi pitää myös merkkinä siitä, että tukiasemavalmistajien pitkään jatkuneet laihat vuodet ovat ainakin hetkeksi takanapäin. 5G-rakentamisen alkaminen edellytti tietysti standardien valmistumista. 3GPP-järjestö uutisoi valmiista Release 15 -määrityksistä kesäkuussa.

 
 

LTE-mikroverkot tuovat yhteydet jopa kaivokseen

Erityisesti teollisuuden tarpeisiin sopivat LTE-mikroverkot ovat vähitellen siirtymässä pilottikohteista tuotantokäyttöön. Teknologia tarjoaa teollisuudelle uudenlaisia mahdollisuuksia, hyvää käytettävyyttä ja vahvaa tietoturvaa.

Lue lisää...

Koko järjestelmää voidaan simuloida kerralla

Simulointi on perusedellytys monimutkaisen järjestelmän onnistuneelle suunnittelulle, kehittämiselle ja testaamiselle. Yhdistämällä Wind Riverin Simicsin kaltainen tietokoneen simulointiohjelmisto fyysisen järjestelmän ja ympäristön simulaatioon voidaan koko järjestelmän kattavia testejä ajaa täysin automaattisesti niin usein kuin halutaan.

Lue lisää...
 
ETN_fi Thaimaan luolapelastusoperaatiossa käytettiin MaxMesh-verkkotekniikkaa, joka perustui Analog Devicesin AD9364-piire… https://t.co/eVFbYcblRg
ETN_fi Älä käytä verkkopankkia julkisilla laitteilla tai wifillä! https://t.co/oghm4QvzPj
ETN_fi Tämän takia Linux ei valtaa työpöytiä https://t.co/GmLMkZ7C1q
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
 
 

ny template