JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Nokia kertoi eilen, että se rakentaa amerikkalaisen T-Mobilen seuraavan sukupolven 5G-verkon. Monivuotinen sopimus on arvoltaan 3,5 miljardia dollaria ja tähän asti suurin ilmoitettu 5G-verkkojen rakennussopimus. T-Mobile on yksi USA:n kolmesta suuresta operaattorista. Huhtikuussa se osti Sprintin, minkä jälkeen se kisaa tasapäin Verizonin ja AT&T:n kanssa amerikkalaistilaajien lompakoista.

Nokialle jättisopimus on merkittävä monella tapaa. Yhtiön mukaan sopimus oli jo mukana toisen vuosineljänneksen ohjeistuksessa. Tuolloin pääjohtaja Rajeev Suri sanoi, että vuoden jälkimmäinen puolisko on ensimmäistä parempi ja että 5G-markkinan rakennus lähtee kasvuun. T-Mobile-sopimus on iso osa tätä.

Nokia rakentaa T-Mobilen verkon Airscale-tukiasemilla. Verkosta tulee maanlaajuinen ja se sisältää myös 600 megahertsin ja 28 gigahertsin taajuuksia. Tällä saadaan normaalin verkon lisäksi suuri kantama kaupunkien ulkopuolella ja tiheä, suurikapasiteettinen verkko kaupungeissa.

Jättisopimusta voi pitää myös merkkinä siitä, että tukiasemavalmistajien pitkään jatkuneet laihat vuodet ovat ainakin hetkeksi takanapäin. 5G-rakentamisen alkaminen edellytti tietysti standardien valmistumista. 3GPP-järjestö uutisoi valmiista Release 15 -määrityksistä kesäkuussa.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Roima parannus IoT-verkkojen tietoturvaan

Langattomia IoT-laitteita pidetään merkittävänä uhkana teollisuuden tietoverkkojen turvallisuudelle. Tietoturvassa voidaan kuitenkin päästä roimasti paremmalle tasolle soveltamalla TLS-suojausmenettelyn virtaviivaistettua johdannaista, jonka avulla ei-IP-pohjaiset IoT-solmut voidaan turvallisesti liittää IP-pohjaisiin verkkoihin. Vahva tietoturva voidaan näin kattaa koko verkkojärjestelmän päästä päähän.

Lue lisää...
 
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fi
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2
ETN_fi Ensimmäinen AVR-pohjainen Arduino-kortti. Lisätietoja Mouserilta. https://t.co/7yazvkOkV1
 
 

ny template