JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Gigabitti sekunnissa on erittäin nopea verkkoyhteys, ja edelleen todella harvojen herkkua. Verkon testaus- ja monitorointityökaluja kehittävän VIAVI Solutionsin uuden raportin mukaan gigabitin nopeus on nyt tarjolla 301 miljoonalle ihmiselle maailmassa.

Toukokuusta 2017 lähtien gigabitin nettiyhteyksien määrä on kasvanut 38 prosenttia. Silti tällaisista verkkoyhteyksistä pystyy nauttimaan vain 4,2 prosenttia maapallon asukkaista. Toisaalta pitää muistaa, että monella ei ole käytössään minkäänlaista nettiä.

Gigabitin datanopeudesta nautitaan edelleen pääosin kuitua pitkin, sen osuus yhteyksistä on 90,4 prosenttia. VIAVIn luvut kuitenkin kertovat, että yhä useampi saa huippunopean nettinsä LTE-mobiiliverkon välityksellä. Gigabitin LTE:een on pääsy jo 74 miljoonalla ihmiselä pääosin USA:ssa, Koreassa ja Kiinassa.

Yleisin gigabitin yhteys on Pohjois-Amerikassa, jossa supernopea netti on tarjolla 14,9 prosentille ihmisiä. Euroopassa lukema on 12,5 prosenttia. Euroopan ykkönen tässä tilastossa on ehkä hieman yllättäen Espanja, jossa 30,1 miljoonaa asukasta voi tilata gigabitin verkkoyhteyden.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Roima parannus IoT-verkkojen tietoturvaan

Langattomia IoT-laitteita pidetään merkittävänä uhkana teollisuuden tietoverkkojen turvallisuudelle. Tietoturvassa voidaan kuitenkin päästä roimasti paremmalle tasolle soveltamalla TLS-suojausmenettelyn virtaviivaistettua johdannaista, jonka avulla ei-IP-pohjaiset IoT-solmut voidaan turvallisesti liittää IP-pohjaisiin verkkoihin. Vahva tietoturva voidaan näin kattaa koko verkkojärjestelmän päästä päähän.

Lue lisää...
 
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fi
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2
ETN_fi Ensimmäinen AVR-pohjainen Arduino-kortti. Lisätietoja Mouserilta. https://t.co/7yazvkOkV1
 
 

ny template