JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Gigabitti sekunnissa on erittäin nopea verkkoyhteys, ja edelleen todella harvojen herkkua. Verkon testaus- ja monitorointityökaluja kehittävän VIAVI Solutionsin uuden raportin mukaan gigabitin nopeus on nyt tarjolla 301 miljoonalle ihmiselle maailmassa.

Toukokuusta 2017 lähtien gigabitin nettiyhteyksien määrä on kasvanut 38 prosenttia. Silti tällaisista verkkoyhteyksistä pystyy nauttimaan vain 4,2 prosenttia maapallon asukkaista. Toisaalta pitää muistaa, että monella ei ole käytössään minkäänlaista nettiä.

Gigabitin datanopeudesta nautitaan edelleen pääosin kuitua pitkin, sen osuus yhteyksistä on 90,4 prosenttia. VIAVIn luvut kuitenkin kertovat, että yhä useampi saa huippunopean nettinsä LTE-mobiiliverkon välityksellä. Gigabitin LTE:een on pääsy jo 74 miljoonalla ihmiselä pääosin USA:ssa, Koreassa ja Kiinassa.

Yleisin gigabitin yhteys on Pohjois-Amerikassa, jossa supernopea netti on tarjolla 14,9 prosentille ihmisiä. Euroopassa lukema on 12,5 prosenttia. Euroopan ykkönen tässä tilastossa on ehkä hieman yllättäen Espanja, jossa 30,1 miljoonaa asukasta voi tilata gigabitin verkkoyhteyden.

 
 

LTE-mikroverkot tuovat yhteydet jopa kaivokseen

Erityisesti teollisuuden tarpeisiin sopivat LTE-mikroverkot ovat vähitellen siirtymässä pilottikohteista tuotantokäyttöön. Teknologia tarjoaa teollisuudelle uudenlaisia mahdollisuuksia, hyvää käytettävyyttä ja vahvaa tietoturvaa.

Lue lisää...

Koko järjestelmää voidaan simuloida kerralla

Simulointi on perusedellytys monimutkaisen järjestelmän onnistuneelle suunnittelulle, kehittämiselle ja testaamiselle. Yhdistämällä Wind Riverin Simicsin kaltainen tietokoneen simulointiohjelmisto fyysisen järjestelmän ja ympäristön simulaatioon voidaan koko järjestelmän kattavia testejä ajaa täysin automaattisesti niin usein kuin halutaan.

Lue lisää...
 
ETN_fi Thaimaan luolapelastusoperaatiossa käytettiin MaxMesh-verkkotekniikkaa, joka perustui Analog Devicesin AD9364-piire… https://t.co/eVFbYcblRg
ETN_fi Älä käytä verkkopankkia julkisilla laitteilla tai wifillä! https://t.co/oghm4QvzPj
ETN_fi Tämän takia Linux ei valtaa työpöytiä https://t.co/GmLMkZ7C1q
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
 
 

ny template