JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Gigabitti sekunnissa on erittäin nopea verkkoyhteys, ja edelleen todella harvojen herkkua. Verkon testaus- ja monitorointityökaluja kehittävän VIAVI Solutionsin uuden raportin mukaan gigabitin nopeus on nyt tarjolla 301 miljoonalle ihmiselle maailmassa.

Toukokuusta 2017 lähtien gigabitin nettiyhteyksien määrä on kasvanut 38 prosenttia. Silti tällaisista verkkoyhteyksistä pystyy nauttimaan vain 4,2 prosenttia maapallon asukkaista. Toisaalta pitää muistaa, että monella ei ole käytössään minkäänlaista nettiä.

Gigabitin datanopeudesta nautitaan edelleen pääosin kuitua pitkin, sen osuus yhteyksistä on 90,4 prosenttia. VIAVIn luvut kuitenkin kertovat, että yhä useampi saa huippunopean nettinsä LTE-mobiiliverkon välityksellä. Gigabitin LTE:een on pääsy jo 74 miljoonalla ihmiselä pääosin USA:ssa, Koreassa ja Kiinassa.

Yleisin gigabitin yhteys on Pohjois-Amerikassa, jossa supernopea netti on tarjolla 14,9 prosentille ihmisiä. Euroopassa lukema on 12,5 prosenttia. Euroopan ykkönen tässä tilastossa on ehkä hieman yllättäen Espanja, jossa 30,1 miljoonaa asukasta voi tilata gigabitin verkkoyhteyden.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

IoT-suunnittelusta demokraattisempaa – avoimen koodin korteilla ja yhteisöjen tuella

Avoimen koodin ohjelmistojen rinnalle ovat tulossa avoimen koodin laitteistot ja kortit. Niiden ja suunnittelijayhteisöjen avulla yhä useampi rakentelija voi saada IoT-suunnittelunsa valmiiksi tuotteeksi asti.

Lue lisää...
 
ETN_fi Langaton anturi kertoo betonin kosteuden https://t.co/QF085IazLJ @MatoEngineering @japikas @FinnBuild
ETN_fi Phoenix Contact ostaa kaksi saksalaista yritystä: SKS Kontakttechnik keskittyy sähkömekaniikkaan, Pulsotronic GmbH… https://t.co/AfQDWxGQ6x
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
 
 

ny template