JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Mikropiireistä saataisiin nykyistä paljon nopeampia, kun sähköiset signaalit korvattaisiin optisilla, siis valolla. Valo on kuitenkin piirin sisällä iso ongelma, se tahtoo vuotaa ja siroutua ympäriinsä. Amerikkalaisen Purduen yliopiston tutkijat ovat kehittäneet metamateriaalin, joka ratkaisee ongelman.

Purduen tutkijoiden kehittämä ratkaisu on optiset johtimet ympäröivä verhousmateriaali. Sen ansiosta signaali pysyy tiukasti aalto-ohjaimessa (waveguide), vaikka johto kiemurtelisi tiukissa mutkissa. Aiemmin signaali on näissä kohdin hajautunut, jolloin bittejä katoaa.

Professori Zubin Jacobin mukaan tutkijoiden tavoitteena on, että bitit kulkevat optisessa linkissä tiukoissakin mutkissa ilman, että energiaa häviää lämpönä. Purduen tutkijoiden kehittämä materiaali on anisotrooppinen, ts. valo voi sen sisällä kulkea eri nopeuksilla eri suuntiin.

Tämän ansiosta tutkijat pystyivät kontrolloimaan valon vuotamista viereisiin aalto-ohjaimiin. Tämän ansiosta signaalit eivät ”ylikuulu” eivätkä bitit sekoitu.

Tutkijoiden mukaan ultraohuen metamateriaalien läpi vuotaa vain erittäin vähän valoa. Tämä tekee optisesta linkistä riittävän luotettavan.

 
 

LTE-mikroverkot tuovat yhteydet jopa kaivokseen

Erityisesti teollisuuden tarpeisiin sopivat LTE-mikroverkot ovat vähitellen siirtymässä pilottikohteista tuotantokäyttöön. Teknologia tarjoaa teollisuudelle uudenlaisia mahdollisuuksia, hyvää käytettävyyttä ja vahvaa tietoturvaa.

Lue lisää...

Koko järjestelmää voidaan simuloida kerralla

Simulointi on perusedellytys monimutkaisen järjestelmän onnistuneelle suunnittelulle, kehittämiselle ja testaamiselle. Yhdistämällä Wind Riverin Simicsin kaltainen tietokoneen simulointiohjelmisto fyysisen järjestelmän ja ympäristön simulaatioon voidaan koko järjestelmän kattavia testejä ajaa täysin automaattisesti niin usein kuin halutaan.

Lue lisää...
 
ETN_fi Thaimaan luolapelastusoperaatiossa käytettiin MaxMesh-verkkotekniikkaa, joka perustui Analog Devicesin AD9364-piire… https://t.co/eVFbYcblRg
ETN_fi Älä käytä verkkopankkia julkisilla laitteilla tai wifillä! https://t.co/oghm4QvzPj
ETN_fi Tämän takia Linux ei valtaa työpöytiä https://t.co/GmLMkZ7C1q
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
 
 

ny template