JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Pilvipalvelujen markkinat kasvoivat viime vuonna 29,5 prosenttia. Yhteensä pilvipalveluita myytiin Gartnerin mukaan 23,6 miljardilla dollarilla. Amazonin AWS on selkeä markkinajohtaja 12,2 miljardin dollarin myynnillään.

Microsoft myi Azure-palveluja 3,1 miljardilla dollarilla, mikä on 98 prosenttia edellisvuotta enemmän. Kiinalainen Alibaba teki pilvellään yli miljardin liikevaihdon.

Google teki pilvipalveluillaan viime vuonna 780 miljoonan dollarin liikevaihdon. Gartner laskee Googlen yhdeksi hyperluokan pilvialustoista, mutta rahassa mitattuna Google on kaukana Amazonin ja Microsoftin takana.

Pilvipalvelujen kasvu on jatkunut hurjana tänä vuonna. Amazon teki toisella neljänneksellä peräti 6,1 miljardin dollarin liikevaihdolla 2,5 miljardin voiton. Molemmat luvut lähes kaksinkertaistuvat vuodentakaisesta.

Eikä loppua kasvulle näy. Yksi maailman menestyneimmistä pelitaloista eli Epic Games ilmoitti juuri siirtävänsä kaikki verkkopelinsä pyörimään Amazonin AWS:llä. Epicin Fortnite on pyörinyt Amazonin pilvessa koko ajan.

Iso osa pilven menestystä on uusien, helposti käyttöön otettavien palveluiden tuominen mukaan. Esimerkiksi Amazon sanoo tuoneensa tänä vuonna jo 800 uutta palvelua. Tekoälyn hyödyntäminen omassa analytiikassa on yhä helpompaa pilvipalvelun avulla, kun erilaisia funktioita voi kutsua yksinkertaisilla komentoriveillä.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

IoT-suunnittelusta demokraattisempaa – avoimen koodin korteilla ja yhteisöjen tuella

Avoimen koodin ohjelmistojen rinnalle ovat tulossa avoimen koodin laitteistot ja kortit. Niiden ja suunnittelijayhteisöjen avulla yhä useampi rakentelija voi saada IoT-suunnittelunsa valmiiksi tuotteeksi asti.

Lue lisää...
 
ETN_fi Langaton anturi kertoo betonin kosteuden https://t.co/QF085IazLJ @MatoEngineering @japikas @FinnBuild
ETN_fi Phoenix Contact ostaa kaksi saksalaista yritystä: SKS Kontakttechnik keskittyy sähkömekaniikkaan, Pulsotronic GmbH… https://t.co/AfQDWxGQ6x
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
 
 

ny template