JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Kiinalainen Huawei on nyt maailman toiseksi suurin älypuhelinvalmistaja. Sen markkinaosuus oli vuoden toisella neljänneksellä 15 prosenttia. Samalla Huawei ohitti Applen, jonka markkinaosuus laahasi 12 prosentissa.

Huhti-kesäkuussa myytiin yhteensä 351 miljoonaa älypuhelinta. Luku on kaksi prosenttia pienempi kuin vuotta aikaisemmin. Samsungiin pieni taantuma iski pahiten, sillä sen myyntimäärä 71,9 miljoonaa oli kymmenen prosenttia pienempi kuin vuonna 2016.

Analyytikoiden mukaan Samsungin ja Applen pitäisi keksiä uusia temppuja, mikäli ne haluavat pitää aiemmat paikkansa. Huawein nousua Applen voidaan pitää sikälikin erinomaisena, että yhtiö ei edelleenkään ole päässyt myymään laitteitaan jenkkimarkkinoille. Amerikkalaiset pitävät Huaweita tietoturvariskinä.

Huawein menestys perustuu laadukkaisiin laitteisiin, jotka on hinnoiteltu aggressiivisesti. Honor-mallisto myy hyvin lähes kaikissa Euroopan maissa. Suomessa Huawei on pärjännyt hyvin jo pitkään.

Vastikään Huawein Honor-brändiin esiteltiin uusi Note 10 -malli, jossa on peräti 6,9-tuumainen näyttö ja 5000 milliampeeritunnin akku. Pelaajia houkutteleva malli tuotiin ainakin aluksi myyntiin Kiinassa. Ominaisuuksistaan huolimatta Note 10 sijoittuu keskihintaluokkaan, sillä lähtöhinta on vain reilut 400 dollaria.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

IoT-suunnittelusta demokraattisempaa – avoimen koodin korteilla ja yhteisöjen tuella

Avoimen koodin ohjelmistojen rinnalle ovat tulossa avoimen koodin laitteistot ja kortit. Niiden ja suunnittelijayhteisöjen avulla yhä useampi rakentelija voi saada IoT-suunnittelunsa valmiiksi tuotteeksi asti.

Lue lisää...
 
ETN_fi Langaton anturi kertoo betonin kosteuden https://t.co/QF085IazLJ @MatoEngineering @japikas @FinnBuild
ETN_fi Phoenix Contact ostaa kaksi saksalaista yritystä: SKS Kontakttechnik keskittyy sähkömekaniikkaan, Pulsotronic GmbH… https://t.co/AfQDWxGQ6x
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
 
 

ny template