JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Kiinalainen Huawei on nyt maailman toiseksi suurin älypuhelinvalmistaja. Sen markkinaosuus oli vuoden toisella neljänneksellä 15 prosenttia. Samalla Huawei ohitti Applen, jonka markkinaosuus laahasi 12 prosentissa.

Huhti-kesäkuussa myytiin yhteensä 351 miljoonaa älypuhelinta. Luku on kaksi prosenttia pienempi kuin vuotta aikaisemmin. Samsungiin pieni taantuma iski pahiten, sillä sen myyntimäärä 71,9 miljoonaa oli kymmenen prosenttia pienempi kuin vuonna 2016.

Analyytikoiden mukaan Samsungin ja Applen pitäisi keksiä uusia temppuja, mikäli ne haluavat pitää aiemmat paikkansa. Huawein nousua Applen voidaan pitää sikälikin erinomaisena, että yhtiö ei edelleenkään ole päässyt myymään laitteitaan jenkkimarkkinoille. Amerikkalaiset pitävät Huaweita tietoturvariskinä.

Huawein menestys perustuu laadukkaisiin laitteisiin, jotka on hinnoiteltu aggressiivisesti. Honor-mallisto myy hyvin lähes kaikissa Euroopan maissa. Suomessa Huawei on pärjännyt hyvin jo pitkään.

Vastikään Huawein Honor-brändiin esiteltiin uusi Note 10 -malli, jossa on peräti 6,9-tuumainen näyttö ja 5000 milliampeeritunnin akku. Pelaajia houkutteleva malli tuotiin ainakin aluksi myyntiin Kiinassa. Ominaisuuksistaan huolimatta Note 10 sijoittuu keskihintaluokkaan, sillä lähtöhinta on vain reilut 400 dollaria.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Roima parannus IoT-verkkojen tietoturvaan

Langattomia IoT-laitteita pidetään merkittävänä uhkana teollisuuden tietoverkkojen turvallisuudelle. Tietoturvassa voidaan kuitenkin päästä roimasti paremmalle tasolle soveltamalla TLS-suojausmenettelyn virtaviivaistettua johdannaista, jonka avulla ei-IP-pohjaiset IoT-solmut voidaan turvallisesti liittää IP-pohjaisiin verkkoihin. Vahva tietoturva voidaan näin kattaa koko verkkojärjestelmän päästä päähän.

Lue lisää...
 
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fi
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2
ETN_fi Ensimmäinen AVR-pohjainen Arduino-kortti. Lisätietoja Mouserilta. https://t.co/7yazvkOkV1
 
 

ny template