JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Taiwanilainen TSMC on maailman suurin mikropiirien sopimusvalmistaja. Viime perjantaina yhtiön tietokonejärjestelmiin pääsi virus, joka vaikutti myös piirinvalmistuksen työkaluihin. Jopa 80 prosenttia tuotantolinjoista kärsi viruksen takia.

Nyt TSMC ilmoittaa, että järjestelmien puhdistus on loppusuoralla. Täyteen tuotantoon linjoilla pitäisi päästä tämän päivän aikana.

Viruksen vaikutukset eivät pääty tähän. TMSC:n mukaan ongelmat aiheuttavat piirien toimituksissa myöhästymisiä. Yhtiön mukaan virus syö kolmannen vuosineljänneksen liikevaihdosta noin kolme prosenttia.

TSMC kertoo ilmoittaneensa ongelmista useimmille asiakkailleen. Näihin kuuluvat esimerkiksi Apple, Qualcomm ja monet isot piirejä suunnittelevat talot.

TSMC:n mukaan ongelmat johtuivat virheestä uuden työkalun ohjelmiston asennusprosessissa. Kun uusi työkalu liitettiin TSMC:n verkkoon, virus pääsi leviämään laajalle. Virus ei kuitenkaan paljastanut asiakastietoja eikä lähettänyt dataa talon ulkopuolelle.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

IoT-suunnittelusta demokraattisempaa – avoimen koodin korteilla ja yhteisöjen tuella

Avoimen koodin ohjelmistojen rinnalle ovat tulossa avoimen koodin laitteistot ja kortit. Niiden ja suunnittelijayhteisöjen avulla yhä useampi rakentelija voi saada IoT-suunnittelunsa valmiiksi tuotteeksi asti.

Lue lisää...
 
ETN_fi Langaton anturi kertoo betonin kosteuden https://t.co/QF085IazLJ @MatoEngineering @japikas @FinnBuild
ETN_fi Phoenix Contact ostaa kaksi saksalaista yritystä: SKS Kontakttechnik keskittyy sähkömekaniikkaan, Pulsotronic GmbH… https://t.co/AfQDWxGQ6x
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
 
 

ny template