JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Suomen pitäisi pikaisesti saada julkinen tutkimus- ja tuotekehitysrahoitus entiselle tasolle. – Tekesin eli nykyisen Business Finlandin rahoitus pitäisi välittömästi palauttaa finanssikriisiä edeltävälle tasolle, vaati Innofactorin perustaja ja toimitusjohtaja Sami Ensio tänään teknologiateollisuuden suhdannekatsauksessa.

- Suomi panostaa selvästi kilpailijamaita vähemmän julkista rahaa tutkimukseen ja tuotekehitykseen. Business Finlandilta on viety rahaa pois ja tämä näkyy, Ensio korosti.

Entisen Tekesin kautta yritysten tutkimusta rahoitetaan noin 300 miljoonaa euroa vuodessa. Tämä summa pitäisi yli viisinkertaistaa, jotta pääsisimme esimerkiksi Ranskan tasolle julkisessa rahoituksessa.

- Jos yrityksellä on toimintaa Ranskassa ja Suomessa, olisi johdon taholta suorastaan vastuutonta tehdä tutkimusta nyt Suomessa, Ensio paalutti.

Iso osa tämän hetken tuotekehityksestä liittyy digitalisaatioon ja esimerkiksi tekoälyn hyödyntämiseen. Tähän yritykset tarvitsevat rahaa. – Hyvin iso osa ihmisistä pitää kouluttaa uudelleen. On mahdoton ajatus, että tämä jäisi yritysten tehtäväksi, Ensio sanoi.

Innofactor on 600 it-kehittäjän pohjoismainen yritys, joka tuottaa Microsoftin tuotteisiin perustuvia ratkaisuja yrityksille. Suomessa yrityksellä on 350 työntekijää.

 
 

LTE-mikroverkot tuovat yhteydet jopa kaivokseen

Erityisesti teollisuuden tarpeisiin sopivat LTE-mikroverkot ovat vähitellen siirtymässä pilottikohteista tuotantokäyttöön. Teknologia tarjoaa teollisuudelle uudenlaisia mahdollisuuksia, hyvää käytettävyyttä ja vahvaa tietoturvaa.

Lue lisää...

Koko järjestelmää voidaan simuloida kerralla

Simulointi on perusedellytys monimutkaisen järjestelmän onnistuneelle suunnittelulle, kehittämiselle ja testaamiselle. Yhdistämällä Wind Riverin Simicsin kaltainen tietokoneen simulointiohjelmisto fyysisen järjestelmän ja ympäristön simulaatioon voidaan koko järjestelmän kattavia testejä ajaa täysin automaattisesti niin usein kuin halutaan.

Lue lisää...
 
ETN_fi Thaimaan luolapelastusoperaatiossa käytettiin MaxMesh-verkkotekniikkaa, joka perustui Analog Devicesin AD9364-piire… https://t.co/eVFbYcblRg
ETN_fi Älä käytä verkkopankkia julkisilla laitteilla tai wifillä! https://t.co/oghm4QvzPj
ETN_fi Tämän takia Linux ei valtaa työpöytiä https://t.co/GmLMkZ7C1q
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
 
 

ny template