JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Intelin ja Micronin yhdessä kehittämää 3D Xpoint -muistia on pidetty nopeimpana flash-tekniikkana. Toshiba on nyt kuitenkin esitellyt Piilaakson Flash Memory Summitissa uuden tekniikan, jolla flashista saadaan selvästi Xpointia nopeampi.

Intel myy jo omaa flash-muistiaan palvelimiin Optane-tuotenimellä. Optane-muisteissa ohjelmointi onnistuu erittäin nopeasti, sillä latenssiarvoksi ilmoitetaan 30 mikrosekuntia.

Toshiban uusi XL-Flash on vielä tääkin selvästi nopeampi. Ohjelmointiaika on vain 7 mikrosekuntia eli muisti on yli neljä kertaa Intelin XPointia nopeampi. Toshiban mukaan XL_-Flashin avulla on mahdollista kehittä muisteja, jotka ovat nopeampia kuin DRAM-HDD-yhdistelmä.

Toshiba ei esityksessään kertonut, milloin XL-Flash-muistit olisivat tulossa kaupallisesti tarjolle. Yhtiö ei myöskään kertonut mitään hintatietoja. Ainoa tieto oli, että muistiin perustuvat SSD-levyt tulisivat olemaan Intelin Optane-levyjä edullisempia.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

IoT-suunnittelusta demokraattisempaa – avoimen koodin korteilla ja yhteisöjen tuella

Avoimen koodin ohjelmistojen rinnalle ovat tulossa avoimen koodin laitteistot ja kortit. Niiden ja suunnittelijayhteisöjen avulla yhä useampi rakentelija voi saada IoT-suunnittelunsa valmiiksi tuotteeksi asti.

Lue lisää...
 
ETN_fi Langaton anturi kertoo betonin kosteuden https://t.co/QF085IazLJ @MatoEngineering @japikas @FinnBuild
ETN_fi Phoenix Contact ostaa kaksi saksalaista yritystä: SKS Kontakttechnik keskittyy sähkömekaniikkaan, Pulsotronic GmbH… https://t.co/AfQDWxGQ6x
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
 
 

ny template