JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

IC Insights ennustaa, että DRAM-muisteja myydään tänä vuonna 101,6 miljardilla dollarilla. Myynti kasvaa tänä vuonna 30 prosenttia. Samalla yhden tuotesektorin vuosimyynti ylittää ensimmäistä kertaa sadan miljardin dollarin haamurajan.

Puolijohdeala oli vuosikausia PC- ja palvelinprosessorien temmellyskenttää. Intelin hallitsema tuotealue käytännössä määräsi, kasvoiko puolijohdeala ja millä vauhdilla. PC-myynnin hiipuminen on muuttanut markkinat.

Tänä vuonna PC- ja palvelinprosessoreja myydään 50,8 miljardilla dollarilla eli myynti on vain puolet DRAM-piirien markkinoista. Toiseksi eniten myydään NAND-flasheja, joissa markkinat kasvavat 62,6 miljardiin dollariin.

Erilaisia tietotekniikan oheislaitteiden logiikkapiirejä myydään 27,6 miljardilla dollarilla ja langattomien laitteiden piirejä 26 miljardilla.

Tilanne muuttuu täysin, jos vertaillaan eri tuotekategorioiden kappalekohtaisia toimitusmääriä. Muistipiirit ovat kalliita komponentteja, joten ne eivät sijoitu tässä vertailussa kärkipäähän. Toimitusmäärissä analogiapiirit ovat omassa luokassaan.

Kaikkiaan tänä vuonna myydään 318,1 miljardia komponenttia. Yli viidennes näistä eli 72,2 miljardia on tehonhallinnan analogisia komponentteja. Langattomien ratkaisujen analogiapiirejä myydään 23,4 miljardia kappaletta ja yleiskäyttöisiä logiikkapiirejä 21,7 miljardia.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Ledivalon himmennys käy kätevästi mikro-ohjaimella

Mikro-ohjaimeen perustuvan himmentimen avulla voi rakentaa energiatehokkaan hakkurimuotoisen LED-ajurin. Hyvällä hyötysuhteella toimiva ajuri kykenee ohjaamaan useita lediketjuja samanaikaisesti. Näin voidaan parantaa valaistusjärjestelmän suorituskykyä, pidentää ledivalojen elinikää ja lisätä järjestelmän älykkyyttä.

Lue lisää...
 
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
ETN_fi Nova 3 myyntiin Suomessa: Huawei tuo nyt tekoälyn massoille @HuaweiMobileFI https://t.co/uwv9v16tIF
ETN_fi Suomalainen kiihtyvyysanturi elää ja voi hyvin. Murata Electronics laajentaa Vantaalla: jopa 200 uutta työpaikkaa.… https://t.co/K9xs1ZcMQG
 
 

ny template