JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

IC Insights ennustaa, että DRAM-muisteja myydään tänä vuonna 101,6 miljardilla dollarilla. Myynti kasvaa tänä vuonna 30 prosenttia. Samalla yhden tuotesektorin vuosimyynti ylittää ensimmäistä kertaa sadan miljardin dollarin haamurajan.

Puolijohdeala oli vuosikausia PC- ja palvelinprosessorien temmellyskenttää. Intelin hallitsema tuotealue käytännössä määräsi, kasvoiko puolijohdeala ja millä vauhdilla. PC-myynnin hiipuminen on muuttanut markkinat.

Tänä vuonna PC- ja palvelinprosessoreja myydään 50,8 miljardilla dollarilla eli myynti on vain puolet DRAM-piirien markkinoista. Toiseksi eniten myydään NAND-flasheja, joissa markkinat kasvavat 62,6 miljardiin dollariin.

Erilaisia tietotekniikan oheislaitteiden logiikkapiirejä myydään 27,6 miljardilla dollarilla ja langattomien laitteiden piirejä 26 miljardilla.

Tilanne muuttuu täysin, jos vertaillaan eri tuotekategorioiden kappalekohtaisia toimitusmääriä. Muistipiirit ovat kalliita komponentteja, joten ne eivät sijoitu tässä vertailussa kärkipäähän. Toimitusmäärissä analogiapiirit ovat omassa luokassaan.

Kaikkiaan tänä vuonna myydään 318,1 miljardia komponenttia. Yli viidennes näistä eli 72,2 miljardia on tehonhallinnan analogisia komponentteja. Langattomien ratkaisujen analogiapiirejä myydään 23,4 miljardia kappaletta ja yleiskäyttöisiä logiikkapiirejä 21,7 miljardia.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Mitä IoT-rauta vaatii?

Pärjätäkseen IoT-markinoilla laitevalmistajien täytyy oppia innovoimaan nopeammin. IoT-sovelluksien kirjo on loppumaton ja menestyvät yritykset antavat kehittäjilleen mahdollisuuden jatkuvasti tunnistaa ja toteuttaa uusia ja yhä hyödyllisempiä tapoja valjastaa käyttöön antureita, monitoroida erityyppistä dataa ja ohjata laitteiden ekosysteemejä.

Lue lisää...
 
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2
ETN_fi Ensimmäinen AVR-pohjainen Arduino-kortti. Lisätietoja Mouserilta. https://t.co/7yazvkOkV1
ETN_fi Nokialle 2+ mrd euron sopimukset kiinalaisoperaattorien kanssa. https://t.co/LJ6OPq0kb7
ETN_fi Mercedes voittaa jatkossa F1- ja sähköformulakisoja On Semin tehonhallintatekniikalla. VB77 for WDC in 2019! https://t.co/EjpdlTQwop
ETN_fi Beneq's transparent Lumineq matrix displays just got a lot bigger. See https://t.co/FDvZwrVGId
 
 

ny template