JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

IoT-laitteiden tietoturvaa useasti moittinut Barr Group on julkistanut päivitetyt säännöt laadukkaalle sulautetulle C-koodille. Kirjan tarkoitus on yksinkertainen: pyrkimys on vähentää C- ja C++-kielellä koodatun laiteohjelmiston vikoja.

Barrin keväällä julkistetun tutkimuksen mukaan datan suojaaminen ei edelleenkään ole suunnittelijoiden ykkösprioriteetti. Barr haastatteli 1700 kehittäjää. Tulosten mukaan suunnittelijat eivät edelleenkään käytä suositeltuja suunnittelukäytäntöjä, joiden avulla sulautetun järjestelmän tietoturvaa voisi parantaa.

Esimerkiksi useampi kuin joka viides suunnittelija ei edes lue tietoturvaa tuotteen suunnitteluvaatimuksiin. Tutkimuksen mukaan 54 prosenttia suunnittelijoista ei tarkista koodiaan riittävästi. Staattisen analyysin jättää tekemättä 49 prosenttia IoT-suunnittelijoita. Lisäksi 33 prosenttia eli joka kolmas ei työskentele minkään hyväksytyn koodausstandardin mukaan. Koodivirheiden eli bugien tietokantaa ei ylläpidä 17 prosenttia suunnittelijoista.

Näitä puutteita Barr haluaa osaltaan korjata laatimillaan koodaussäännöillä. Ensimmäiset sääntönsä Barr julkisti jo kymmenen vuotta sitten. Tämän vuoden versiossa on esimerkiksi poistettu ristiriitaisuuksia Barrin sääntöjen ja kriittisen järjelmien C-koodausstandardin eli MISRA C:2012:n väliltä.

Tilastojen mukaan 40 prosenttia C-koodista noudattaa jompaa kumpaa näistä sääntökokoelmista.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Mitä IoT-rauta vaatii?

Pärjätäkseen IoT-markinoilla laitevalmistajien täytyy oppia innovoimaan nopeammin. IoT-sovelluksien kirjo on loppumaton ja menestyvät yritykset antavat kehittäjilleen mahdollisuuden jatkuvasti tunnistaa ja toteuttaa uusia ja yhä hyödyllisempiä tapoja valjastaa käyttöön antureita, monitoroida erityyppistä dataa ja ohjata laitteiden ekosysteemejä.

Lue lisää...
 
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2
ETN_fi Ensimmäinen AVR-pohjainen Arduino-kortti. Lisätietoja Mouserilta. https://t.co/7yazvkOkV1
ETN_fi Nokialle 2+ mrd euron sopimukset kiinalaisoperaattorien kanssa. https://t.co/LJ6OPq0kb7
ETN_fi Mercedes voittaa jatkossa F1- ja sähköformulakisoja On Semin tehonhallintatekniikalla. VB77 for WDC in 2019! https://t.co/EjpdlTQwop
ETN_fi Beneq's transparent Lumineq matrix displays just got a lot bigger. See https://t.co/FDvZwrVGId
 
 

ny template