JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

IoT-laitteiden tietoturvaa useasti moittinut Barr Group on julkistanut päivitetyt säännöt laadukkaalle sulautetulle C-koodille. Kirjan tarkoitus on yksinkertainen: pyrkimys on vähentää C- ja C++-kielellä koodatun laiteohjelmiston vikoja.

Barrin keväällä julkistetun tutkimuksen mukaan datan suojaaminen ei edelleenkään ole suunnittelijoiden ykkösprioriteetti. Barr haastatteli 1700 kehittäjää. Tulosten mukaan suunnittelijat eivät edelleenkään käytä suositeltuja suunnittelukäytäntöjä, joiden avulla sulautetun järjestelmän tietoturvaa voisi parantaa.

Esimerkiksi useampi kuin joka viides suunnittelija ei edes lue tietoturvaa tuotteen suunnitteluvaatimuksiin. Tutkimuksen mukaan 54 prosenttia suunnittelijoista ei tarkista koodiaan riittävästi. Staattisen analyysin jättää tekemättä 49 prosenttia IoT-suunnittelijoita. Lisäksi 33 prosenttia eli joka kolmas ei työskentele minkään hyväksytyn koodausstandardin mukaan. Koodivirheiden eli bugien tietokantaa ei ylläpidä 17 prosenttia suunnittelijoista.

Näitä puutteita Barr haluaa osaltaan korjata laatimillaan koodaussäännöillä. Ensimmäiset sääntönsä Barr julkisti jo kymmenen vuotta sitten. Tämän vuoden versiossa on esimerkiksi poistettu ristiriitaisuuksia Barrin sääntöjen ja kriittisen järjelmien C-koodausstandardin eli MISRA C:2012:n väliltä.

Tilastojen mukaan 40 prosenttia C-koodista noudattaa jompaa kumpaa näistä sääntökokoelmista.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Ledivalon himmennys käy kätevästi mikro-ohjaimella

Mikro-ohjaimeen perustuvan himmentimen avulla voi rakentaa energiatehokkaan hakkurimuotoisen LED-ajurin. Hyvällä hyötysuhteella toimiva ajuri kykenee ohjaamaan useita lediketjuja samanaikaisesti. Näin voidaan parantaa valaistusjärjestelmän suorituskykyä, pidentää ledivalojen elinikää ja lisätä järjestelmän älykkyyttä.

Lue lisää...
 
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
ETN_fi Nova 3 myyntiin Suomessa: Huawei tuo nyt tekoälyn massoille @HuaweiMobileFI https://t.co/uwv9v16tIF
ETN_fi Suomalainen kiihtyvyysanturi elää ja voi hyvin. Murata Electronics laajentaa Vantaalla: jopa 200 uutta työpaikkaa.… https://t.co/K9xs1ZcMQG
 
 

ny template