JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Auto on sähkömagneettisesti hankala kohde, mutta siihenkin pitäisi pian saada huippunopea nettiyhteys. Ericsson, NTT DoCoMo ja ACG ovat kehittäneet auton lasiin asennettavan antennin, joka näyttää ratkaisevan ongelmat.

Heinäkuun lopulla yritykset testasivat AGC:n valmistamaa lasia urheiluautossa Japanissa. Autoon saatiin 28 gigahertsin taajuudella siirrettyä dataa ennätyksellisellä 8 gigabitin sekuntinopeudella.

Nämä lasille asennettavat antennit eivät käytännössä näy ylöspäin, joten ne eivät vaikuta auton ulkonäköön. Antennien ansiosta 28 gigahertsin linkki saatiin muodostettua autoon keilanmuodostuksella. Suuntaamattomana linkki ei pystyisi kulkemaan kovin pitkiä matkoja.

Testissä dataa siirrettiin useamman suunnatun keilan avulla. Tällöin sekä tukiasemassa että vastaanottimessa pitää olla useampi antenni. Ericsson ja NTT eivät kertoo käytettyjen MIMO-kanavien määrää.

Tulokset testissä olivat lupaavia. Jos auton nopeus putosi 30 kilometriin tunnissa, datanopeus kasvoi 11 gigabittiin sekunnissa.

Yritykset eivät ole arvioineet, kuinka paljon normaalilaseja kalliimmiksi antennilasit tulisivat.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Mitä IoT-rauta vaatii?

Pärjätäkseen IoT-markinoilla laitevalmistajien täytyy oppia innovoimaan nopeammin. IoT-sovelluksien kirjo on loppumaton ja menestyvät yritykset antavat kehittäjilleen mahdollisuuden jatkuvasti tunnistaa ja toteuttaa uusia ja yhä hyödyllisempiä tapoja valjastaa käyttöön antureita, monitoroida erityyppistä dataa ja ohjata laitteiden ekosysteemejä.

Lue lisää...
 
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2
ETN_fi Ensimmäinen AVR-pohjainen Arduino-kortti. Lisätietoja Mouserilta. https://t.co/7yazvkOkV1
ETN_fi Nokialle 2+ mrd euron sopimukset kiinalaisoperaattorien kanssa. https://t.co/LJ6OPq0kb7
ETN_fi Mercedes voittaa jatkossa F1- ja sähköformulakisoja On Semin tehonhallintatekniikalla. VB77 for WDC in 2019! https://t.co/EjpdlTQwop
ETN_fi Beneq's transparent Lumineq matrix displays just got a lot bigger. See https://t.co/FDvZwrVGId
 
 

ny template