JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Auto on sähkömagneettisesti hankala kohde, mutta siihenkin pitäisi pian saada huippunopea nettiyhteys. Ericsson, NTT DoCoMo ja ACG ovat kehittäneet auton lasiin asennettavan antennin, joka näyttää ratkaisevan ongelmat.

Heinäkuun lopulla yritykset testasivat AGC:n valmistamaa lasia urheiluautossa Japanissa. Autoon saatiin 28 gigahertsin taajuudella siirrettyä dataa ennätyksellisellä 8 gigabitin sekuntinopeudella.

Nämä lasille asennettavat antennit eivät käytännössä näy ylöspäin, joten ne eivät vaikuta auton ulkonäköön. Antennien ansiosta 28 gigahertsin linkki saatiin muodostettua autoon keilanmuodostuksella. Suuntaamattomana linkki ei pystyisi kulkemaan kovin pitkiä matkoja.

Testissä dataa siirrettiin useamman suunnatun keilan avulla. Tällöin sekä tukiasemassa että vastaanottimessa pitää olla useampi antenni. Ericsson ja NTT eivät kertoo käytettyjen MIMO-kanavien määrää.

Tulokset testissä olivat lupaavia. Jos auton nopeus putosi 30 kilometriin tunnissa, datanopeus kasvoi 11 gigabittiin sekunnissa.

Yritykset eivät ole arvioineet, kuinka paljon normaalilaseja kalliimmiksi antennilasit tulisivat.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Ledivalon himmennys käy kätevästi mikro-ohjaimella

Mikro-ohjaimeen perustuvan himmentimen avulla voi rakentaa energiatehokkaan hakkurimuotoisen LED-ajurin. Hyvällä hyötysuhteella toimiva ajuri kykenee ohjaamaan useita lediketjuja samanaikaisesti. Näin voidaan parantaa valaistusjärjestelmän suorituskykyä, pidentää ledivalojen elinikää ja lisätä järjestelmän älykkyyttä.

Lue lisää...
 
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
ETN_fi Nova 3 myyntiin Suomessa: Huawei tuo nyt tekoälyn massoille @HuaweiMobileFI https://t.co/uwv9v16tIF
ETN_fi Suomalainen kiihtyvyysanturi elää ja voi hyvin. Murata Electronics laajentaa Vantaalla: jopa 200 uutta työpaikkaa.… https://t.co/K9xs1ZcMQG
 
 

ny template