JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Samsung on esitellyt Exynos-sarjaan uuden modeemipiirin, jota se kehuu markkinoiden ensimmäiseksi 5G-standardia eli 3GPP Release 15 -määrityksiä tukevaksi modeemiksi. Laitevalmistajille modeemi lähtee toimituksiin vielä tämän vuoden aikana.

Yhtiön mukaan Exynos 5100 -piiri on valmistettu 10 nanometrin prosessissa. Modeemi tukee myös aiempia mobiiliverkkotekniikoita yhdellä ja samalla sirulla.

Samsung kertoo tehneensä modeemin kanssa kattavat OTA-datapuhelutestit ympäristöss, jossa käytettiin 5G NR -tukiasemaa sekö päätelaitteen prototyyppiä, jossa yhteyttä ajettiin Exynos 5100 -modeemin kautta. Onnistuneessa testissä simuloitiin todellisia 5G-verkko-olosuhteita.

Exynos 5100 tukee sekä alle kuuden gigahertsin että millimetrialueen taajuuksia, jotka on määritelty 3GPP:n 5G-standardissa. Näiden lisäksi modeemi tukee vanhoja yhteyksiä GSM:stä aina LTE-yhteyksiin asti.

Alle kuuden gigahertsin taajuuksilla modeemi yltää 2 gigabitin maksimindatanopeuteen. Millimetrialueella nopeus yltää 6 gigabittiin sekunnissa. LTE-linkin nopeus voi olla 1,6 gigabittiä sekunnissa.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Ledivalon himmennys käy kätevästi mikro-ohjaimella

Mikro-ohjaimeen perustuvan himmentimen avulla voi rakentaa energiatehokkaan hakkurimuotoisen LED-ajurin. Hyvällä hyötysuhteella toimiva ajuri kykenee ohjaamaan useita lediketjuja samanaikaisesti. Näin voidaan parantaa valaistusjärjestelmän suorituskykyä, pidentää ledivalojen elinikää ja lisätä järjestelmän älykkyyttä.

Lue lisää...
 
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
ETN_fi Nova 3 myyntiin Suomessa: Huawei tuo nyt tekoälyn massoille @HuaweiMobileFI https://t.co/uwv9v16tIF
ETN_fi Suomalainen kiihtyvyysanturi elää ja voi hyvin. Murata Electronics laajentaa Vantaalla: jopa 200 uutta työpaikkaa.… https://t.co/K9xs1ZcMQG
 
 

ny template