JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Samsung on esitellyt Exynos-sarjaan uuden modeemipiirin, jota se kehuu markkinoiden ensimmäiseksi 5G-standardia eli 3GPP Release 15 -määrityksiä tukevaksi modeemiksi. Laitevalmistajille modeemi lähtee toimituksiin vielä tämän vuoden aikana.

Yhtiön mukaan Exynos 5100 -piiri on valmistettu 10 nanometrin prosessissa. Modeemi tukee myös aiempia mobiiliverkkotekniikoita yhdellä ja samalla sirulla.

Samsung kertoo tehneensä modeemin kanssa kattavat OTA-datapuhelutestit ympäristöss, jossa käytettiin 5G NR -tukiasemaa sekö päätelaitteen prototyyppiä, jossa yhteyttä ajettiin Exynos 5100 -modeemin kautta. Onnistuneessa testissä simuloitiin todellisia 5G-verkko-olosuhteita.

Exynos 5100 tukee sekä alle kuuden gigahertsin että millimetrialueen taajuuksia, jotka on määritelty 3GPP:n 5G-standardissa. Näiden lisäksi modeemi tukee vanhoja yhteyksiä GSM:stä aina LTE-yhteyksiin asti.

Alle kuuden gigahertsin taajuuksilla modeemi yltää 2 gigabitin maksimindatanopeuteen. Millimetrialueella nopeus yltää 6 gigabittiin sekunnissa. LTE-linkin nopeus voi olla 1,6 gigabittiä sekunnissa.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Mitä IoT-rauta vaatii?

Pärjätäkseen IoT-markinoilla laitevalmistajien täytyy oppia innovoimaan nopeammin. IoT-sovelluksien kirjo on loppumaton ja menestyvät yritykset antavat kehittäjilleen mahdollisuuden jatkuvasti tunnistaa ja toteuttaa uusia ja yhä hyödyllisempiä tapoja valjastaa käyttöön antureita, monitoroida erityyppistä dataa ja ohjata laitteiden ekosysteemejä.

Lue lisää...
 
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2
ETN_fi Ensimmäinen AVR-pohjainen Arduino-kortti. Lisätietoja Mouserilta. https://t.co/7yazvkOkV1
ETN_fi Nokialle 2+ mrd euron sopimukset kiinalaisoperaattorien kanssa. https://t.co/LJ6OPq0kb7
ETN_fi Mercedes voittaa jatkossa F1- ja sähköformulakisoja On Semin tehonhallintatekniikalla. VB77 for WDC in 2019! https://t.co/EjpdlTQwop
ETN_fi Beneq's transparent Lumineq matrix displays just got a lot bigger. See https://t.co/FDvZwrVGId
 
 

ny template