JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Nykyälypuhelimet ovat jo varsin tehokkaita tietokoneita, mutta lisätehoa on luvassa. Noin 15 prosenttia joka vuosi, kertoo Arm, joka on esitellyt ensimmäisen julkisen roadmappinsa prosessoriensa tulevasta kehityksestä.

Armin mukaan matkapuhelimiin on viimeisen viiden vuoden aikana tuotu pöytäkonetasoinen PC-suorituskyky. Tämä on pitkälti Armin ansiosta, joka on tuonut yli 10 prosentin parannuksen piiriensä suorituskykyyn vuodesta 2013 lähtien.

Nyt Arm kertoo, että jo tänä vuonna tuotantoon menevät ensimmäiset 7 nanometrin prosessissa valmistetut uuteen Cortex-A76-ytimeen perustuvat järjestelmäpiirit.

Kehitys ei hidastu jatkossakaan. Cortex-A76-prosessorin seuraaja on piiri, jonka koodinimi on Deimos. Piiri perustuu Arm DynamIQ-tekniikkaan ja se tuo kännyköihin ja palvelimiin yli 15 prosentin tehonlisäyksen.

Vuonna 2019 Arm tuo asiakkailleen Hercules-nimellä kehitettävän piirin. Se on suunniteltu valmistettavaksi sek 7 että tulevan 5 nanometrin prosessissa.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Ledivalon himmennys käy kätevästi mikro-ohjaimella

Mikro-ohjaimeen perustuvan himmentimen avulla voi rakentaa energiatehokkaan hakkurimuotoisen LED-ajurin. Hyvällä hyötysuhteella toimiva ajuri kykenee ohjaamaan useita lediketjuja samanaikaisesti. Näin voidaan parantaa valaistusjärjestelmän suorituskykyä, pidentää ledivalojen elinikää ja lisätä järjestelmän älykkyyttä.

Lue lisää...
 
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
ETN_fi Nova 3 myyntiin Suomessa: Huawei tuo nyt tekoälyn massoille @HuaweiMobileFI https://t.co/uwv9v16tIF
ETN_fi Suomalainen kiihtyvyysanturi elää ja voi hyvin. Murata Electronics laajentaa Vantaalla: jopa 200 uutta työpaikkaa.… https://t.co/K9xs1ZcMQG
 
 

ny template