JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Samsung oli tämän vuoden ensimmäisen puoliskon suurin puolijohdevalmistaja 39,8 miljardin dollarin liikevaihdollaan. Pitkään tilastoja hallinnut Intel on pudonnut korealaisyrityksen kelkasta ja on nyt toisena 32,6 miljardin dollarin myynnillään.

IC Insightsin mukaan useimmat yritykset kymmenen suurimman listalla nauttivat kaksinumeroisista kasvuluvuista vuoden alkupuolella. Samsungin kasvuprosentti oli peräti 36. Se perustuu pitkälle muistipiirien myynnin kasvuun.

Intelin jälkeen kolmanneksi suurin oli tammi-kesäkuussa SK Hynix. 17,8 miljardin dollarin liikevaihto oli 56 prosenttia suurempi kuin vuotta aikaisemmin. Listan neljäntenä on sopimusvalmistaja TSMC ja viidentenä taas muistien valmistaja Micron.

Lista on vuoden aikana pysynyt hyvin samankaltaisena. Nousijoihin kuuluu Western Digital, joka ostamalla Sandiskin nousi liikevaihdoltaan sijalle 11. Yllättävin nimi listalla on Apple, joka on jo kuudenneksitoista suurin puolijohdetalo.

Apple tietenkin eroaa kaikista muista yrityksistä listalla, sillä se ei myy piirejään kenellekään toiselle. IC Insights kuitenkin arvioi, että Applen omiin tuotteisiinsa valmistamien mikropiirien myyntiarvo olisi vuoden ensimmäisellä puoliskolla ollut yli 3,5 miljardia dollaria.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

IoT-suunnittelusta demokraattisempaa – avoimen koodin korteilla ja yhteisöjen tuella

Avoimen koodin ohjelmistojen rinnalle ovat tulossa avoimen koodin laitteistot ja kortit. Niiden ja suunnittelijayhteisöjen avulla yhä useampi rakentelija voi saada IoT-suunnittelunsa valmiiksi tuotteeksi asti.

Lue lisää...
 
ETN_fi Langaton anturi kertoo betonin kosteuden https://t.co/QF085IazLJ @MatoEngineering @japikas @FinnBuild
ETN_fi Phoenix Contact ostaa kaksi saksalaista yritystä: SKS Kontakttechnik keskittyy sähkömekaniikkaan, Pulsotronic GmbH… https://t.co/AfQDWxGQ6x
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
 
 

ny template