JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

DMASS-järjestön mukaan Euroopan puolijohdejakelijat myivät huhti-kesäkuussa komponentteja 2,32 miljardilla eurolla. Summa on 5,7 prosenttia suurempi kuin vuotta aikaisemmin. Pohjoismaissa jakelijoiden myynti kasvoi 8,1 prosenttia.

DMASS:n mukaan kasvu painottuu nyt pienempiin maihin ja Itä-Eurooppaan. Suurimmalla markkina-alueella Saksassa kasvu on nyt hiipunut kahteen prosenttiin. Järjestön mukaan kasvun hidastuminen on seurausta toimitusvaikeuksista monissa komponenttiryhmissä.

Järjestön puheenjohtaja, Avnetin Georg Steinberger kehuu uutta ennätyslukemaa, joka toisella neljänneksellä kirjattiin. – Näyttää kuitenkin siltä, että valtava pula kondensaattoreissa alkaa estää kasvua puolijohteissa. Asiakkaat eivät halua täyttää varastojaan, koska eivät voi viedä komponentteja tuotantoon.

Pohjoismaiden 8.1 prosentin kasvu on keskimääräistä parempi. Nopeinta vauhtia puolijohdemyynti kasvoi toisella neljänneksellä Itä-Euroopassa, jossa kasvua tuli 14,4 prosenttia.

Tuoteryhmittäin eniten kasvoivat erillispuolijohteiden, tehopiirien ja anturien myynti.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

IoT-suunnittelusta demokraattisempaa – avoimen koodin korteilla ja yhteisöjen tuella

Avoimen koodin ohjelmistojen rinnalle ovat tulossa avoimen koodin laitteistot ja kortit. Niiden ja suunnittelijayhteisöjen avulla yhä useampi rakentelija voi saada IoT-suunnittelunsa valmiiksi tuotteeksi asti.

Lue lisää...
 
ETN_fi Langaton anturi kertoo betonin kosteuden https://t.co/QF085IazLJ @MatoEngineering @japikas @FinnBuild
ETN_fi Phoenix Contact ostaa kaksi saksalaista yritystä: SKS Kontakttechnik keskittyy sähkömekaniikkaan, Pulsotronic GmbH… https://t.co/AfQDWxGQ6x
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
 
 

ny template