JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Tektronix on esitellyt uuden laiteperheen keskihintaluokan sekasignaaliskooppeihin. Aiempaan verrattuna uus -sarjan MSO-testeri tuo laajemman kaistanleveyden ja selvästi nopeamman näytteistyksen sekasignaalipiirien suunnittelijan käyttöön.

Tektronixin mukaan uusien skooppien pääasiallinen sovellus on yhä nopeutuvien samanaikaisten monikanavaisten signaalien mittaus ja siksi niissä onkin muita skooppeja suurempi näytteenottonopeus. Nopeus on nostettu 25 giganäytteeseen sekunnissa kaikilla kanavilla samanaikaisesti.

Tämän takia näytteenottonopeus ei tipu kanavia lisättäessä, kuten monessa muussa skoopissa käy. Tämän vuoksi MSO 6 sopii muita paremmin esimerkiksi nopeiden sarjaväylien mittauksiin, joissa tyypillisesti tarvitaan vähintään kolmea kanavaa (data + kello + ohjaussignaali).

6-sarjan skooppien sisääntulossa on Tektronixin uusi TEK061-piiri, jonka asiosta kohintaso on useita kymmeniä prosentteja pienempi kuin muissa tämän luokan skoopeissa. Lisäksi erottelukykyä parantaa 12-bittinen AD-muunnin. Tekin tavoitteena on ollut löytää kokoonpano, joka näyttää signaalit sellaisenaan niin, etteivät yksityiskohdat peity skoopin oman kohinan alle.

Tektronix hehkuttaa myös uusia mittauspäitään. Hyvä ja laadukaskin skooppi voidaan helposti pilata mittajohdolla, jonka kautta mitattava signaali kytkeytyy skoopille, yritys muistuttaa. Uudessa Tektronix MSO64 skoopissa on FlexChannel-tekniikalla toteutetut sisääntulot. Tämän vuoksi niissä voidaan käyttää aktiivisia FET-mittauspäitä, differentiaalimittauspäitä tai uusia TriMode-mittauspäitä. Digitaalimittauksia varten on olemassa 8-kanavainen digitaalimittauspää TLP058. Tektronix MSO64 -skooppien vakiovarusteena tulee 1 GHz:n kaistalla varustetut 10x -mittauspäät, jotka lisäksi ovat pienikapasitanssia.

MSO64 on varustettu uudella Visuaalisella Triggerillä, jonka käyttäjä itse piirtää kuvaruudulle. Piirrettäviä alueita voi olla useita kymmeniä. Tämän jälkeen alueille osoitetaan, mihin signaalin tulisi sijoittua. Lisäksi alueet voidaan yhdistää toisiinsa myös loogisilla ehdoilla.

Kaikki 6-sarjan MSO-skoopit voidaan joko uutena tai jälkikäteen varustaa 50 megahertsin funktio/vapaan aaltomuodon generaattorilla. Tämä säästää pöytätilaa. Vakiosignaaleiden lisäksi voidaan helposti luoda omia signaaleita tai kaapata ne skooppikanavasta.

Lisätietoja ja laitevaihtoehdot löytyvät Tektronix Finlandin sivuilta. 1 gigahertsin mallin lähtöhinta on 21900 euroa.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

IoT-suunnittelusta demokraattisempaa – avoimen koodin korteilla ja yhteisöjen tuella

Avoimen koodin ohjelmistojen rinnalle ovat tulossa avoimen koodin laitteistot ja kortit. Niiden ja suunnittelijayhteisöjen avulla yhä useampi rakentelija voi saada IoT-suunnittelunsa valmiiksi tuotteeksi asti.

Lue lisää...
 
ETN_fi Langaton anturi kertoo betonin kosteuden https://t.co/QF085IazLJ @MatoEngineering @japikas @FinnBuild
ETN_fi Phoenix Contact ostaa kaksi saksalaista yritystä: SKS Kontakttechnik keskittyy sähkömekaniikkaan, Pulsotronic GmbH… https://t.co/AfQDWxGQ6x
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
 
 

ny template