JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Ennusteiden mukaan kestää noin kolme vuotta, kunnes ledielementtejä sisältävät tekstiilit ja vaatteet ehtivät kauppoihin. Saksalaisen Fraunhofer-instituutin tutkijat esittelevät jo OLED-valoilla ryyditettyjä vaatteita Dresdenin ESTC-messuilla ensi viikolla.

Asialla on Fraunhoferin orgaaniseen elektroniikkaan keskittynyt FEP-osasto. Yksikön tutkijoiden mukaan orgaanisilla ledeillä on monia muitakin etuja kuin kyky heijastaa eriväristä valoa.

OLED-komponentit voidaan suunnitella mihin tahansa muotoon. Ne voivt olla jopa läpinäkyviä tai himmennettäviä. Tekstiileihin ledit pääsevät, kun ne valmistetaan erittäin ohuille kalvoille.

FEP:n tutkija Jan Hessen mukaan valaisevien elementtien lisääminen tekstiileihin voi sekä korostaa muotia että tuoda konkreettisia hyötyjä. – Loistava logo huomataan paljon helpommin. Vaatteista saa myös paljon helpommin erottuvia, mikä parantaa turvallisuutta vaikkapa tieliikenteessä, Hesse kuvaa.

Koska OLED-komponentit voidaan säätää heijastamaan tiettyä aallonpituutta, tekniikkaa voidaan käyttää esimerkiksi lääketieteen asusteissa. Infrapunavalo hyödyttää ihotautien hoidossa. Tällaisia ohuita valoja voitaisiin integroida paitoihin, tutkijat visioivat.

Demonstroidakseen tekniikkaa Fraunhoferin tutkijat kehittivät toiminnallisen OLED-napin. Siinä OLED-komponenttiin on liitetty mikro-ohjain perinteisellä piirikortilla. Tämä O-nappi näkyy oheisessa kuvassa.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Mitä IoT-rauta vaatii?

Pärjätäkseen IoT-markinoilla laitevalmistajien täytyy oppia innovoimaan nopeammin. IoT-sovelluksien kirjo on loppumaton ja menestyvät yritykset antavat kehittäjilleen mahdollisuuden jatkuvasti tunnistaa ja toteuttaa uusia ja yhä hyödyllisempiä tapoja valjastaa käyttöön antureita, monitoroida erityyppistä dataa ja ohjata laitteiden ekosysteemejä.

Lue lisää...
 
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2
ETN_fi Ensimmäinen AVR-pohjainen Arduino-kortti. Lisätietoja Mouserilta. https://t.co/7yazvkOkV1
ETN_fi Nokialle 2+ mrd euron sopimukset kiinalaisoperaattorien kanssa. https://t.co/LJ6OPq0kb7
ETN_fi Mercedes voittaa jatkossa F1- ja sähköformulakisoja On Semin tehonhallintatekniikalla. VB77 for WDC in 2019! https://t.co/EjpdlTQwop
ETN_fi Beneq's transparent Lumineq matrix displays just got a lot bigger. See https://t.co/FDvZwrVGId
 
 

ny template