JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Ericsson arvioi, että valtaosa 5G-verkoista otetaan käyttöön vuodesta 2020 alkaen, ja vuoden 2023 loppuun mennessä 5G-liittymiä on jo yli miljardi. 5G-verkot ovat tulossa vauhdilla myös Suomeen. Monet operaattorit sekä maailmalla että Suomessa ovat jo kokeilleet tai parhaillaan testaamassa 5G-teknologiaa. Suomi on ensimmäisten maiden joukossa avaamassa 5G-verkkoja kaupalliseen käyttöön ensi vuoden alusta.

Tietoliikenteen määrä on kasvanut jopa 12-kertaiseksi viimeisen viiden vuoden aikana etenkin videosisällön räjähdysmäisen suosion kasvun vuoksi. Kasvun ennustetaan jatkuvan ja vuoden 2023 loppuun mennessä Ericsson arvioi tietoliikenteen määrän edelleen kahdeksankertaistuvan. Ilman 5G-verkkoja kasvu ei olisi mahdollista. Vuonna 2023 arviolta viidennes mobiilidataliikenteestä kulkee 5G-verkoissa. 

Jotta muutos olisi operaattoreille mahdollisimman nopea ja ketterä, Ericsson tuo markkinoille uusia tuotteita. Spectrum Sharing-, RAN Compute-, ja Street Macro -ratkaisut nopeuttavat ja tehostavat operaattoreiden 5G-verkkojen avaamista.

Spectrum Sharing -ratkaisulla operaattorit voivat laajentaa 5G-peittoa hyödyntämällä 4G-verkon taajuuksia. Näin operaattorit voivat tarjota koko maan kattavan 5G-verkon asiakkailleen nopeasti ja joustavasti. Samalla poistuu tarve siirtää 4G taajuuksia staattisesti 5G:lle, mikä vaikuttaisi negatiivisesti 4G:n suorituskykyyn. Ratkaisu on Ericssonin innovaatio, joka perustuu 3GPP:n Release 15 -standardiin ja yksinkertaistaa myös 5G-päätelaitevalmistajien työtä.

Uusi RAN Compute -tuoteperhe antaa puolestaan operaattorille mahdollisuuden sijoittaa radioverkon toiminnallisuutta verkossa haluamallaan tavalla tukeakseen erilaisia 5G-käyttökohteita ja samalla alentaa verkon kokonaiskustannuksia. Tuoteperheen ratkaisujen avulla voidaan jopa kolminkertaistaa kapasiteetti nykyisillä taajuusalueilla.

Lisäksi Ericsson tuo markkinalle erityisesti urbaaniin ympäristöön suunnitellun Street Macro -ratkaisun, joka tuo lisää kapasiteettia sinne, missä liikenne on kaikkein vilkkainta. Ericsson myös virittää siirtoverkkoratkaisunsa tukemaan Street Macroa ja näin markkinoille saadaan integroitu ja täydellinen korkeampien taajuuksien 5G-ratkaisu.

Uudet tuotteet tulevat käyttöön vuonna 2019 ja ne esitellään ensi kertaa Mobile World Congress Americas -tapahtumassa, joka alkaa tänään Los Angelesissa.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Mitä IoT-rauta vaatii?

Pärjätäkseen IoT-markinoilla laitevalmistajien täytyy oppia innovoimaan nopeammin. IoT-sovelluksien kirjo on loppumaton ja menestyvät yritykset antavat kehittäjilleen mahdollisuuden jatkuvasti tunnistaa ja toteuttaa uusia ja yhä hyödyllisempiä tapoja valjastaa käyttöön antureita, monitoroida erityyppistä dataa ja ohjata laitteiden ekosysteemejä.

Lue lisää...
 
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2
ETN_fi Ensimmäinen AVR-pohjainen Arduino-kortti. Lisätietoja Mouserilta. https://t.co/7yazvkOkV1
ETN_fi Nokialle 2+ mrd euron sopimukset kiinalaisoperaattorien kanssa. https://t.co/LJ6OPq0kb7
ETN_fi Mercedes voittaa jatkossa F1- ja sähköformulakisoja On Semin tehonhallintatekniikalla. VB77 for WDC in 2019! https://t.co/EjpdlTQwop
ETN_fi Beneq's transparent Lumineq matrix displays just got a lot bigger. See https://t.co/FDvZwrVGId
 
 

ny template