JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Mobiilioperaattorien uusin tulokas Moi Mobiili laajentaa yritysliittymiin. Filosofia on sama kuin kuluttajapuolella: monessa yritysliittymässä maksetaan operaattorin mukaan turhasta. Väite ei ole vailla pohjaa, mutta vaatii oma puhelimenkäytön laskentaa.

Moin toimitusjohtaja Petri Lahtisen mukaan yritysliittymiä on kysytty paljon. - Reilun kaksivuotisen matkamme aikana erityisesti pk-yritykset ovat olleet kiinnostuneita yritysliittymätarjonnastamme. On ilahduttavaa päästä vihdoin vastaamaan kysyntään, Lahtinen kertoo.

Puhelinliittymiä käytetään Moin käyttäjädatan perusteella huomattavasti vähemmän kuin minkälaisilla paketeilla yritysliittymiä myydään tällä hetkellä. Moi Mobiili kannustaakin yrityksiä kiinnittämään asiaan enemmän huomiota, sillä parhaassa tapauksessa he voivat säästää liittymäkuluissaan jopa tuhansia euroja vuodessa.

– Yritysliittymät sisältävät yleisesti turhaan aivan liikaa puheminuutteja, tekstareita ja mobiilidataa. Rajaton netti, tuhansia minuutteja puhetta ja yli tuhat tekstiviestiä kuukaudessa on tarpeettoman suuri määrä mediaanikäyttäjälle. Tällainen liittymä maksaa yleensä keskimäärin 30 euroa kuukaudessa. Tilastojemme mukaan mediaanikäyttömäärä suomalaisilla on kuitenkin vain 3,7 gigatavua mobiilidataa sekä 273 puheminuuttia tai tekstiviestiä kuukaudessa. Maksamalla vain tästä määrästä 20 henkilöä työllistävä yritys voi säästää vuodessa 4 320 euroa, Lahtinen esittää.

Moin DNA:n verkossa toimivat liittymät kannattaa laittaa vertailuun. Esimerkkikäytön perusteella rajaton data ja 300 minuuttia puhetta maksaa Moilla 19 euroa kuukaudessa. Jos tulee 3-4 ulkomaan työmatkaa EU-alueella, dataa voi kulua useampi gigatavu. Monen muun operaattorin liittymään kuuluva 10 gigatavua ei yleensä tule kuukauden aikana täyteen, jos nyt ei urakoi jonkun Youtuben tai Netflixin kanssa.

Yli kahden gigatavun EU-käytöstä Moi velottaa kolme euroa gigatavulta. Sähköposteilla tai some-päivityksillä ei raja tule edes horisonttiin. Jos ulkomaandataa ei juuri käytä, Moin liittymä voi hyvinkin sopia yrityskäyttäjälle. Tosin raskaalla datalla hinta nousee helpostikin samalle tasolle muiden operaattorien hintojen kanssa, ja niiden kanssa datarajasta ei tarvitse käytännössä välittää.

Kaikkien liittymien kohdalla kannattaa välttää kaikenlaisiin palvelunumeroihin soittamista. Ne ovat tämän hetken mobiilihinnoittelussa todellinen musta aukko. Tieto tai puhelinnumero kannattaa aina hakea netin kautta, vaikka olisi missä tahansa maailmassa.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

IoT-suunnittelusta demokraattisempaa – avoimen koodin korteilla ja yhteisöjen tuella

Avoimen koodin ohjelmistojen rinnalle ovat tulossa avoimen koodin laitteistot ja kortit. Niiden ja suunnittelijayhteisöjen avulla yhä useampi rakentelija voi saada IoT-suunnittelunsa valmiiksi tuotteeksi asti.

Lue lisää...
 
ETN_fi Langaton anturi kertoo betonin kosteuden https://t.co/QF085IazLJ @MatoEngineering @japikas @FinnBuild
ETN_fi Phoenix Contact ostaa kaksi saksalaista yritystä: SKS Kontakttechnik keskittyy sähkömekaniikkaan, Pulsotronic GmbH… https://t.co/AfQDWxGQ6x
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
 
 

ny template