JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

RSSI viittaa vastaanotetun signaalin vahvuuteen. Santa Barbaran yliopistossa on nyt järjestetty koe, jossa huoneessa olevien henkilöiden määrä laskettiin pelkän wifi-signaalin RSSI-arvon perusteella.

Professori Yasamin Mostofin johtamassa tutkimuksessa tekniikka on nyt demottu ensimmäisen kerran. Wifi-signaalin avulla mittaaminen vaatii vain lähettimen sekä vastaanottimen mitattavan tilan ulkopuolella. Wifi-mittausta on tutkittu, koska sillä voi olla merkittäviä sovelluksissa sekä energiankäytön hallinnassa, kaupan alalla että turvallisuussovelluksissa.

Mostofin tiimin tulokset julkaistiin IEEE:n PERCOMkonferenssissa sekä järjestön lehdissä. Mitattava tila oli luokkahuone, johon sopi noin 20 henkilöä kävelemään ristiin rastiin. Heidän ei tarvitse kuljettaa mukanaan mitään vastaanotinta.

Wifi-signaali lähetetään reitittimestä huoneen ulkopuolella ja vastaanotetaan huoneen ulkopuolella. Mitattavaa tilaa ei tarvitse mitenkään kartoittaa tai kalibroida: yksi kalibrointityyppinen koemittaus ennen koetta riittää.

Ongelma signaalinvoimakkuuden mittaamisessa on tietenkin signaalin voimakas siroaminen ja heijastuminen eri pinnoista. Tämän ratkaisemiseksi Mostofin tiimi kehitti uuden menetelmän, joka osaa ottaa huomioon ihmisen läsnäolon ja liikkumisen vaikutuksen signaalin voimakkuuteen.

Mostofin kehittämässä mallissa lasketaan muutoksia signaalivoimakkuudessa sen voimakkuuden putoamisten välissä. Näitä kutsutaan ”tapahtumiksi” ja niiden välistä informaatiota uudet mallit pystyvät analysoimaan.

Heijastuessaan seinistä wifi-signaali heikkenee selvästi enemmän kuin heijastuessaan takaisin henkilöstä. Näitä pieniä eroja hyödyntämällä tutkijat pystyivät mallillaan laskemaan tarkasti tilassa olevien henkilöiden lukumäärän.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Roima parannus IoT-verkkojen tietoturvaan

Langattomia IoT-laitteita pidetään merkittävänä uhkana teollisuuden tietoverkkojen turvallisuudelle. Tietoturvassa voidaan kuitenkin päästä roimasti paremmalle tasolle soveltamalla TLS-suojausmenettelyn virtaviivaistettua johdannaista, jonka avulla ei-IP-pohjaiset IoT-solmut voidaan turvallisesti liittää IP-pohjaisiin verkkoihin. Vahva tietoturva voidaan näin kattaa koko verkkojärjestelmän päästä päähän.

Lue lisää...
 
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fi
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2
ETN_fi Ensimmäinen AVR-pohjainen Arduino-kortti. Lisätietoja Mouserilta. https://t.co/7yazvkOkV1
 
 

ny template