JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Audio Precisionin uusimpaan APx 4.6 ohjelmistoversioon on lisätty open-loop -mahdollisuus pyyhkäisymittauksiin. Tämä helpottaa älypuhelimien, -kaiuttimien sekä muiden älylaitteiden audio-ominaisuuksien mittaamista.

Open-loop -mittauksessa älylaite toistaa siihen tallennetun mittasignaalin, josta mittalaite analysoi halutut ominaisuudet kuten taajuusvasteen, harmonisen särön tai harmonisten yliaaltojen ns. 'rub and buzz' -mittaukset. Tämä helpottaa esimerkiksi älylaitteen kaiuttimen mittausta ja analysointia silloin kun mittalaitteen generoimaa reaaliaikaista mittasignaalia ei voida käyttää.

Vaihtoehtoisesti mittalaite voi toistaa mittasignaalin, jonka älylaite tallentaa esim. mikrofonin avulla. Tallennettu tiedosto siirretään mittalaitteeseen analysoitavaksi.

Pyyhkäisymittauksessa käytetään siniaaltosignaalia, joka pyyhkäistään halutulla taajuuskaistalla. Pyyhkäisy on pääsääntöisesti nopea, alle sekunnin mittainen ja sillä pystytään analysoimaan perus audio-ominaisuuksien lisäksi monipuolisesti myös akustisia ominaisuuksia. Open-loop -mittauksia varten mittasignaalin alkuun on lisätty erityinen pilottisignaali, joka mahdollistaa luotettavan ja toistettavan analysoinnin.

Open-loop -mittaukset tuovat uusia mahdollisuuksia myös tuotannon mittauksiin, joissa mittasignaali voidaan tallentaa mitattavan laitteen muistiin ja automatisoida lopputestauksen tai muun laadunvalvonnan yhteydessä.

Lisätietoa uusimmasta ohjelmistoversiosta löytyy Audio Precisionin sivuilta. Audio Precision audiomittalaitteiden maahantuojana Suomessa toimii Audiobuilders.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

IoT-suunnittelusta demokraattisempaa – avoimen koodin korteilla ja yhteisöjen tuella

Avoimen koodin ohjelmistojen rinnalle ovat tulossa avoimen koodin laitteistot ja kortit. Niiden ja suunnittelijayhteisöjen avulla yhä useampi rakentelija voi saada IoT-suunnittelunsa valmiiksi tuotteeksi asti.

Lue lisää...
 
ETN_fi Langaton anturi kertoo betonin kosteuden https://t.co/QF085IazLJ @MatoEngineering @japikas @FinnBuild
ETN_fi Phoenix Contact ostaa kaksi saksalaista yritystä: SKS Kontakttechnik keskittyy sähkömekaniikkaan, Pulsotronic GmbH… https://t.co/AfQDWxGQ6x
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
 
 

ny template