JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Itävaltalainen anturivalmistaja ams esitteli tänään AS6501-piirin, joka on kaksikanavainen TDC-muunnin (time-to-digital). Se mahdollistaa nopean skannauksen ja suuren tarkkuuden yksisäteisissä optisen mittaamisen ja lääketieteellisen kuvantamisen järjestelmissä.

AS6501-piirillä on nopeat LVDS-liitännät Start- ja Stop-signaaleille valolähteessä optisen mittauksen laitteissa ja skannereissa, ja LVDS-mittauslähdöt. Sitä voidaan käyttää mittaamaan optisten signaalien kulkuaikaa aina 20 pikosekunnin tarkkuuteen kanavaa kohti, tai 10 pikosekunnin tarkkuuteen kaksikanavaisessa suuriresoluutioisessa tilassa, ja tallentamaan mittauksia erittäin nopealla, jopa 70 meganäytteen sekuntinopeudella.

Yksisäteiset, tarkkaan ja nopeaan AS6501-muuntimeen perustuvat lasermittausjärjestelmät voivat tuottaa äärimmäisen tarkkoja ja yksityiskohtaisia ääriviivoja näkökentässä olevista objekteista – tämä on olennainen vaatimus ajoneuvojen uusissa kuljettajaa avustavissa ja autonomisissa järjestelmissä. Myös lääketieteen positroniemissiotomografia- eli PET-kuvantamisjärjestelmät voivat käyttää AS6501-piiriä tuottamaan erittäin yksityiskohtaisia kuvia potilaan ruumiista.

Optimoimalla AS6501:n yksisäteisiä sovelluksia varten ams on onnistunut yhdistämään erittäin hyvän suorituskyvyn kompaktiin kokoon. Kaksikanavainen AS6501 on pakattu vain 7 x 7 -milliseen QFP48-koteloon, mikä on 40 prosenttia pienempi korttiala verrattuna nelikanavaiseen vastineensa eli TDC-GPX2-piiriin. AS6501 sisältää Start- ja Stop-signaalien välisen ajan mittaamiseen tarvittavan logiikan, joten se vaatii vähemmän ulkoisia komponentteja.

Tehonkulutus on jopa kymmenen kertaa alhaisempi kuin kilpailevissa, saman tasoisen tarkkuuden tuovissa TDC-piireissä: tyypillinen tehonkulutus normaalitoiminnassa on vain 450 milliwattia 3,3 voltin syöttöjännitteellä. Valmiustilan virrankulutus on 60 mikroampeeria.

AS6501-piiriä voidaan käyttää myös mikro-ohjainpohjaisissa suunnitteluissa, jotka vaativat SPI-sarjaliitäntää. AS6501-piirillä on nelijohtiminen SPI-liitäntä konfiguroinnin asetuksia varten, mitä voidaan vaihtoehtoisesti käyttää datan lukuun.

AS6501-piiri on nyt tarjolla tuotantovolyymeissä. Lisätietoja löytyy ams:n sivuilta.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

IoT-suunnittelusta demokraattisempaa – avoimen koodin korteilla ja yhteisöjen tuella

Avoimen koodin ohjelmistojen rinnalle ovat tulossa avoimen koodin laitteistot ja kortit. Niiden ja suunnittelijayhteisöjen avulla yhä useampi rakentelija voi saada IoT-suunnittelunsa valmiiksi tuotteeksi asti.

Lue lisää...
 
ETN_fi Langaton anturi kertoo betonin kosteuden https://t.co/QF085IazLJ @MatoEngineering @japikas @FinnBuild
ETN_fi Phoenix Contact ostaa kaksi saksalaista yritystä: SKS Kontakttechnik keskittyy sähkömekaniikkaan, Pulsotronic GmbH… https://t.co/AfQDWxGQ6x
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
 
 

ny template