JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Apple esitteli vuonna 2007 ensimmäisen iPhone-puhelimen ja sen ylpeänä modeemitoimittajana oli sandiegolainen Qualcomm. Pitkään, itse asiassa vuoteen 2016 asti yritykset tahkoivatkin kumpikin rahaa laitteilla, mutta nyt on toinen ääni kellossa. Molemmat syyttelevät toisiaan oikeudessa hakevat jättimäisiä korvauksia.

Qualcomm ei enää toimita modeemipiirejä iPhoneen. Sen paikan on ottanut Intel, kuten uusimpien mallien purkuanalyysit osoittavat. Alun perin vihanpito sai alkunsa siitä, ettei Apple pitänyt Qualcommin tavasta laskuttaa LTE-essentiaalipatenttiensa käytöstä. Prosenttimäärä kalliin iPhonen hinnasta tarkoitti Applen mukaan liian suurta lovea sen katteeseen.

Nyt Qualcomm on nostanut panoksia kiistoissa. Tällä viikolla se nosti San Diegon oikeudessa syytteen, jossa Applea syytetään suoraan liikesalaisuuksien vuotamisesta kilpailijalle eli Intelille. Syyteen mukaan Apple on luovuttanut Qualcommin dataa, jonka avulla Intelin heikompia modeemipiirisarjoja on saatu kehitettyä paremmaksi.

Qualcommin mukaan näitä varastettuja tietoja on hyödynnetty iPhonen modeemituotannon siirtämisessä Intelille. Syytös on kova ja aika harvinainen. Apple ei ole kommentoinut väitteitä julkisesti. Kansainvälisen kauppakomission eli ITC:n juristit ovat esittäneet lausunnon, joka tukee Qualcommin väitteitä.

Qualcommia on aiemmin rangaistu Euroopassa 1,2 miljardin dollarin sakoilla, koska sen todettin maksaneen Applelle omien piirisarjojensa käytöstä. Tämä koski kantataajuuspiirejä LTE-puhelimissa vuosien 2011-2016 aikana. Kyse oli isoista rahoista, sillä tiettävästi Qualcomm maksoi Applelle miljardeja dollareita pysyäkseen ainoana modeemitoimittajana.

Yhtiöiden välillä on tällä hetkellä käynnissä useita oikeusprosesseja, jossa ne syyttävät toisiaan patenttirikkomuksista. Apple ilmoitti esimerkiksi viime vuonna lopettavansa rojaltien maksamisen Qualcommille, jonka jälkeen iPhonelle on haettu myyntikieltoa useilla markkinoilla. Vuosi sitten Qualcomm haki iPhoneille myös tuontikieltoa jenkkimarkkinoille.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Roima parannus IoT-verkkojen tietoturvaan

Langattomia IoT-laitteita pidetään merkittävänä uhkana teollisuuden tietoverkkojen turvallisuudelle. Tietoturvassa voidaan kuitenkin päästä roimasti paremmalle tasolle soveltamalla TLS-suojausmenettelyn virtaviivaistettua johdannaista, jonka avulla ei-IP-pohjaiset IoT-solmut voidaan turvallisesti liittää IP-pohjaisiin verkkoihin. Vahva tietoturva voidaan näin kattaa koko verkkojärjestelmän päästä päähän.

Lue lisää...
 
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fi
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2
ETN_fi Ensimmäinen AVR-pohjainen Arduino-kortti. Lisätietoja Mouserilta. https://t.co/7yazvkOkV1
 
 

ny template