JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Datakeskuspalveluita ja nopeta verkkoyhteyksiä tarjoava Equinix on ottanut käyttöön Helsingissä HE5-datakeskuksensa laajennuksen Helsingin Viikissä. HE5-II -laajennus on arvoltaan kolmen miljoonan euron arvoinen investointi, ja se on järjestyksessä jo yhdeksäs laajennus viiden viime vuoden aikana yhtiön Suomen datakeskuksissa.

Viiden vuoden aikana Equinix on investoinut Suomeen yhteensä noin 90 miljoonaa euroa, ja näiden laajennusten kapasiteetti on yhteensä noin 11 megawattia. Uusin laajennus kasvattaa Equinixin HE5-datakeskuksen kapasiteettia 45 prosenttia. Laitekaappien kokonaismäärä on nyt noin 500.

Equinixin Suomen-toimitusjohtaja Sami Holopainen näkee, että Helsinki on tärkeä solmukohta Venäjän, Baltian ja muun Euroona digitaalisessa liikenteessä. - Suorien digitaalisten reittien ansiosta Helsinki on ihanteellinen sijaintipaikka yrityksille, jotka tarjoavat palveluitaan maailmanlaajuisesti ja tarvitsevat suoria yhteyksiä pilvipalveluiden toimittajiin tai liiketoimintaansa tukeviin digitaalisiin ekosysteemeihin, Holopainen kehuu.

Equinixin valttina on yhtiön mukaan maailman suurin globaali yhteenkytkettyjen datakeskusten Platform Equinix -alusta, jossa on noin 200 datakeskusta. Äskettäin Equinix julkaisi toisen kerran GXI-markkinatutkimuksen, joka todistaa yritysten välisten yksityisten yhteyksien kasvavan voimakkaasti verrattuna julkiseen internettiin. Suorien yhteyksien tärkeys korostuu, kun liiketoimintamalleista tulee yhä hajautuneempia ja riippuvaisia reaaliaikaisesta yhteydestä moniin käyttäjiin, kumppaneihin ja palveluntarjoajiin.

Equinixillä on pääkaupunkiseudulla nyt kuusi IBX-datakeskusta (International Business Exchange). Niitä käyttää yli 160 suomalaista ja kansainvälistä organisaatiota IT- ja yhteystarpeiden täyttämiseksi. Kaikki Helsingin datakeskukset on liitetty maailmanlaajuiseen Equinix Cloud Exchange Fabric -ratkaisuun, joka perustuu ohjelmistopohjaiseen kytkentään. Asiakkaille se tarkoittaa yhtä skaalautuvaa ja ketterää itsepalveluportaalia tai rajapintaa, jonka kautta ne voivat kytkeytyä yhteen haluamiensa pilvipalvelu- ja IT-palvelutoimittajien kanssa.

Helsingissä Equinix tarjoaa asiakkailleen pikaväylän globaaliin internetiin omasta internetin yhdysliikennepisteestä, jonka kapasiteetti on 2,4 terabittiä sekunnissa. Verkkosolmu otettiin käyttöön kaksi vuotta sitten.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

IoT-suunnittelusta demokraattisempaa – avoimen koodin korteilla ja yhteisöjen tuella

Avoimen koodin ohjelmistojen rinnalle ovat tulossa avoimen koodin laitteistot ja kortit. Niiden ja suunnittelijayhteisöjen avulla yhä useampi rakentelija voi saada IoT-suunnittelunsa valmiiksi tuotteeksi asti.

Lue lisää...
 
ETN_fi Langaton anturi kertoo betonin kosteuden https://t.co/QF085IazLJ @MatoEngineering @japikas @FinnBuild
ETN_fi Phoenix Contact ostaa kaksi saksalaista yritystä: SKS Kontakttechnik keskittyy sähkömekaniikkaan, Pulsotronic GmbH… https://t.co/AfQDWxGQ6x
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
 
 

ny template