JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Sulautettujen korttitietokoneiden kehittäjä congatec on laajentanut COM Express Type -korttien sarjaa Intelin uusimmilla kahdeksannen polven Core-i3-8100H-prosessoreilla. Tuloksena on hyvin edullinen kortti, joissa tehoa tuo neliytimisen suorittimen lisäksi DDR4-muisti.

Uutuuskortti on conga-TS370, jonka tehobudjetiksi on määritelty 45 wattia. Se voidaan kuitenkin konfiguroida 35 watin TDP-ikkunaan. Välimuistia kortilla on 6 megatavua ja kaksikanavaista DDR4 2400 -muistia voi olla aina 32 gigatavua.

congatecin mukaan korttia voidaan käyttää myös tekoälysovelluksiin. Niitä varten kortti tukee nopeaa 16 linjan PCIe Gen 3.0 -liitäntää grafiikkaprosessoreille.

Kortin käyttökohteet löytyvät sulautetuista ratkaisuista sekä teollisuuden IoT-laitteista, joissa vaaditaan sekä suorituskykyä että energiatehokkuutta. Prosessori operoi kolmen gigahertsin kellotaajuudella.

Lisätietoja congatecin sivuilta.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

IoT-suunnittelusta demokraattisempaa – avoimen koodin korteilla ja yhteisöjen tuella

Avoimen koodin ohjelmistojen rinnalle ovat tulossa avoimen koodin laitteistot ja kortit. Niiden ja suunnittelijayhteisöjen avulla yhä useampi rakentelija voi saada IoT-suunnittelunsa valmiiksi tuotteeksi asti.

Lue lisää...
 
ETN_fi Langaton anturi kertoo betonin kosteuden https://t.co/QF085IazLJ @MatoEngineering @japikas @FinnBuild
ETN_fi Phoenix Contact ostaa kaksi saksalaista yritystä: SKS Kontakttechnik keskittyy sähkömekaniikkaan, Pulsotronic GmbH… https://t.co/AfQDWxGQ6x
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
 
 

ny template