JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Pian on kulunut kolme vuotta siitä, kun Microchip osti kilpailijansa Atmelin. Moni asiakas pelkäsi, että Atmelin AVR-ohjaimet katoaisivat markkinoilta tai että niiden kehitys loppuisi. Kävikin päinvastoin. Tänään Microchip esitteli PIC-suunnittelutyökalut, joissa onnistuu AVR-kehitys.

Microchipin MPLAB X -kehitysympäristön versio 5.05 tukee nyt isoa osaa AVR-ohjaimia. Tai ”beetatukee”, kuten Microchip asian ilmaisee. MPLABin tulevissa versioissa tuki laajenee koskemaan kaikkia AVR-ohjaimia.

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että PIC-ohjaimia ja MPLAB-työkaluja käyttämään tottuneet suunnittelijat voivat valita suunnitteluihinsa myös AVR-mikro-ohjaimia. MPLAB-työkalujen koodigeneraattori osaa myös tuottaa valmista koodia AVR Xplained -kehityskorteille.

AVR-pohjaisia suunnitteluja varten MPLABissa on mukana GNU- ja XC8 C -kääntimet, joiden avulla sovelluskoodin kokoa voidaan puristaa pienempään. AVR-suunnitteluja saadaan näin optimoitua mahdollisesti pienempää muistia varten.

Kahden eri mikro-ohjainarkkitehtuurin tukeminen yhdessä ja samassa IDE-ympäristössä on ollut iso ohjelmistokehityshanke. Projekti ei ole Microchipin osalta ohi, sillä viime vuonna se osti FPGA-yritys Microsemin. Pidemmällä aikavälillä tarkoitus on integroida myös Microsemin FPGA-piireihin pohjaavien suunnittelujen kehitys yhteen ja samaan ympäristöön.

MPLAB X -työkaluista löytyy lisätietoa Microchipin sivuilta.

 
 

Tämän takia Huaweita pelätään

Maailmalla on käynnissä omituinen sota, jossa yhä useammat maat kieltävät kiinalaisten laitevalmistajien laitteiden käytön tulevissa 5G-verkoissa. Mutta miksi amerikkalaiset pelkäävät Huaweita? MIT Technology Review -lehti listaa kuusi syytä.

Lue lisää...

Teollisella internetillä vauhtia MRO-prosesseihin

Teollista internetiä (IIoT) käyttämällä voidaan parantaa ei-tuotannollisiin hankintoihin liittyviä MRO-prosesseja (Maintenance, Repair, Operating) eurooppalaisen Teollisuus 4.0 -ohjelman määrittämissä raameissa. Artikkelissa luodaan katsaus eräisiin IIoT-teknologioihin ja sovelluksiin, jotka ovat avainasemassa tässä murroksessa. (Artikkelin 1-osa ilmestyi marraskuussa.)

Lue lisää...
 
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fi
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2
ETN_fi Ensimmäinen AVR-pohjainen Arduino-kortti. Lisätietoja Mouserilta. https://t.co/7yazvkOkV1
 
 

ny template