JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Sony Mobile järjesti eilen Helsingissä tilaisuuden, jossa juhlistettiin uuden Xperia XZ3 -lippulaivamallin tämänpäiväistä myynnin aloitusta Suomessa. XZ3-uutuus on monella tapaa hieno laite ja samalla Sonyn ensimmäinen OLED-näytöllinen puhelin. Ainoa kysymys Sonyn kohdalla on, miksi sen kännykät eivät käy kaupaksi? Mitään teknistä syytä siihen ei enää ole.

Sony kuuluu älypuhelinmarkkinoilla ”ynnä muut -osastoon”. Viime vuonna yritys myi 14,6 miljoonaa älypuhelinta. Viidessä vuodessa myytyjen laitteiden määrä on puolittunut. Viime vuonna yhtiö paransi tulostaan, mutta lähinnä leikkaamalla kuluja. Liikevaihto putosi kolmanneksella.

Teknisesti Sony XZ3 nousee monella tapaa jopa kilpailijoiden ohi. 4K HDR -videokuvaus on harvinainen ominaisuus edelleen. Stereokaiuttimet älypuhelimessa niin ikään. Stereoääntä seuraava värinä tuo elokuviin ja peleihin uudenlaista otetta.

Toisaalta XZ3 näyttää hyvin konservatiiviselta. Poissa on tämän hetken trendikäs lovi näytön yläreunasta. Kaareutuva OLED-näyttö on hieno, mutta ylä- ja alareunassa on paksut reunukset.

Sony Mobilen PR-päällikkö Rikard Skogbergin mukaan suunnittelussa ei ole haluttu lähteä mukaan tähän varusteluun, jossa laitteisiin lisätään erilaisia ”pieniä kikkoja”. Tällainen olisi olut esimerkiksi näyttöön integroitu sormenjälkilukija, joka on tulossa vauhdilla useimpien valmistajien malleihin.

XZ3-mallissa on useita ominaisuuksia, joiden voisi kuvitella parantavan Sonyn olematonta suosiota. Kun laitteen poimii käteensä vaaka-asennossa, se osaa avata suoraan kamerasovelluksen. 960 kuvan sekuntinopeudella videon voi ”superhidastaa”, missä näkyy Sonyn vankka kamerakennosaaminen. Snapdragon 845 -prosessori on melkein parasta, mitä tällä hetkellä on tarjolla. Ja Sonyn ensimmäinen OLED-näyttö on erinomainen. Yhtiön oma X-Reality -tekniikka muuntaa vaikkapa televisiokuvan lähes HDR-laatuiseksi.

Ehkäpä Sonyn ongelmana onkin markkinointi? Eilisessä tilaisuudessa esiteltiin myös Bravia-televisioita ja PlayStationia, mutta tämä vankka video-osaaminen ei ole tainnut välittyä suurille massoille. Ehkäpä 800 euron XZ3-malli pystyy korjaamaan tätä puutetta.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

IoT-suunnittelusta demokraattisempaa – avoimen koodin korteilla ja yhteisöjen tuella

Avoimen koodin ohjelmistojen rinnalle ovat tulossa avoimen koodin laitteistot ja kortit. Niiden ja suunnittelijayhteisöjen avulla yhä useampi rakentelija voi saada IoT-suunnittelunsa valmiiksi tuotteeksi asti.

Lue lisää...
 
ETN_fi Langaton anturi kertoo betonin kosteuden https://t.co/QF085IazLJ @MatoEngineering @japikas @FinnBuild
ETN_fi Phoenix Contact ostaa kaksi saksalaista yritystä: SKS Kontakttechnik keskittyy sähkömekaniikkaan, Pulsotronic GmbH… https://t.co/AfQDWxGQ6x
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
 
 

ny template