JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Piirikorttien työkaluistaan tunnettu Altium on esitellyt uuden tuotteen, joka liittää suunnittelun ja valmistuksen paremmin toisiinsa. Hanke on nimeltään Altium 365 ja jakeluun se on tulossa joulukuussa.

Altium 365 on pilvipohjainen ratkaisu, jota Altium kutsuu ensimmäiseksi askeleeksi piirilevysuunnittelun ja tuotantolinjan suoran yhteyden toteuttamiseksi. Altium 365 kytkeytyy saumattomasti Altiumin suosittuun Designer-ohjelmistoon, josta on juuri esitetty uusi 19-versio.

Altiumin visiossa on ratkaisu, jossa suunnittelijat, komponenttitoimittajat ja valmistajat voisivat helposti jakaa informaatiota ja jopa tehdä yhteistyötä suunnittelujen parantamiseksi. Tavoite on järjestelmä, jossa suunnittelijat saa reaaliaikaisesti informaatiota suunnittelun valmistettavuudesta.

Altium 365 mahdollistaa piirikaavioiden ja 3D-korttikaavioiden jakamisen valmistajien kanssa. Nämä voivat kommentoida ja merkitä suunnitteluja reaaliajassa pelkän selaimen välityksellä.

Tällä hetkellä suunnittelu pitää lähettää tehtaalle kaksiulotteisina piirikaavioina, laskentataulukkoina ja kuvina, ja jonkinlaisen palautteen saaminen kestää tyypillisesti pari päivää. Sitten tulee informaatio jossain toisessa muodossa, jonka mukaan pitää muokata suunnittelua, jotta piirikortin voi valmistaa. Tämä joudutaan usein toistamaan 3-4 kertaa.

Altium 365:n ideana on synkronoida suunnittelu ja valmistus. Valmistajakumppani voi reaaliajassa reagoida muutoksiin ja kertoa, mitä pitää muuttaa valmistusta varten. Tämä periaatteessa leikkaa paljon aikaa prosessista, jossa piirilevykaavio siirtyy tuotantolinjalle.

Altium 365 sisältää myös komponenttien hintatiedot eli materiaalikustannukset (BOM). Tämän informaation ansiosta suunnittelu voidaan viedä tuotantoon oikeilla, oikeaan aikaan saatavilla olevilla komponenteilla.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

IoT-suunnittelusta demokraattisempaa – avoimen koodin korteilla ja yhteisöjen tuella

Avoimen koodin ohjelmistojen rinnalle ovat tulossa avoimen koodin laitteistot ja kortit. Niiden ja suunnittelijayhteisöjen avulla yhä useampi rakentelija voi saada IoT-suunnittelunsa valmiiksi tuotteeksi asti.

Lue lisää...
 
ETN_fi Langaton anturi kertoo betonin kosteuden https://t.co/QF085IazLJ @MatoEngineering @japikas @FinnBuild
ETN_fi Phoenix Contact ostaa kaksi saksalaista yritystä: SKS Kontakttechnik keskittyy sähkömekaniikkaan, Pulsotronic GmbH… https://t.co/AfQDWxGQ6x
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
 
 

ny template