JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Piirikorttien työkaluistaan tunnettu Altium on esitellyt uuden tuotteen, joka liittää suunnittelun ja valmistuksen paremmin toisiinsa. Hanke on nimeltään Altium 365 ja jakeluun se on tulossa joulukuussa.

Altium 365 on pilvipohjainen ratkaisu, jota Altium kutsuu ensimmäiseksi askeleeksi piirilevysuunnittelun ja tuotantolinjan suoran yhteyden toteuttamiseksi. Altium 365 kytkeytyy saumattomasti Altiumin suosittuun Designer-ohjelmistoon, josta on juuri esitetty uusi 19-versio.

Altiumin visiossa on ratkaisu, jossa suunnittelijat, komponenttitoimittajat ja valmistajat voisivat helposti jakaa informaatiota ja jopa tehdä yhteistyötä suunnittelujen parantamiseksi. Tavoite on järjestelmä, jossa suunnittelijat saa reaaliaikaisesti informaatiota suunnittelun valmistettavuudesta.

Altium 365 mahdollistaa piirikaavioiden ja 3D-korttikaavioiden jakamisen valmistajien kanssa. Nämä voivat kommentoida ja merkitä suunnitteluja reaaliajassa pelkän selaimen välityksellä.

Tällä hetkellä suunnittelu pitää lähettää tehtaalle kaksiulotteisina piirikaavioina, laskentataulukkoina ja kuvina, ja jonkinlaisen palautteen saaminen kestää tyypillisesti pari päivää. Sitten tulee informaatio jossain toisessa muodossa, jonka mukaan pitää muokata suunnittelua, jotta piirikortin voi valmistaa. Tämä joudutaan usein toistamaan 3-4 kertaa.

Altium 365:n ideana on synkronoida suunnittelu ja valmistus. Valmistajakumppani voi reaaliajassa reagoida muutoksiin ja kertoa, mitä pitää muuttaa valmistusta varten. Tämä periaatteessa leikkaa paljon aikaa prosessista, jossa piirilevykaavio siirtyy tuotantolinjalle.

Altium 365 sisältää myös komponenttien hintatiedot eli materiaalikustannukset (BOM). Tämän informaation ansiosta suunnittelu voidaan viedä tuotantoon oikeilla, oikeaan aikaan saatavilla olevilla komponenteilla.

 
 

Tämän takia Huaweita pelätään

Maailmalla on käynnissä omituinen sota, jossa yhä useammat maat kieltävät kiinalaisten laitevalmistajien laitteiden käytön tulevissa 5G-verkoissa. Mutta miksi amerikkalaiset pelkäävät Huaweita? MIT Technology Review -lehti listaa kuusi syytä.

Lue lisää...

Teollisella internetillä vauhtia MRO-prosesseihin

Teollista internetiä (IIoT) käyttämällä voidaan parantaa ei-tuotannollisiin hankintoihin liittyviä MRO-prosesseja (Maintenance, Repair, Operating) eurooppalaisen Teollisuus 4.0 -ohjelman määrittämissä raameissa. Artikkelissa luodaan katsaus eräisiin IIoT-teknologioihin ja sovelluksiin, jotka ovat avainasemassa tässä murroksessa. (Artikkelin 1-osa ilmestyi marraskuussa.)

Lue lisää...
 
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fi
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2
ETN_fi Ensimmäinen AVR-pohjainen Arduino-kortti. Lisätietoja Mouserilta. https://t.co/7yazvkOkV1
 
 

ny template