JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Japanilainen Murata on kehittänyt maailman pienin 32,768 kilohertsin taajuudella toimivan MEMS-resonaattorin. Komponentti on yli 50 prosenttia pienempi kuin vastaava kidekomponentti.

MEMS-komponenttien edut pätevät myös Muratan uuteen IoT-laitteiden tahdistimeen. Komponentti kestää iskuja ja tärinää, sekä on kideresonaattori tarkempi. Osa pitää taajuuden ±20 ppm -tarkkuudella, mikä vastaa edistyneen, mutta kalliimman kiteen tasoa.

WMRAG-sarjan resonaattorin mitat ovat 0,9 x 0,6 x 0,3 milliä. Tämän hetken vastaava kide on kooltaan 1,2 x 1,0 x 0,3 milliä. Lisäksi resonaattori voidaan suoraan valmistaa IoT-piirin sirulle.

MEMS-resonaattorin paras ominaisuus on tietenkin vakaus. Murata lupaa osalleen <160 ppm -varioinnin koko lämpötila-alueen yli eli -30 asteesta +85 asteeseen. Käytännössä tämä tarkoittaa, että IoT-laite pysyy tahdissa koko teollisuuslämpötila-alueella.

Murata sanoo aloittavansa resonaattorin volyymituotannon joulukuussa.

 

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Mitä IoT-rauta vaatii?

Pärjätäkseen IoT-markinoilla laitevalmistajien täytyy oppia innovoimaan nopeammin. IoT-sovelluksien kirjo on loppumaton ja menestyvät yritykset antavat kehittäjilleen mahdollisuuden jatkuvasti tunnistaa ja toteuttaa uusia ja yhä hyödyllisempiä tapoja valjastaa käyttöön antureita, monitoroida erityyppistä dataa ja ohjata laitteiden ekosysteemejä.

Lue lisää...
 
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2
ETN_fi Ensimmäinen AVR-pohjainen Arduino-kortti. Lisätietoja Mouserilta. https://t.co/7yazvkOkV1
ETN_fi Nokialle 2+ mrd euron sopimukset kiinalaisoperaattorien kanssa. https://t.co/LJ6OPq0kb7
ETN_fi Mercedes voittaa jatkossa F1- ja sähköformulakisoja On Semin tehonhallintatekniikalla. VB77 for WDC in 2019! https://t.co/EjpdlTQwop
ETN_fi Beneq's transparent Lumineq matrix displays just got a lot bigger. See https://t.co/FDvZwrVGId
 
 

ny template